FR
acredo - les alliances

Chic of afwijkend, de accessoires personaliseren Mijnheer

Gepubliceerd op 30-04-20 / Juwelen & toebehoren

Chic of afwijkend, de accessoires personaliseren Mijnheer

Delen op :

We weten dat de bruid de prinses is op de huwelijksdag, maar de bruidegom is haar prins en moet net zo voorzichtig zijn in zijn kledij, met de weinige accessoires die de roos zullen raken, in overeenstemming met de smaak en de tierelantijnen van Madame.

Om dit te doen, naast de keuze van het kostuum en het hemd van de bruidegom, gedefinieerd door de kleurcode of het thema van de bruiloft, zijn veel accessoires voor mannen verkrijgbaar in alle goede speciaalzaken, of klaar om te dragen. Een elegante man weet hoe hij zichzelf moet laten opmerken, zeker als hij de bruidegom is. Laten we dus een eerbetoon brengen aan het mannelijke genie met een selectie van essentiële accessoires, die verfijning toevoegen aan de klasse van een goed geïnformeerde man.

3-delig kostuum, afwijkende gilet of zonder gilet?

Een van de eerste accessoires die op Mijnheer zijn outfit wordt gekozen is het gilet. U heeft er misschien geen gekozen, het is geen kwestie van smaak, maar een persoonlijke keuze. Het gilet kan deel uitmaken van het kostuum, dan heet het een 3-delig kostuum, in dezelfde kleur of dezelfde monochroom, maar lichter of donkerder, afhankelijk van de basiskleur. Als u van fantasie houdt, is het gilet een van de accessoires die het toelaat, andere stof en kleur, patroon, het punt is dat het overeenkomt met uw thema, uw stijl of het onthult de kleine waanzin die in u zit!

De broeksriem en de bretellen, waarom niet?

De codes van elegantie pleiten voor de leren riem, de kleur van de schoenen natuurlijk. Maar de rage voor landelijk, country chic en boheems thema bruiloften brengt ons een heel oud accessoire, dat met verve terugkomt om dit thema te laten zien: de bretellen van onze grootvaders! Gedragen over een flanellen of linnen hemd, met een bijpassende strik, het is top om deze stijl van bruiloft decoratie te vergroten.

De schoen, de mooiste referentie van de mannelijke elegantie

Het pak is per definitie een klassieke outfit, waarvoor dus klassieke bruidsschoenen, zwarte mocassins met veters nodig zijn. Maar fantasie kan ook deel uitmaken van het spel als het kostuum meer afwijkend is, minder klassiek dan zwart of grijs; bijvoorbeeld op een meer casual-uitziend pak in beige, bruin of marineblauw tweed, dat is zeer modieus op dit moment, zou u een mooi paar bruine laarzen kunnen dragen, een mooie Italiaanse schoen die actueler is dan de onvermijdelijke Black Derby. Het eenmaal gekozen paar schoenen moet meerdere malen worden gedragen voor de bruiloft om onaangename verrassingen te voorkomen; ze moeten worden "gebroken" om het jargon van een schoenmaker te gebruiken zonder het te beschadigen. Draag het alleen binnenshuis, thuis, zodat noch de zool noch de lederen bekleding vuil is.

Wie schoenen zegt, zegt bijhorende sokken

Er was en is nog steeds een golf van sokken, elk meer grillig dan de vorige. Het is misschien leuk voor een van de bruiloftsgasten, het vermijden van Disney beeldjes en andere fantasietjes - nerdisjisme verzekerd, maar de bruidegom is synoniem met elegantie en verfijning. Hij moet het dus eenvoudig houden en de sok afstemmen op de kleur van zijn pak en niet op een van de accessoires. De sok van de bruidegom is dus effen en comfortabel, gemaakt van natuurlijke in plaats van synthetische vezels en een licht gaas, om te voorkomen dat de voeten en kuiten op een lange dag op de proef worden gesteld. Aarzel niet om er een prijskaartje aan te hangen!

En het hemd : vlinderdasje, stropdas, lavallière ?

De keuze van het hemd en vooral de kraag zal bepalend zijn voor de sluiting, door de hals van Monsieur mooi aan te kleden. Als het een gebroken kraag is, is de vlinderdas ronduit verplicht; deze kraag is alleen bedoeld voor dit accessoire, enkele tientallen jaren verouderd en alleen gedegradeerd tot het dragen van een smoking, om de laatste jaren weer op krachten te komen. Met een prachtig scala aan stoffen, elegante fantasie en nieuwe knopen, zoals bijvoorbeeld de dubbele knoop, is de vlinderdas 2017 prachtig. Met elke andere kraag, behalve de Mao kraag, waarvoor geen accessoire nodig is, is de das perfect. In zijde kan de stropdas van de bruidegom, bij voorkeur vanwege de kwaliteit en de fijnheid, gekleurd worden, maar dan effen, om te contrasteren met de kleur van het pak. Gebruik ook hier fantasie met smaak en in overeenstemming met de kleurcode en het thema van de bruiloft. Als u een nog verfijndere look wilt, kies dan voor de lavalière, gehouden met parelmoer voor een chique effect, maar niet gemakkelijk te dragen met alle bruiloftsthema's.

En de onmisbare juwelen van de bruidegom...

Heel weinig en vooral geen ring. Alleen de ring mag na de huwelijksceremonie op het conto van de bruidegom worden geschreven. Het horloge, dat een echt mannelijk juweel is, kan om de pols blijven, hoewel het niet echt zichtbaar zal zijn met de manchetten van de hemden. Aan de andere kant zullen de manchetten van de overhemden moeten worden voorzien van manchetknopen, klassiek op een sobere outfit, in goud of zilverkleurig staal naar de smaak van de bruidegom, of eerder fancy op een meer casual outfit, in leer of stof. Zorg er in dit geval voor dat ze overeenkomen met het gilet voor de stof of de riem voor het leer. En dat zal de "final touch" zijn van de onmisbare accessoires voor onze mooie en elegante bruidegom, met een lichte parfumtoets om hem te laten kapseizen.

Tags : Juwelen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio