FR
acredo - les alliances

De verlovingsring

Gepubliceerd op 15-08-19 / De premissen

De verlovingsring

Delen op :

De oorsprong van de verlovingsring

De oorsprong van de verlovingsring dateert uit de Romeinse oudheid. In die dagen boden de verloofden zichzelf een ijzeren ring aan, het pronobum, om het contract tussen hun twee families te formaliseren. Niettemin dateert de geboorte van de ring bezet met diamanten zoals we die vandaag kennen alleen uit de Middeleeuwen. We zijn het de aartshertog Maximiliaan verschuldigd, die de bruisende ring aanbood aan zijn bruid, Maria van Bourgondië. Sindsdien is de traditie niet veel veranderd, behalve dat we vrij kunnen kiezen met wie we willen trouwen.

De verlovingsring dragen

Als er geen twijfel bestaat over de keuze van uw verlovingsring, zijn er nog enkele vragen die u kunnen doen denken aan het gebruik ervan. Welke vinger draag je? Moet het worden verwijderd tijdens de uitwisseling van de allianties ... Nou, traditioneel, in de Germaanse landen, wordt de verlovingsring gedragen op de ringvinger van de linkerhand. Dit gebruik dateert uit de oudheid toen de kennis van de anatomie beperkt was. In die tijd dachten artsen dat een ader deze vinger rechtstreeks met het hart verbond, waardoor het symbolisch romantischer was dan anderen.

Het is ook om dezelfde vinger dat de trouwalliantie wordt afgelegd tijdens de uitwisseling van geloften. Sommige mensen houden de twee ringen aan dezelfde vinger, terwijl anderen liever de verlovingsring op de ringvinger van de rechterhand installeren. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke smaak en compatibiliteit van de twee ringen.

De keuze van de ring

De keuze van de verlovingsring hangt vooral af van de smaak van uw toekomstige vrouw. Sommigen geven er de voorkeur aan in geel goud, anderen in wit goud en anderen tweekleurig. Het is een kwestie van persoonlijkheid! Over het algemeen zal de klassieke en tijdloze keuze van een prachtige ring versierd met een diamanten solitaire worden gewaardeerd, maar het is beter om je kleine onderzoek uit te voeren voordat je verdergaat met kopen. Sommige dames zullen inderdaad de meer bewerkte ringen verkiezen met een centrale blauwe saffier of robijnrode steen versierd met kleine ronde diamanten. Het is aan jou om de juiste keuze te maken.

De aankoop van de verlovingsring

Tegenwoordig ontbreken juweliers niet en dit scala aan keuzes kan verwarrend zijn als je niet weet hoe je moet kijken. Ga niet naar de eerste winkel, neem de tijd om de meningen van andere kopers te verzamelen en de verkochte producten te analyseren. U kunt controleren of de kwaliteit van de juwelen op het rendez-vous staat. Het zou jammer zijn dat de ring na een paar maanden beschadigd is, toch?

Vraag jezelf ook af wat voor soort ring je wilt kopen. Moet het worden gepersonaliseerd? Is de prijs een grote beperking? Ben je klaar om te verhuizen? Dit verkleint de reikwijdte van uw zoekopdrachten.

Het verschil met de belofte ring

De verlovingsring wordt aangeboden tijdens een huwelijksaanzoek. Het impliceert daarom de viering van een huwelijk in de volgende jaren. De belofte ring wordt aangeboden als een verbintenis en loyaliteit. Ze is er gewoon om een ​​relatie te formaliseren, te versterken zonder een huwelijkse doelstelling. Het doel van de twee ringen is daarom iets anders.

Maar houd er rekening mee dat alle diamanten ringen saai zullen zijn naast de liefde die je aan je prinses draagt. Dus verklaar je liefde aan je soulmate voordat je de ring aan haar vinger

Tags : De premissen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio