Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be

Thema landelijke bruiloft

 • Gepubliceerd op 16-04-18
 • Categorie : Bruiloft thema's
Wilt u een bruiloft in de velden, omringd door bloemen, natuurlijke materialen, maar toch chique? Kies voor het landelijke thema. Dit thema is de afgelopen jaren zeer succesvol geweest door zijn zachtheid en frisheid. De eenvoud en de frisse lucht staan op het rendez-vous met dit delicate en landelijke thema, met zijn gevoel van dorpsfeest. Hier zijn wat tips voor het versieren en opzetten van uw typisch landelijk bruiloft.

Een authentieke plaats

salle de réception grange mariage champêtre

Het thema landelijk verwijst rechtstreeks naar authenticiteit, waarbij het woord “eenvoud” hier vol tot zijn recht komt. U moet de natuur in zijn eenvoud laten om uw landelijke huwelijk te laten slagen. Werk elk detail uit, met het landelijk chique in uw gedachte, om het gewenste resultaat te krijgen.
 
Allereerst zal u een plek moeten selecteren waar de geest van dit thema aanwezig is. Wie landelijk huwelijk zegt, denkt natuurlijk aan buiten (een weiland, enkele tenten, een groot buffet...) of rustiek (schuur...). Wees voorzichtig, reserveer uw buitenplaats, rekening houdende met het weer van het seizoen. Een boerderij zal bijzonder geschikt zijn voor uw thema. Als deze optie niet mogelijk is, kies dan een zaal die eruitziet als een oude schuur, met oude stenen en zichtbare balken.

Eenvoudige en elegante decoratie

Table mariage champêtre

Om uw landelijk thema het best naar voor te brengen, kan u gokken op een decoratie met natuurlijke kleuren zoals bruin, crème, beige, zand, enz. U kunt natuurlijk de basiskleuren van het thema  combineren met pastelkleuren : zachtgroen, koraal, poeder roze, … Creëer uw uitnodigingen op een authentieke en originele manier (karton, leien, kant, enz.). Voor de decoratie kan u uw creativiteit laten spreken. Behoud uw authentieke geest door de mooiste delen van natuurlijke materialen te benadrukken. Hout, linnen en rieten zijn uw beste bondgenoten.
 

Enkele decoratie-ideeën :

 • Versier de bomen rond uw ontvangstplaats met lantaarns, lampions en allerlei lichten.
 • Creëer een ontspanningsruimte met hooibergen en bedek ze met gebloemde stoffen en kussens voor een vleugje elegantie en maximaal comfort.
 • Bereid houten uithangborden voor met liefdeswoorden of de locatie, zodat u niet verdwaalt.
 • Vind op de zolder een maximum aan oude voorwerpen : kruiwagens, emmers, kannen, oude koffers... Versier deze met wilde bloemen, takken, zonnebloemen, klaprozen, paardenbloemen, lavendel.
 • Vergeet niet om overal op uw trouwlocatie volgende toebehoren te plaatsen : kleurrijke wimpels, lampions, lantaarns.
 • Maak een houten prieel, versierd met wilde bloemen die u ofwel bij de ingang van de gasten of aan de ingang van uw ceremonie ruimte zult plaatsen.

 mariage champêtre

Bloemen, uw bondgenoten

U zult het waarschijnlijk wel begrepen hebben, maar de bloemen staan centraal tijdens een landelijke ceremonie. Kies voor composities met wilde bloemen en aarzel niet om ze aan te vullen met korenaren, heide of eucalyptus om tot een harmonieus, elegant en authentiek boeket te komen.
 
Wat de tafels betreft, liefst ze versieren met bij voorkeur wilde bloemen, u kan elke tafel een naam geven van een bloem. Zo zullen madeliefjes, narcissen en viooltjes mooie tafelnamen zijn.
 
Uw bruiloft zal zeker rustiek zijn, maar het wordt een groot feest. U heeft alle kaarten in de hand om de mooiste van landelijke bruiloften voor te bereiden. Geniet tijdens de D-day van de omgeving, het landschap en alle festiviteiten.

De laatste commentaren


laat een commentaar na

Om een commentaar achter te laten op dit artikel u moet ingelogd zijn

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

De wedstrijden

Enquetes

 • Voor de reservering van uw huwelijksreis doet u beroep op
 • Een gespecialiseerd reisbureau
 • Een gewoon reisbureau

Huwelijksbeurzen