FR
acredo - les alliances

Tips voor de boutonnière van de bruidegom

Gepubliceerd op 18-04-18 / Juwelen & toebehoren

Tips voor de boutonnière van de bruidegom

Delen op :

Tijdens mijn carrière als Wedding planner, heb ik vaak gezien dat de toekomstige bruidegom aarzelt om een florale boutonnière te dragen. Toch maakt de boutonnière integraal deel uit van de kledij van de bruidegom.

Hier zijn enkele tips om ze te dragen zoals het hoort :

Maximaal 10 cm!

De boutonnière van de bruidegom moet meer verfijnd en groter zijn dan deze van de getuigen, maar zorg ervoor dat uw bloemist voor uw huwelijk ze toch niet te zwaar maakt!

Een boutonnière moet subtiel en elegant zijn, maar toch discreet blijven. Het mag absoluut niet overbelastend zijn en u laten rondlopen met een groot boeket rond uw vest.

 

Het correct plaatsen

Heren, het is belangrijk om uw boutonnière goed te plaatsen. De meest voorkomende fout is het te bevestigen op de pochet.

De exacte plaats is op de linker revers van de jas. De meeste jassen zijn op die plaats voorzien van een knoopsgat (kleine gestikte gleuf), waar u de bloem kunt plaatsen. Deze naad draagt niet voor niets de naam boutonnière 

 

Het overeen laten komen met het bruidsboeket

Indien hij het niet spontaan doet, vergeet dan niet om uw bloemist de boutonnière te laten matchen met het bruidsboeket. Om coherentie te scheppen, is het belangrijk om dezelfde soort bloem te selecteren en eveneens de accessoires die men in het boeket terugvindt (zelfde kleur voor het lint, de kralen, enz...)

 

Gebruik duurzame bloemen

Voor uw boutonnière selecteert u best bloemen die een hele dag geen water nodig hebben. Het gebeurt frequent dat de boutonnière reeds verwelkt is tijdens de erewijn. De meest gebruikte bloemen zijn Calla lelies en rozen. Vermijd daartegen Phalaenopsis orchideeën.

 

Personaliseren

Indien u volgens een specifiek thema trouwt, voel u dan vrij om uw boutonnière te personaliseren met een klein en discreet accessoire dat uw thema herhaalt.

In ieder geval, indien ze goed gedragen wordt, zal de boutonnière een vleugje elegantie toevoegen aan de kledij van Meneer.
 

 

Ann TSELENTIS – Wedding planner van Noces de Cana

Tags : Juwelen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio