FR
acredo - les alliances

Lichaamshouding tijdens een toespraak

Gepubliceerd op 14-11-18 / De huwelijksspeech : Praktische Gids

Lichaamshouding tijdens een toespraak

Delen op :

Het hele lichaam wordt tijdens de uitspraak van een huwelijksspeech gebruikt om zowel de ideeën als de zinnen zelf over te brengen. Zo worden ze levend voor uw publiek.

Uw uiterlijk

Met de gedachte dat, om de aandacht van uw publiek te trekken u hem/haar moet plezieren, kan men uw prestatie beschouwen als een vorm van intimiteit met haar/hem. Om succes te garanderen moet uw uiterlijk onberispelijk zijn. Uw zelfvertrouwen zal worden vergroot door de sensatie die u zult hebben terwijl u uw publiek behaagd, en zult u uzelf beter kunnen uitdrukken.

De gevoelens

Het is door uw emoties te delen en ze intact aan uw publiek over te dragen, dat u hen zult overtuigen. Sommige tekens liegen niet, zoals de aanwezigheid van zweet of tranen. Deze gevoelens zijn een essentieel onderdeel van uw uitvoering, het is met hen dat u zult moeten componeren en u zult ze moeten beheersen. Het doel is om vol emotie te zijn zonder de middelen te verliezen.

De uitspraak

Uw uitspraak is de link die uw ideeën met uw publiek verbindt. Daarom is uw uitspraak uiterst belangrijk. Raadpleeg de verdere details in de sectie "Mooi spreken tijdens een toespraak"

Oogcontact

Om het publiek goed te kunnen aanspreken, is het nodig om niet voortdurend naar zijn tekst te kijken. Uw ogen moeten op uw publiek gericht zijn, want het is aan hen dat u zich richt, net zoals u het in het huidig leven zou doen. Het is soms nodig om het doelwit dat u bekijkt, te variëren, afhankelijk van de fasen van de toespraak. Soms zal u zich tot het hele publiek richten, soms slechts tot één persoon, net zoals u met uw ogen kunt rollen of naar uw voeten kunt kijken als een passage van de spraak ook beter geïllustreerd wordt. Overweeg in ieder geval om naar de ontvanger van uw rede te kijken. Voor de meest gereserveerde sprekers is er een tip om uw oogcontact beter te beheersen. Kies gewoon iemand uit het publiek en kijk hem strak aan van zodra u denkt dat u niet weet waar te kijken.

De gebaren

Een toespraak wordt meestal rechtopstaand gehouden en vermijdt de spreker te bewegen. De gebaren van uw handen zullen daarom de belangrijkste zichtbare manifestatie zijn van uw dynamiek, en in dit opzicht is hun rol cruciaal. Wanneer u voor een spiegel of met een vriend oefent, zorg dan dat u uw handen beweegt om uw woorden te accentueren, deze reflex zal u toestaan ​​om tijdens uw presentatie, uw handen gemakkelijker te gebruiken.

Tags : De huwelijksspeech

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio