FR
acredo - les alliances

3 jaar huwelijk: tarwehuwelijk

Gepubliceerd op 13-03-20 / Huwelijksverjaardagen

3 jaar huwelijk: tarwehuwelijk

Delen op :

Gefeliciteerd met uw tarwehuwelijk! 3 jaar huwelijk liggen al achter u en het is tijd om te vieren! Dus hier zijn enkele cadeau-ideeën die u in staat zullen stellen om de liefde te vieren op de mooiste manier.

Drie jaar huwelijk. Waarom tarwe?

Tarwe is de naam die gegeven wordt aan zachte tarwe, dit heilige graan synoniem voor overvloed en welvaart, maar ook voor vruchtbaarheid en leven. De tarweschoof is een waar symbool van geluk in vele culturen en staat symbool voor een stabiele en vruchtbare liefde.  

In Rome worden daarom sinds de oudheid tarwekorrels op pasgetrouwden gegooid om hen een groot succes in hun gezinsleven te garanderen. Ditzelfde koren dat destijds aan de muren werd opgehangen om het boze oog af te weren en het echtpaar te beschermen tegen het ongeluk.

In dit derde huwelijksjaar bloeit uw liefde op, net als tarwe. Dus u zou kunnen overwegen om zaadjes te zaaien om meer korenaren te zien groeien rond uw huis. Dit is inderdaad het jaar dat veel koppels ervoor kiezen om het gezin te vergroten en een baby te verwelkomen. Het is dus gemakkelijk te zien waarom het graanthema aansluit bij dit huwelijksjaar.

Maar als de baby niet op het programma staat, belet dit niet dat u uw partner kunt verwennen. Daarom willen wij u graag helpen bij het vinden van een cadeau-idee voor uw tarwehuwelijksdag.

 

Noces de froment

Welk geschenk voor uw 3 jaar huwelijk?

Op deze 3de huwelijksverjaardag moet u, om de gewoonte te respecteren, een geschenk vinden om aan te bieden aan uw wederhelft op het thema van tarwe. Dit is een taak die verre van gemakkelijk belooft te zijn. Na uw katoenen bruiloft en vervolgens uw lederen bruiloft, zijn hier enkele ideeën van geschenken aan te bieden om uw 3 jaar huwelijk te vieren.

Een escapade op het platteland

Als u op zoek bent naar een romantisch cadeau om uw huwelijksverjaardag te vieren en om even weg te zijn van uw dagelijkse routine, dan bieden wij u een plattelandsuitstapje aan. Midden in de korenvelden kunt u de tijd nemen om te genieten van de eenvoudige dingen van het leven, zoals een natuurwandeling, een picknick in het gras of een bezoek aan de boerderij.

Een boeket bloemen

Na een paar jaar samenleven kunnen bewijzen van liefde eenvoudiger worden. Een teder gebaar naar uw wederhelft zal altijd gewaardeerd worden, dus waarom komt u niet even langs bij de bloemist om een mooi boeket voor uw vrouw/echtgenoot samen te stellen? Zorg ervoor dat u een paar tarweschoven toevoegt om de symboliek van dit huwelijksgeschenk te behouden.

Een avond in een restaurant

Jullie zijn fijnproevers in hart en nieren? Neem uw wederhelft mee naar een restaurant om te genieten van een verscheidenheid aan gerechten op basis van tarwemeel. Pizza's, tortilla's, pannenkoeken en taarten van allerlei soorten wachten op u voor een proeverij die uw smaakpapillen zal verrukken en u een aangenaam moment alleen zal laten doorbrengen voor uw derde huwelijksverjaardag.

Een reis naar Griekenland

Bent u op zoek naar een origineel cadeau dat uw leven als koppel zal markeren voor deze drie jaar huwelijk? Wat vindt u van een reis naar de Middellandse Zee om met de oude Griekse goden in contact te komen en Demeter, de godin van de oogst, te ontmoeten? Behoorlijk leuk, nietwaar? U zult in staat zijn om uw batterijen op te laden en te genieten van de zonneschijn om uw relatie daarna beter te laten groeien!

Een proeverij van Belgische bieren

We gaan verder op het thema van tarwe met een degustatie van goede Belgische bieren. In de brouwerij of thuis zal deze activiteit zeker een van de beste keuzes zijn om de tarwehuwelijk met uw drinkgezel te vieren. Het ideale geschenk is immers om tijd te besteden aan de liefde van uw leven!

Een kookles

Wie zegt tarwemeel zegt gebak! Val voor de smaak van goede pannenkoeken en taarten tijdens een privé kookles. U leert hoe u heerlijke recepten kunt bereiden die u thuis, met uw partner kunt reproduceren. Het is een geweldige manier om als koppel dagelijks met weinig moeite een activiteit te beoefenen en wie weet, als u een jeugdige ziel heeft, kunnen deze momenten eindigen in een meelgevecht...Een geweldige manier om uw tarwehuwelijk te vieren.

Wij wensen u een gelukkig huwelijksjubileum en veel geluk voor de komende jaren.

Tags : Huwelijksverjaardagen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio