FR
acredo - les alliances

Zelfvertrouwen

Gepubliceerd op 14-11-18 / De huwelijksspeech : Praktische Gids

Zelfvertrouwen

Delen op :

Een paar ogenblikken voordat u de scène betreedt, zult u waarschijnlijk alle factoren voelen die verband houden met de emotie die u overweldigt en die gewoonlijk wordt genoemd : plankenkoorts. U zweet, uw mond is moeilijk te beheersen, u zou liever zitten... Dit is eigenlijk vrij nuttig. Hierdoor kan uw lichaam haar reserves aanwenden om te proberen alle beschikbare middelen te leveren.

Een beetje alcohol, met mate, zal u in staat stellen de overhand te krijgen en u niet laten overweldigen door een overvloed aan emoties.

Zorg voor zelfvertrouwen door aan goede dingen te bedenken

Aarzelen, over een woord struikelen of stotteren is niets dramatisch. Neem gewoon een korte pauze en ga door met uw huwelijksspeech.

Denk niet dat het noodzakelijk is om te praten zonder te stoppen. Integendeel, het creëren van een moment van stilte stelt uw publiek in staat om beter te integreren wat u net zei en geeft hen de tijd om hun emoties te uiten. Het stelt u ook in staat om een ​​paar seconden te ontspannen en met nog meer enthousiasme te vertrekken.

Als u geen zin heeft om uw publiek te laten lachen, forceer dan uw talent niet. Het is goed denkbaar om een ​​serieuze toespraak te geven als het een weerspiegeling is van uw gevoelens en uw persoonlijke ideeën.

Voel u niet inferieur aan uw publiek. Integendeel, veel aanwezigen bewonderen sprekers die zich in het openbaar goed kunnen uitdrukken en zijn er niet om uw kleinste fouten te ontdekken. Een goed uitgevoerde huwelijkstoespraak is een moment waarop uw publiek u zal bedanken.

Uw teveel aan emoties kunnen beheersen

Voordat u de scène betreedt, mediteert u en rust u best een paar minuten om gefocust te blijven op het onderwerp van uw toespraak. Ventraal ademhalen is ook een sleutel tot succes. Als het langzaam en diep is, kunt u ontspannen en een normale ademhaling handhaven.

Het is wanneer u struikelt, dat de druk toeneemt. Zodra u aan de beurt bent, ga meteen door, want als u eenmaal ondergedompeld bent in uw huwelijkstoespraak, zal u merken dat uw emotie snel zal verdwijnen.

Probeer ideeën na te jagen die u onaangenaam lijken, u houdt de controle niet vast door voortdurend te denken aan mislukkingen. Dus probeer uw succes en het enthousiasme van uw publiek voor te stellen.

Een goede voorbereiding is essentieel om uw aanhoudingen te voorkomen. Als u uw toespraak en uw gebaren kent, zullen de dingen op het juiste moment heel eenvoudig lijken.

Denk alleen maar aan uzelf. Elk ander idee kan u afleiden en ervoor zorgen dat u het vertrouwen verliest. Deze toespraak is een getuigenis van uw ideeën en uw gevoelens, dus laat u niet afleiden door externe factoren.

Het is aan u om het absolute wapen te vinden om tegen de druk in te vechten. Steek bijvoorbeeld een klein item dat u leuk vindt in uw zak, of zoek naar iemand die u leuk vindt. Dit kan doorslaggevend zijn.

 

Tags : De huwelijksspeech

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio