FR
acredo - les alliances

Welke vinger voor de verlovingsring?

Gepubliceerd op 19-12-19 / De premissen

Welke vinger voor de verlovingsring?

Delen op :

U wenst uw liefde voor het leven te bezegelen door jullie aan elkaar te binden door middel van een verloving? Maar aan welke vinger moet u dan de ring dragen die het symbool van de liefde die jullie voor elkaar hebben, belichaamt? Zoek het uit!

Een beetje geschiedenis

Engagement is een van de voorouderlijke tradities die we met plezier in stand houden. Ze hebben echter niet altijd plaatsgevonden zoals we ze nu kennen.

In Rome en het Oude Egypte werd de ijzeren ring, de voorouder van de verlovingsring, aan de ringvinger van de linkerhand gedragen. De overtuigingen van die tijd waren dat deze specifieke vinger direct met het hart verbonden was door een ader met de mooie naam Vena Amoris.

Hoewel deze legende zijn deel van de romantiek had, was de realiteit van de tijd niet minder strategisch. Liefdeshuwelijken waren in die tijd zeldzaam, en unies werden over het algemeen alleen gebruikt om de families van de echtgenoten financiële zekerheid te bieden.

Vandaag de dag heeft de geneeskunde de geheimen van het menselijk lichaam onthuld en bewezen dat al onze aderen naar het hart leiden (gelukkig), maar de traditie van de ringvinger lijkt nog steeds te bestaan. Roos goud, witgoud en platina hebben natuurlijk allang het ijzer vervangen, maar de gewoonte van de trouwring blijft stevig geworteld in onze gewoontes.

Het dragen van de verlovingsring over de hele wereld

In Europa

In onze regio's is het deze traditie die vandaag de dag nog steeds in ere wordt gehouden. De verloofden schuiven daarom de diamanten ringen aan de linker ringvinger van hun partners ter herinnering aan dit geloof uit het verleden.

In China

Europa is echter niet de enige die deze vinger verkiest als het om een huwelijksaanzoek gaat. Chinese bruiden en bruidegoms dragen ook hun verlovingsringen aan hun linker ringvinger. Hun redenen zijn echter anders dan de onze.

In China wordt elke vinger geassocieerd met een familiefiguur. Zo staat de duim voor de ouders, de wijsvinger voor de broers en zussen, de middelvinger voor zichzelf, de pink voor het nageslacht en tenslotte de ringvinger voor de echtgenoot. Een tijdloos concept dat perfect past bij de schoonheid van de Aziatische gewoontes.

Het dragen van de verlovingsring samen met uw trouwring

Het is niet verwonderlijk dat de trouwring normaal gesproken aan dezelfde vinger wordt geplaatst. Maar hoe draag u de twee ringen aan dezelfde ringvinger?

Als u beide ringen aan dezelfde vinger wilt dragen, moet u uw trouwring zorgvuldig selecteren. Zorg er eerst voor dat de twee ringen in elkaar passen of elkaar gemakkelijk overlappen. Neem dan de tijd om de materialen waaruit de twee ringen bestaan te analyseren, aangezien sommige metalen krassen maken als ze tegen elkaar worden gewreven.

Aarzel niet om in geval van twijfel uw juwelier om advies te vragen. Hij zal u naar geschikte trouwringen kunnen leiden.

Is het verplicht om de ring aan de linkerhand te dragen?

Het is een gevestigde traditie, maar dat betekent niet dat u die moet respecteren. U bent vrij om de trouwring te dragen aan de vinger die het beste bij u past. In feite is er geen wet die de toekomstig getrouwden verplicht dit juweel aan hun linker ringvinger te dragen. Dus, als uw rechter ringvinger comfortabeler aanvoelt, het zij zo!

De laatste jaren zijn er ook nieuwe trends ontstaan die op de lange termijn de traditionele geelgouden ring zouden kunnen onttronen.  Of het nu gaat om een gegraveerde hanger, een gepersonaliseerde tatoeage of een ongewone armband, er is geen gebrek aan keuzes voor uw bruiloft.

Tags : De premissen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio