FR
acredo - les alliances

Wat is de voorbereiding van een toespraak?

Gepubliceerd op 14-11-18 / De huwelijksspeech : Praktische Gids

Wat is de voorbereiding van een toespraak?

Delen op :

Laten we de stappen bekijken die het eigenlijke schrijven moet volgen : u moet de mondelinge overdracht van de ideeën voorbereiden en ervoor zorgen dat deze vlot verlopen, door er intonatie en dynamiek in te steken.

Opmaak op papier

De tekst op papier moet in een groot lettertype getypt zijn, gekenmerkt door symbolen of kleuren voor gemakkelijke identificatie van de hoogtepunten, zoals punten, de houding tegenover het publiek, de opvolgingen... Op geen enkel moment moet u gedwongen worden om woord voor woord te lezen, u hoeft alleen u te laten leiden door het blad.

De eventuele onderwerpen van de speech moeten op voorhand vastgesteld en geverifieerd worden.

Repetities

Het is belangrijk om uw huwelijksspeech grondig te kennen om hem op het juiste moment te reciteren, net als een acteur. Ook al is het niet nodig om hem van buiten te kennen, toch is het belangrijk om de grote lijnen te kennen.

Aarzel niet om te oefenen om uw huwelijkstoespraak beter onder controle te hebben. Als u alleen bent, kan een spiegel u helpen, maar u kan ook een vriend vragen om naar u te luisteren en zijn mening te geven over uw prestatie.

Vergeet niet dat het uw overtuiging in uw woorden is die u zal toestaan te zegevieren. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen kracht en ontspanning. Het zijn al deze voorbereidingen die u toelaten om voor uw publiek natuurlijk en efficiënt te zijn.

Aanpassing aan de plaats, het moment en het publiek

Een essentieel punt is om vooraf na te gaan waar de presentatie zal plaatsvinden. Dit is zelfs nog meer waar als u er nog nooit geweest bent. U zult waardevolle informatie verkrijgen van dit onderzoek : de grootte van de ruimte, de aanwezigheid van een podium of een microfoon, ...

De houding van uw publiek zal de manier waarop u spreekt bepalen. Als hij stil is of juist heel geanimeerd is, zal dit een weerslag hebben op uw toespraak en zal u uw prestatie moeten aanpassen.

Herken het perfecte moment

Om voor een attent publiek te zorgen, moet u het juiste tijdstip selecteren om uw toespraak te beginnen. Tijdens een mondaine avond spreken de sprekers meestal voor het diner. De mensen die het evenement leiden, moeten op de hoogte worden gesteld van uw speech om u in staat te stellen op het ideale moment te spreken.

 

Tags : De huwelijksspeech

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio