FR
acredo - les alliances

Hoe bouwt u een toespraak op?

Gepubliceerd op 30-11-18 / De huwelijksspeech : Praktische Gids

Hoe bouwt u een toespraak op?

Delen op :

Hoewel uw huwelijkstekst bepaalde onmisbare elementen moet bevatten, is het goed mogelijk om deze aan te vullen met meer persoonlijke overwegingen. Dit geeft u een grootte vrijheid om uw presentatie naar eigen wens samen te stellen.

De voorbeelden die we u voorstellen, bieden u een kader aan waarin u uw eigen ideeën kunt plaatsen, zoals echte verhalen of concrete illustraties.

Ze zijn zo ontworpen dat u ze eenvoudig naar eigen wens kunt aanpassen.

Afhankelijk van uw eigen stijl en de timing van de toespraak, zal deze misschien niet precies hetzelfde effect geven. Er zijn veel ideeën dat u erin kunt stoppen.

Opinies

Het is mogelijk om uit te drukken wat u van een persoon vindt. Inderdaad, een openbare presentatie is aangepast aan dit soort uitspraken, waardoor uw mening officieel wordt en aan iedereen bekend wordt gemaakt. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk op een bruiloft dat een meisje door haar familie geprezen wordt.

Uw publiek zal waarschijnlijk zeer ontroerd zijn om te zien dat u klaar bent om uw emoties, die uniek voor u zijn, met hen te delen, bijvoorbeeld in het geval van tevredenheid en dankbaarheid, uitgedrukt naar aanleiding van een van uw verjaardagen.

Sensaties

Het is niet ongebruikelijk dat een huwelijksspeech wordt uitgesproken tijdens belangrijke omstandigheden, of het nu over u gaat of uw omgeving. De sensaties die u voelt, kunnen met uw publiek gedeeld worden.

U kunt dus heel trots zijn wanneer u gedecoreerd of gefeliciteerd wordt, maar eveneens heel ontroerd en gelukkig zijn als uw dochter met de man van haar leven trouwt. Het is belangrijk om te weten hoe u met uw publiek tijdens deze zeldzame en kostbare momenten kunt communiceren om het nog meer in de verf te zetten.

Dictie

Het invoegen van kleine verhalen of herinneringen kan u helpen om uw ideeën over te brengen, zolang u de punten die u wilt benadrukken zorgvuldig kiest. In uw publiek kunnen sommige mensen in verlegenheid gebracht worden of in de war raken. U moet er alles aan doen om dit te voorkomen, door u voor te stellen hoe uw woorden geïnterpreteerd kunnen worden.

Argumenten

Argumenten zijn de sterke ideeën die u moet gebruiken om een ​​boodschap over te brengen en deze in de hoofden van uw publiek te printen. Ze worden meestal vergezeld door een onbetwistbare concrete illustratie om ze beter te begrijpen en geauthenticeerd te worden. Het is deze geloofwaardigheid die het succes van uw presentatie zal waarborgen, zonder de opinies of gevoelens te vergeten die de geloofwaardigheid ervan zullen vergroten.

Tags : De huwelijksspeech

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio