FR
acredo - les alliances

Voorwerpen en attitudes met betrekking tot de spraak

Gepubliceerd op 14-11-18 / De huwelijksspeech : Praktische Gids

Voorwerpen en attitudes met betrekking tot de spraak

Delen op :

Hoewel het niet aangeraden is om te veel materiaal toe te voegen in een bruiloft toespraak, toch kan deze verbeterd worden door het gebruik van sommige accessoires of technieken om het aantrekkelijker te maken. Uw training zal hier natuurlijk rekening mee houden, om van tevoren te controleren of deze keuzes goed zijn aangepast en ze technisch mogelijk zijn.

U hoeft geen accessoires te gebruiken die u niet onder de knie heeft of technieken te gebruiken die uw ware manier van zijn niet weerspiegelen. Hun taak is niet altijd gemakkelijk en u loopt het risico onnatuurlijk over te komen.

Gebruik van tekeningen, foto's of geanimeerde presentaties

Het gebruik van deze technieken kan de interesse van uw toespraak vergroten en er voor zorgen dat uw publiek uw woorden beter begrijpt. U moet er echter voor zorgen dat u de juiste materialen heeft, ze op het juiste moment presenteert en het publiek de tijd geveft om alles op te nemen zonder de draad van de presentatie te verliezen.

Gebruik van medeplichtigen

Het is mogelijk om vrienden of collega's te vragen om tussen te komen tijdens uw presentatie. Zodoende kunnen ze uw opmerkingen ondersteunen of hun meningen delen om de interesse van de toespraak te doen leven. Het kan zelfs gaan tot een volledige uitwisseling van standpunten of herinneringen, zodat uw publiek zich volledig betrokken voelt bij uw gesprek.

Het publiek

Interactie met het publiek is essentieel omdat het de ontvanger is van al uw opmerkingen. Aarzel dus niet om hen te ondervragen, hen aan het denken te zetten door ze rechtstreeks aan te spreken, of hen te laten participeren door ze grappen te laten maken of te zingen...

Nuttige objecten

Het kan nuttig zijn om niet met lege handen voor uw publiek te komen. Het is gebruikelijk om de spreker met zijn glas in de hand te zien tijdens een celebratie, om voor iedereen te kunnen proosten en alle gasten uit te nodigen hetzelfde te doen. Elk ander accessoire kan interessant zijn, vooral als het een link heeft met het doel van de huwelijksspeech : een muziekinstrument op de bruiloft van een muzikant, een paraplu voor een toespraak over het weer...

Kostuums

Het gebruik van een kostuum is misschien mogelijk als u zich wilt vermommen of als u er zich prettiger door voelt. De keuze van het kostuum zal natuurlijk afhangen van de omstandigheden en zal de manier bepalen waarop u tussenkomt. Als de toespraak verband houdt met muziek, waarom niet tussenkomen als dirigent?

Dit kan zelfs leiden tot improvisaties, imitaties van de aanwezigen...

 

 

Tags : De huwelijksspeech

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio