Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be

Tips voor de boutonnière van de bruidegom

  • Gepubliceerd op 18-04-18
  • Categorie : Pakken

Tijdens mijn carrière als Wedding planner, heb ik vaak gezien dat de toekomstige bruidegom aarzelt om een florale boutonnière te dragen. Toch maakt de boutonnière integraal deel uit van de kledij van de bruidegom.

Hier zijn enkele tips om ze te dragen zoals het hoort :

Maximaal 10 cm!

De boutonnière van de bruidegom moet meer verfijnd en groter zijn dan deze van de getuigen, maar zorg ervoor dat uw bloemist voor uw huwelijk ze toch niet te zwaar maakt!

Een boutonnière moet subtiel en elegant zijn, maar toch discreet blijven. Het mag absoluut niet overbelastend zijn en u laten rondlopen met een groot boeket rond uw vest.

 

Het correct plaatsen

Heren, het is belangrijk om uw boutonnière goed te plaatsen. De meest voorkomende fout is het te bevestigen op de pochet.

De exacte plaats is op de linker revers van de jas. De meeste jassen zijn op die plaats voorzien van een knoopsgat (kleine gestikte gleuf), waar u de bloem kunt plaatsen. Deze naad draagt niet voor niets de naam boutonnière 

 

Het overeen laten komen met het bruidsboeket

Indien hij het niet spontaan doet, vergeet dan niet om uw bloemist de boutonnière te laten matchen met het bruidsboeket. Om coherentie te scheppen, is het belangrijk om dezelfde soort bloem te selecteren en eveneens de accessoires die men in het boeket terugvindt (zelfde kleur voor het lint, de kralen, enz...)

 

Gebruik duurzame bloemen

Voor uw boutonnière selecteert u best bloemen die een hele dag geen water nodig hebben. Het gebeurt frequent dat de boutonnière reeds verwelkt is tijdens de erewijn. De meest gebruikte bloemen zijn Calla lelies en rozen. Vermijd daartegen Phalaenopsis orchideeën.

 

Personaliseren

Indien u volgens een specifiek thema trouwt, voel u dan vrij om uw boutonnière te personaliseren met een klein en discreet accessoire dat uw thema herhaalt.

In ieder geval, indien ze goed gedragen wordt, zal de boutonnière een vleugje elegantie toevoegen aan de kledij van Meneer.
 

 

Ann TSELENTIS – Wedding planner van Noces de Cana

De laatste commentaren


laat een commentaar na

Om een commentaar achter te laten op dit artikel u moet ingelogd zijn

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

De wedstrijden

Enquetes

  • Had u reeds uw servies en huishoudapparaten voor u huwelijk ?
  • Ja
  • Nee
  • Niet volledig

Huwelijksbeurzen