FR
acredo - les alliances

Hoe combineert u trouwring en verlovingsring?

Gepubliceerd op 02-04-20 / Juwelen & toebehoren

Hoe combineert u trouwring en verlovingsring?

Delen op :

Uw bruiloft nadert en u begint uw zoektocht naar de perfecte trouwring voor uw grote dag. Maar dan komt er een probleem : Hoe matchen jullie de verlovingsring met de trouwring?

Volgens de traditie moeten deze twee ringen aan dezelfde vinger worden gedragen (ringvinger van de linkerhand) en moeten ze dus perfect bij elkaar passen om hun respectievelijke schoonheden niet te beschadigen. Hoe kunt u dit bereiken en, vooral, hoe kunt u de trouwringen vinden die uw unie onder deze voorwaarden zullen verzegelen?

De legering

Kies dezelfde legering

Heeft u geen zin om uw hoofd te breken met het vergelijken van kleuren om de kleur te vinden die het beste bij uw verlovingsring past? In dit geval is de eenvoudigste oplossing om voor beide sieraden dezelfde legering te kiezen. Met andere woorden, als uw eerste ring geel goud is, kies dan voor een trouwring gemaakt van hetzelfde metaal.

Speel met kleuren

Als u daarentegen de twee ringen wilt onderscheiden, aarzel dan niet om met de beschikbare kleuren te spelen. Zo zal een witgouden ring perfect harmoniëren met een geel- of roségouden ring.

Om fouten te voorkomen, moet u echter voorkomen dat er meer dan twee kleuren worden gemengd. Eenvoud is vaak veiliger!

Dezelfde stijl

Het is ook essentieel dat u trouwringen kiest die in dezelfde stijl en geest zijn. Dus als uw verlovingsring elegant en verfijnd is, zal uw trouwring dezelfde lijn moeten volgen, met het risico dat het geheel zwaarder wordt. Het gaat allemaal om het evenwicht.

In het algemeen zal een fijne ring met veel diamanten mooi worden aangevuld met een fijn maar zuiver juweel, terwijl een eenvoudigere ring zal worden versterkt door een ring die met kleine diamanten is geplaveid. Integendeel, een te brede ring kan een lichte en smalle ring overmeesteren.

Een aangepaste vorm

Een ander essentieel criterium is het kiezen van trouwjuwelen met compatibele vormen. Inderdaad, als u beide ringen aan dezelfde vinger wilt dragen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw trouwring over uw verlovingsring kan worden gelegd. Hierdoor kunt u de volledige mobiliteit van uw vinger behouden en dus genieten van maximaal comfort.

Samenvattend : U zult dubbel waakzaam moeten zijn als uw sieraden bestaan uit een grote solitaire (grote diamant of grote saffier, robijn, smaragd) die de overlapping van de twee sieraden zou kunnen belemmeren. Maar pas ook op als uw ring bestaat uit een ongewone vorm zoals een oneindigheid, een golf, een spiraal...

Twee handen, twee ringen

Hoewel beide ringen traditioneel aan de linker ringvinger worden gedragen, betekent dit niet dat het noodzakelijk is om het gebruik te respecteren. Niets belet u om uw verlovingsring aan de rechterhand te dragen en vice versa!

Op deze manier kunt u moderniteit en traditie combineren en tegelijkertijd uw mogelijkheden uitbreiden. Met deze optie hoeft u niet meer te proberen de twee juwelen te harmoniseren, luister gewoon naar uw wensen en laat uw hart u leiden! Behoorlijk verleidelijk, is het niet?

Een perfecte harmonie

Wat uw keuze ook is, de ideale ring kan niet worden geïmproviseerd. Daarom kan het interessant zijn om het zelf te ontwerpen van A tot Z. Een creatie op maat zal altijd meer geschikt zijn dan eender welke andere juwelenring, dus aarzel niet!

Ontdek de ongelooflijke ringconfigurator die Acredo by LoveRings aanbiedt en begin met het maken van uw aangepaste ringen. Kies de bestrating, de legering, de dikte, de kleur, de gravure... en breng uw ideale ring tot leven.
 

Blog gesponsord door Acredo by LoveRings

Tags : Juwelen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio