FR
acredo - les alliances

Vintage Reizen Thema

Gepubliceerd op 16-03-18 / Bruiloft thema's

Vintage Reizen Thema

Delen op :

Wie heeft er nooit van gedroomd om te reizen, om weg te vliegen, ver van de bekende wereld? Misschien bent u zelfs fan van ontdekkingen? Dus waarom zou u uw gasten voor uw bruiloft niet meenemen naar de vier hoeken van de wereld met het thema "Vintage Reizen"?

Dit thema biedt het voordeel om chique en relatief eenvoudig te blijven, door zich te beperken tot bruine en pastelkleuren. Geïntrigeerd? Zie hieronder hoe het te organiseren!

De kleuren

Om een vintage tintje te geven aan uw decoratie, moet u gokken op de kleuren die horen bij de jaren 30, 40 en 50. Dit betekent dat, naast het traditionele wit, het essentieel zal zijn om bruin of beige te kiezen om de oude kant van uw thema in de verf te zetten.

Niettemin, om lichtheid en jovialiteit te behouden, is het ook nodig om pastelkleuren toe te voegen. Door deze kleuren te respecteren, wordt het voor u eenvoudiger om uw thema op een chique manier uit te stralen.

De uitnodigingen

mariage voyage vintage

Het allereerste contact dat uw gasten zullen hebben met uw grote dag, zal voor de overgrote meerderheid van hen, bij het openen van uw uitnodigingen zijn. Het is daarom essentieel, voor een memorabel en succesvol thema, dat uw uitnodigingen hen laten dromen.

U kunt kiezen voor uitnodigingen in de vorm van vliegtickets, paspoorten, bagagelabels of vintage postkaarten, terwijl u in beige en bruine tinten blijft. Vergeet niet om een of twee pastelkleuren toe te voegen om het op te fleuren.

Het is ook mogelijk om de basis klassieker en soberder te houden, door elementen toe te voegen die bij de reis horen, zoals geschetste kleine vliegtuigen, koffers, ballonnen, kompassen of een wereldkaart.

Het belangrijkste is om de mensen, die uw uitnodigingen openen, te laten reizen!

De plaats

Dit thema komt tot leven dankzij de decoratie, het past zich gemakkelijk aan op vele ontvangstplaatsen en vereist daarom geen speciale aandacht met betrekking tot de keuze van de zaal.

Toch zijn er nog steeds plaatsen die bevorderlijk zijn om uw gasten te laten reizen. Dit is het geval van bijvoorbeeld loodsen voor vliegtuigen of schepen.

Traditionele zalen en tenten kunnen echter ook prima dienst doen, waardoor u uw budget niet aan zulke dure plaatsen hoeft te besteden.

Het tafelplan en de tafels

Uw gasten zullen een groot deel van de avond aan hun tafel doorbrengen om te eten, daarom is het belangrijk dat deze volgens uw thema zijn. Om dit te realiseren, kan u aan elke tafel een land toewijzen door bijvoorbeeld het tafel midden aan te passen. In dit geval kiest u tafelnamen zoals Parijs of Frankrijk en plaatst u er bijvoorbeeld een Eiffeltoren. Hierdoor kunt u kiezen voor een tafelplan in de vorm van een wereldkaart.

Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor elementen die verband houden met reizen zoals wereldmappen of kompassen. U kunt dan voor tafelmiddens kiezen die verband houden met de objecten van uw thema.

De naamkaarten worden gebruikt om uw gasten naar hun plaats te begeleiden en kunnen ook verband houden met de reis. U kunt dus kiezen voor kleine papieren vliegtuigen, kleine koffers of bagagelabels.

Vergeet echter niet dat uw thema vintage moet blijven en dat al uw objecten deze jaren moeten weerspiegelen. Vergeet dus digitale camera's en moderne kompassen in uw decoratie!

Uw decoratie

mariage voyage vintage

De decoratie van uw zaal zal uw gasten moeten vervoeren tijdens een reis van een ander tijdperk. Daarom moet u gebruikmaken van objecten, gerelateerd uit die tijd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor stapels oude koffers die uw decor hoogte geven of gigantische wereldkaarten in Sepia-kleur.

Indien u de kans heeft om dingen aan het plafond van de zaal op te hangen, aarzel dan niet om luchtballonnen, vliegtuigen of veren op te hangen! De blikken gaan vaak omhoog waardoor het zonde zou zijn om het plafond te vergeten.

De kleding

Het is mogelijk om het thema nog verder door te duwen en aan uw gasten te vragen het spel mee te spelen door vintage kleding aan te trekken. De dames zullen mooie pastelkleurige jurken dragen en de heren mooie strikjes. Maar u kan ze ook vragen om te kiezen voor een meer avontuurlijke look door witte hemden en beige broeken te dragen. De keuze is aan u en de verbeelding eindeloos!

U zult adembenemende foto’s bekomen en een schitterend thema hebben!

Tags : Bruiloft thema's

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio