FR
acredo - les alliances

Hoe een verlovingsring kiezen?

Gepubliceerd op 29-11-18 / De premissen

Hoe een verlovingsring kiezen?

Delen op :

Het is gebeurd, u besloot eindelijk om de hand van uw partner te vragen! U heeft alles tot in het kleinste detail gepland, zodat dit moment voor altijd in haar/zijn geheugen gegrift blijft. Maar u mist nog een essentieel ingrediënt : de verlovingsring! Welke te kiezen en hoe zeker te zijn van uw keuze?

Waarom een ​​ring aanbieden?

Dit is een traditie die teruggaat tot de oudheid. Reeds in die tijd wisselden de pasgehuwden een cirkelvormige ring uit, die de eeuwigheid van hun eindeloze liefde moest symboliseren. Maar het was in de Middeleeuwen dat de verlovingsring populair werd, toen de aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk aan Marie de Bourgogne een ring met diamanten aanbood als teken van hun verloving. Deze ring symboliseert de gehechtheid die u voor uw wederhelft voelt, uw toewijding. Daarom moet u niet te licht over uw keuze gaan.

Bepaal uw budget

Alle ringen hebben duidelijk niet dezelfde prijs. Afhankelijk van de steen en het metaal waaruit ze bestaan, kan de prijs variëren van enkel tot het dubbele. Het is daarom belangrijk dat u een budget bepaald voordat u met uw onderzoek begint. Dit kan uw keuze al bepalen.

Vind de juiste maat

Om ervoor te zorgen dat de ring op de vinger van uw geliefde blijft en hij niet wegglijdt, is het essentieel dat u hem in de juiste maat koopt. Aarzel niet om een ​​ring in de lade te lenen voordat u naar de juwelier gaat! Dit zal de foutmarge beperken.

Hou rekening met de smaak

Voile de mariage

We komen aan de meest complexe fase toe : kies de ring die haar zal plezieren! Hoe maakt u de juiste keuze tussen alle bestaande modellen?

Denk allereerst na over de persoonlijkheid van uw metgezel. Is ze nogal extravert of discreet? Draagt ​​ze grote of lichte sieraden? Neem even de tijd om te zien hoe ze haar outfits van accessoires voorziet, dit zal u naar een ringstijl leiden (extravagant of eenvoudig).

Let vervolgens op het type metaal waaruit de sieraden zijn gemaakt. Is uw partner meer aangetrokken tot geel goud of zilver? U kunt het frame selecteren dat het beste bij haar past.

Als uw soulmate een Pinterest-account heeft, aarzel dan niet om een bezoekje te maken! Ze heeft er misschien al ringen op getoond die ze leuk vindt!

Kies een steen

Een verlovingsring wordt gekenmerkt door de edelstenen die het versieren. Het zijn deze edelstenen die hem al zijn pracht zullen geven. Maar welke te kiezen?

Diamant is een veilige keuze. Het behaagt de overgrote meerderheid van de jonge dames. U neemt hiermee zeer weinig risico door een ring met fonkelende diamanten te kopen.

Denk ook aan minder dure edelstenen, maar net zo mooi zoals robijnen of saffieren, die de ring kleur geven. Als uw dame van ringen met oudere stijlen houdt, zullen deze stenen haar misschien een plezier doen.

Kies een vorm

Voile de mariage

Hoewel de solitaire ronde diamant tijdloos blijft, toch ligt deze niet alleen in de vitrine. Er zijn inderdaad een veelvoud aan vormen beschikbaar voor de centrale steen.

Houd er echter rekening mee dat na de ronde vorm, de "prinses" en "kussen" vormen het meest gewaardeerd zijn bij de dames.

Tags : De premissen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio