FR
acredo - les alliances

Gids voor de genodigden

Gepubliceerd op 15-05-19 / Help !

Gids voor de genodigden

Delen op :

Bent u getuige of gewoon uitgenodigd op een bruiloft, u stelt zichzelf veel vragen en bent bang om een ​​fout te maken tijdens de ceremonie, of het nu door uw kleding of uw houding is?

Hier zijn een aantal tips om te zorgen dat alles soepel verloopt en dat u deze dag met vlag en wimpel overleeft!

Stap één - De reactie op de uitnodiging

Het stelt misschien weinig voor, maar dit is de eerste fout die u kunt maken voor een bruiloft.

Als u een uitnodigingskaart heeft ontvangen, vergeet dan niet te antwoorden en doe dit snel, zodat de bruid en bruidegom zich kunnen organiseren wat het aantal genodigden voor hun bruiloft betreft. Het zou jammer zijn dat er niet genoeg versnapperingen zijn voor iedereen...

Geef de voorkeur aan een geschreven antwoord, zodat de toekomstig gehuwden er uit geraken en een duidelijke en gevestigde aanwezigheidslijst hebben.

Tweede stap - Welke outfit?

Weet een ding : er is geen ideale outfit voor bruiloften. Elk huwelijk is anders, het kan bijvoorbeeld een landelijke bruiloft zijn, of integendeel een heel chique huwelijk, van het ene tot het andere uiterste.

Om te weten wat u aan moet doen, ga eerst na of er in de uitnodiging geen dresscode vastgelegd is.

Sommigen zullen precieze aanwijzingen geven; moeten de heren met hoeden komen, anderen vertrouwen er gewoon op dat u de juiste keuze zult maken.

Er zijn twee belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Aan de ene kant de bruid en bruidegom niet overschaduwen. Het is tenslotte hun bruiloft en de bruid zal het niet op prijs stellen om andere dames in witte jurken te zien... We raden u aan hier eens polshoogte te nemen om dit te voorkomen.

Voor de mannen, zelfs als er minder risico is om het kostuum van de bruidegom te verduisteren, aarzel dan niet om hem te laten zien wat u als kostuum gaat dragen, gewoon om te voorkomen dat u bijvoorbeeld een outfit vergelijkbaar met de zijne kiest.

Voor de rest, als u niet weet of u een strakke jurk, een korte jurk, een jurk met décolté, of voor de heren, een eenvoudig tweedelig kostuum, met een stropdas of een vlinderdas moet aantrekken...

Er is geen beter advies dan u aan te passen aan uw morfologie en persoonlijkheid.

Afhankelijk van uw silhouet, een lange jurk met hakken, of een jumpsuit, of zelfs een kokerrok, alles is mogelijk! U kan zich een paar dingen veroorloven die u onder andere omstandigheden niet kan, zoals een naakte rug voor de dames of bretellen de voor mannen. Merk ook op dat het voor de heren niet vereist is om een ​​volledige smoking te dragen, ze kunnen genoegen nemen met een klassevol hemd met korte mouwen, een kostuum broek en een gilet in plaats van een vest.

De outfits om toch te vermijden: kleurrijke panty's voor deze dames, leggings en sandalen voor de heren. Het is een “niet kunnen"!

Het kan ook nodig zijn om pasbeurten in te plannen als u denkt niet te hebben wat nodig is, of als u niet dezelfde outfit wilt dragen als bij de vorige bruiloft.

Derde stap - Het geschenk

Ja, wie huwelijk zegt, zegt geschenk. Soms is het niet gemakkelijk om te weten hoe u een geschenk kunt vinden dat de getrouwden zal behagen. Net als de outfit, bestaat het ideale geschenk niet. Elke persoon heeft zijn eigen smaak, en terwijl sommigen simpelweg om geld vragen, verwachten anderen dat ze een gepersonaliseerd geschenk krijgen, hoewel het ene het ander niet verhindert.

Vergeet de chocolaatjes, behalve als ze heel bijzonder zijn, idem voor een fles wijn (tenzij u uw handen vuil maakt door bijvoorbeeld het etiket te personaliseren.

U zou bijvoorbeeld een schoonheidsset aan de bruid kunnen geven, of een fotolijstje met de beste herinneringen aan jullie vriendschap. Een aangepaste sleutelhanger, een mok, tassen, een grappige flessenopener... alle budgetten zijn welkom en het vinden van een idee is soms eenvoudiger dan het lijkt, als u hem een ​​geschenk geeft dat hem zal dienen of integendeel, een ongewoon en humoristisch geschenk.

Immers, zeggen we niet dat elke gelegenheid goed is om te lachen? Dus een perfect en ongewoon geschenk is niet noodzakelijk een romantisch geschenk, de tortelduifjes zijn er ook om een ​​leuke tijd te hebben, en het beste geschenk is misschien om ze te verwennen door het zo goed mogelijk te maken, en lachen is in die zin een formidabel wapen.

De laatste test - de grote dag.

Nogmaals, als u een grote romantische toespraak wilt doen, overdrijf dan niet, behalve natuurlijk als u de getuige bent en de bruidegom uw beste vriend is, dan is bijna alles toegestaan!

Meer serieus, het beste advies voor de bruiloft is waarschijnlijk om plezier te hebben. Hoe beter de atmosfeer, hoe waarschijnlijker het is dat u uw overconsumptie aan suikerbonen vergeet, of uw verbazingwekkende oprechtheid over hoeveel u van de bruid en bruidegom houdt. Of integendeel, het zal nog tientallen jaren in de annalen blijven. Het huwelijk is tenslotte geen exacte wetenschap!

Tags : Help !

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio