FR
acredo - les alliances

Hoeveel geld te geven voor een bruiloft?

Gepubliceerd op 20-08-19 / Help !

Hoeveel geld te geven voor een bruiloft?

Delen op :

Het verhaal is vrij klassiek, u bent uitgenodigd voor een bruiloft, alles gaat goed, u geniet van de festiviteiten met een goed humeur en plotseling is het tijd om geld in de urne te stoppen... En dan plots, paniek valt u binnen en zweetdruppels komen tevoorschijn op uw voorhoofd. U probeert andere gasten te bespioneren, maar niets werkt, u kunt niet zien hoeveel ze in een kleine envelop glijden. Maar hoeveel kunt u de pasgetrouwden geven? Hier zijn enkele antwoorden die u zullen helpen.

Betaal de maaltijd terug

Voor sommige mensen moet het aan de echtgenoten aangeboden bedrag de trouwmaaltijd kunnen terugbetalen. Het gemak zou daarom zijn dat de envelop minimaal 40 euro per persoon bevat, of 80 euro per koppel. De redenering lijkt nogal logisch en zal de pasgetrouwden in staat stellen om van een ​​zeer aangename huwelijksreis te genieten. U zou immers hetzelfde bedrag hebben uitgegeven om naar het restaurant te gaan waar u zeker niet zou genoten hebben van de hapjes en de dansvloer!

Niettemin, als 40 euro het syndicale minimum voor de gasten vormt, is het gemiddelde bedrag aan geschenken dat aan de echtgenoten wordt aangeboden doorgaans rond de 110 euro per koppel of 55 euro per persoon. Dat betekent al een groter bedrag.

Dit betreft natuurlijk de gasten die de hele dag hebben deelgenomen. Als u enkel voor de erewijn uitgenodigd wordt, is de envelop minder gul met een gemiddelde van 15 euro per persoon.

Combien donnjer pour un mariage?

Volgens zijn eigen middelen

Natuurlijk kan niet iedereen het zich veroorloven zoveel geld in de urne te storten. Er zijn al veel kosten gemaakt om naar het bruiloftsfeest te gaan (kleding, transport, slaapgelegenheid, kappers ...), die al de restanten van het maandelijkse budget opdoen. Het beste advies is om te doen volgens uw middelen. . Als u het niet mogelijk vindt om geld te storten, maak u dan geen zorgen, schrijf een leuke brief aan de pasgetrouwden. Dit zal hen zeker gelukkiger maken dan elke som geld! Dus maak geen schulden en open in de plaats uw hart!

Als u niet met lege handen wilt komen, kiest u voor een klein geschenk dat zijn effect zal hebben. Een mooie plant of een handgemaakt cadeau wordt altijd op prijs gesteld en kost u niet veel.

Een kwestie van emotionele nabijheid

Over het algemeen verwachten getrouwde stellen nog steeds een hoger bedrag van hun naasten. Alles is een kwestie van emotionele nabijheid. Niemand verwacht van een collega dat hij hetzelfde bedrag aanbiedt als een oom of een tante. Houd rekening met dit criterium voordat u uw envelop in de urne stopt. Welke relatie heeft u met de bruid en bruidegom? Wat zijn uw middelen? Als familielid zult u waarschijnlijk meer druk ervaren dan een kennis...

Tags : Help !

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio