Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be

De toebehoren voor het kostuum van de bruidegom

  • Gepubliceerd op 17-04-18
  • Categorie : Pakken

De toekomstige bruidegom heeft eveneens een volledig assortiment accessoires voor zijn kostuum.

Het hemd

Het hemd, meestal zuiver wit, kan soms ook in pastelkleuren gekozen worden.
De originaliteit is te vinden in de kraag, deze kan gebroken zijn, mao, Italiaans of Frans.

De eerste wordt geassocieerd met de chique en traditionele kleding; de mao kraag die men enkel met een Mao kostuum draagt en dus onmogelijk met een das kan gedragen worden; de Italiaanse kraag heeft het meeste succes omdat het als elegant is en gemakkelijk te dragen valt; de Franse kraag is de strakste en daardoor ook de minst comfortabele.

Het gilet van de bruidegom

Het gilet is niet verplicht, maar het vervolledigd het kostuum en voegt een vleugje originaliteit toe.

De schoenen en sokken van de bruidegom

De schoenen moeten vanwege hun comfort gekozen worden. De kleur is afgestemd op de broek, het materiaal is soepel en anti-transpirant. Wat betreft de stijl : schoenen met vierkantige en puntige uiteinden zijn erg trendy...

De sokken zijn een detail dat absoluut niet mag vergeten worden. Kies voor een lichtere of donkere kleur dan de broek. Fantasieën zijn absoluut niet toegestaan.

De buishoed

De buishoed zal een kleine 'extra' zijn dat de bruidegom een deel van zijn stress zal wegnemen bij zowel hem zelf als zijn bruid.

De stropdas, vlinderdas of een origineel trend ?

De stropdas is de accessoire die nooit uit de toon valt. Effen of gestreept, het wordt gedragen met een elegant kostuum.

Momenteel is de plastron een trendy accessoire. Deze bestaat uit twee stukken stof, groot genoeg om samen te knopen en waaraan men volume geeft door een spelt.

De ascot of stropdas-sjaal is een lange strook stof die rond de nek wordt gebonden, waardoor het een mooie vorm krijgt.

Een pochet is de accessoire van de bruidegom, maar ook voor mensen van de suite. Het moet afgestemd worden met de stropdas en het gilet.

Een mooie dasspeld houdt de stropdas stijlvol samen.

Bretellen of een ceintuur ?

In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, zijn de bretellen niet uit de mode. Ze zorgen ervoor dat het hemd op zijn plaats blijft. Bovendien zijn ze niet zichtbaar, omdat ze verstopt zijn onder het gilet.

Voor diegenen die geen bretellen durven dragen, is er nog steeds het ceintuur. Maar opgelet, het moet vlak zijn om te voorkomen dat het gilet vervormt.

Een bruidegom en zijn mooie hoed... De Panama (lichte tinten verplicht), wordt gedragen in de zomer met een linnen kostuum; het klassieke vilt past zich eerder aan de andere seizoenen; de buishoed vervolledigt de traditionele kledij zoals de rokjas.
 

De laatste commentaren


laat een commentaar na

Om een commentaar achter te laten op dit artikel u moet ingelogd zijn

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

De wedstrijden

Enquetes

  • Welk type voertuig wenst u voor uw huwelijk ?
  • Limo
  • Oldtimer
  • Engelse taxi
  • Bus
  • Klassiek
  • Sport (Porche, Ferrari,…)
  • Koetsen

Huwelijksbeurzen