FR
acredo - les alliances

Correcte structuur van een toespraak

Gepubliceerd op 20-11-18 / De huwelijksspeech : Praktische Gids

Correcte structuur van een toespraak

Delen op :

Het doel is uw publiek aan te moedigen om u te vergezellen tijdens de presentatie van uw ideeën. U moet u ervoor zorgen dat iedereen u tot het einde wilt volgen.

De voortgang van uw toespraak moet daarom duidelijk en goed onderbouwd zijn. De interne structuur, ook wel "plan" genoemd, moet een echte evolutie voor uw publiek betekenen.

Structuur van de presentatie

De voorbeelden die we u voorstellen, volgen verschillende evoluties waarop u kunt vertrouwen om een toespraak te maken, die gemakkelijk toegankelijk is voor uw publiek. Dit laatste heeft enkel nut om uw voortgang te kunnen begrijpen en toe te staan om de draad niet te verliezen.

Af te leveren bericht

U moet rekening houden met alle mensen uit uw publiek. Uw presentatie zal door iedereen beluisterd worden en zal zich markeren door de context waarin het wordt uitgesproken. Wanneer u de verschillende belangrijkste ideeën probeert door te geven, houdt dan niet alleen rekening met de persoon, aan wie het gericht is, maar ook alle personen die het waarschijnlijk zullen horen. Houdt in gedachten dat uw toespraak spannend moet zijn voor alle luisteraars, dat het de gevoeligheden van niemand mag beledigen en dat het rekening moet houden met degenen die meeluisteren.

Wending van de zinnen

De twee belangrijkste punten van de stijl van een goede speech is de mogelijkheid om gehoord te worden met gemak en dynamiek.

De eerste kwaliteit is eenvoudig. De zinnen die deel uitmaken van de speech moeten niet te complex of eindeloos zijn. De woordenschat moet basic blijven en de stijl moet niet te ingewikkeld zijn.

Zo niet, zal het publiek niet erg lang geconcentreerd blijven op uw woorden.

Uw publiek is gevoelig op de eerste woorden die u zult gebruiken. Deze belangrijke fase heet "grip". Als u wilt dat het publiek uw boodschap meeleeft, dan moet de rest van uw presentatie dynamisch en levend blijven. Er zijn vele manieren om leven toe te voegen aan een toespraak : beleefde verhalen, illustraties, voorbeelden, equivalenten, beroemde of interessante uitdrukkingen, humor... Het is niet nodig om ​​beroep te doen op een van de vijf zintuigen om uw woorden te illustreren.

Aaneenschakeling

Om uw presentatie te valoriseren, moet u uw ideeën koppelen met behulp van formules die toelaten om ze op een natuurlijke manier te verbinden. Dit zal u toelaten om uw redenering over te brengen aan uw publiek.

Tags : De huwelijksspeech

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio