FR
acredo - les alliances

Hoe de diamant van de verlovingsring te kiezen?

Gepubliceerd op 17-08-19 / De premissen

Hoe de diamant van de verlovingsring te kiezen?

Delen op :

Het is zover, het huwelijksaanzoek nadert en het is de hoogste tijd om de perfecte verlovingsring voor uw vriendin te vinden. Maar hoe kiest u de diamant die dit juweel zal sieren? Hier zijn enkele tips die u helpen de juiste keuze te maken!

Volg de 4C’s

De kwaliteit en de schoonheid van de diamanten worden gedefinieerd volgens vier specifieke kenmerken die de 4C’s worden genoemd. Het zijn deze verschillende elementen die de prijs en de pracht van een diamant bepalen. We onderscheiden daarom:

Carat: het gewicht van uw diamant

De karaat is de massa-eenheid die wordt gebruikt om het gewicht van edelstenen te evalueren. In de wereld van sieraden komt 0,2 gram overeen met 1 karaat.

Maar hoe kan deze informatie u helpen? Welnu, karaten hebben grote invloed op de waarde van diamanten. Hoe meer de edelsteen zwaar en volumineus is, hoe zeldzamer hij is! Voor een klein budget is het beter om twee kleine diamanten van 0,50 karaat te kiezen in plaats van een grote 1 karaat diamant van dezelfde kwaliteit.

Toch blijft dit zeer theoretisch, omdat in de praktijk het gewicht niet alleen de waarde van een steen bepaalt. Helderheid, grootte of kleur kunnen ook de prijs van een diamant beïnvloeden.

Colour: de kleur van uw diamant

De tint van diamanten kan variëren, afhankelijk van hun fijnheid. De stenen van hoge kwaliteit onderscheiden zich inderdaad door hun witte kleur, terwijl de anderen geelachtige kleuren hebben.

Deze variatie in tint wordt gewoonlijk gemeten op een schaal van D tot Z. D zal dan kleurloze diamanten en Z gele diamanten vertegenwoordigen. Dus als u een witte diamant wilt kopen, moet u een tint kiezen tussen D en H.

Cut: De snede van uw diamant

Wanneer het uit de grond komt, heeft de ruwe diamant niet de typische schittering van de diamant. Het zijn de slijpers, door hun werk en hun kleine formaat, die deze edelstenen hun karakteristieke schittering geven.

Inderdaad, de snede van de diamant heeft grote invloed op het traject van het licht in de steen. Een edelsteen gesneden in de juiste verhoudingen, zal briljanter en duurder zijn dan een ander.

Maar de snede betreft niet alleen de kwaliteit van de grootte van diamanten. Het verwijst ook naar de vorm die aan de stenen wordt gegeven. En ja, ronde edelstenen, ook wel briljanten genoemd, hebben geen monopolie! Er bestaan diamanten in prinses-, stokbrood- of hartvorm of andere maten.

Clarity: de helderheid van uw diamant

De meeste diamanten hebben kleine imperfecties (insluitsels) die de prijs kunnen beïnvloeden. Hoewel de meeste onzichtbaar zijn voor het blote oog, is het best om naar de zuiverheidsschaal te verwijzen om onaangename verrassingen te voorkomen. De zuiverheidsgraad van een diamant wordt in feite beoordeeld op een schaal die varieert van Fawless (puur) tot Included (meerdere insluitsels zichtbaar voor het blote oog). Een diamant zonder onzuiverheden zal daarom Fawless genoemd worden en dus zeldzamer zijn dan een andere, waardoor de waarde ervan wordt verhoogd.

Confidence: de 5e C

De aankoop van een diamanten ring vindt meestal plaats bij een speciale en unieke gelegenheid, zoals een huwelijksaanzoek, een belangrijk jubileum of de viering van een bruiloft met de trouwringen. Dit is een dure acquisitie die veel vertrouwen vereist tussen de koper en de verkoper.

Deze vertrouwensrelatie vindt u bij sommige juweliers. Waarom? Omdat al hun diamanten vergezeld gaan van een RJC-certificaat (Responsible Jewellery Council) dat de duurzame en ethische aard van de producties waarborgt. U zult zeker een juweel kopen dat de mensenrechten en het milieu repecteert.

Tags : De premissen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio