FR
acredo - les alliances

Hoe kiest u uw trouwringen?

Gepubliceerd op 16-07-19 / Trouwringen

Hoe kiest u uw trouwringen?

Delen op :

Welk metaal te gebruiken? Edelmetaal of niet? Ring gebogen of niet? Saffier, robijn, diamant? Welke prijs moet u betalen? Overeenkomend met de verlovingsring of niet? ...

Als deze vragen u op uw kop zetten en u zich afvraagt ​​hoe u zonder enig idee bij de juwelier gaat maar toch zeker wilt zijn dat uw sieraden uw eeuwige liefde perfect weergeven door tijdloos te blijven, dan is dit artikel iets voor u!

Het materiaal van uw trouwringen

Het belangrijkste element van de trouwring is de legering die de ring zal vormen.

Er zijn verschillende keuzes beschikbaar tussen de edele metalen of andere minder bekende metalen, maar net zo mooi en soms veel praktischer, de vraag is niet onbelangrijk!

De tijdloze keuze - goud.

Als u erover dacht om een ​​puur gouden trouwring te kiezen, dan kan u dat idee al terzijde schuiven. Het is gewoonweg niet mogelijk.

Inderdaad, puur goud, hoewel erg mooi, is helaas te vervormbaar bij kamertemperatuur om er vaste objecten van te kunnen maken. Als u een symbool van tijdloosheid voor uw liefde wilt, is dit waarschijnlijk niet het beste idee.

Het zal over het algemeen bestaan ​​uit 9, 14, 18 karaat (genoteerd respectievelijk 9k, 14k en 18k) in de volgorde van de meest betaalbare tot de meest waardevolle.

Maar er zijn eigenlijk verschillende mogelijke goudlegeringen.

Wit goud is eigenlijk grijs goud waaraan een laag rhodium is toegevoegd om bepaalde kleuren van de legering te vermijden. Door de neutrale kleur past hij bij vrijwel alle stenen, evenals alle huidskleuren. Het is discreet en resistent (harder dan platina!) En daarom moeilijk te krassen.

Het heeft echter de neiging om te vergelen en zijn glans in de loop van de tijd te verliezen, alhoewel u er terug rhodium aan kan toevoegen (onthoud echter dat deze bewerking een dunne laag metaal verwijdert en daarom niet te veel mag herhalen).

Het is de traditionele keuze, hoewel het de afgelopen jaren relatief is afgenomen. Het past vooral goed bij matte huidskleuren. Net als wit goud is het sterker dan platina, maar het verliest in de loop van de tijd zijn kleur niet.

Het is zeer resistent en verliest zijn kleur ook niet. Het is een originele keuze, maar het is niet geschikt voor alle stenen, want nogmaals, het kan ze verduisteren door zijn tint.

Bovendien is zijn hardheid zodanig dat het niet eenvoudig is om er stenen in te passen. Deze houden het risico in droog te worden of soms te breken in geval van shock.

Het is zo resistent als roze goud en verliest zijn kleur in de loop van de tijd bijna niet. Net zo origineel, heeft het dezelfde kwaliteiten en defecten als roze goud - het is niet het ideale metaal voor het inpassen van stenen vanwege de hardheid.

Sommige sieradenspecialisten bieden zelfs andere, minder conventionele, zoals het zwarte goud.

Bovendien is het altijd mogelijk, in geval van een beperkt budget, om vergulde ringen te kopen.

Andere materialen

Goud is niet de enige keuze die beschikbaar is voor uw trouwringen. Inderdaad, er zijn nog andere edelmetalen beschikbaar voor uw ringen.

Het is een inert en roestvrij metaal. Het zal niet vervagen na verloop van tijd en is hypoallergeen.

Het is duurder vanwege zijn zeldzaamheid en de hardheid van zijn werk, is minder bestand tegen krassen dan op goud gebaseerde legeringen. Het zal ook sneller vervormen. Het zal ook nodig zijn om het krimpen regelmatig te controleren. Het is ook zwaarder dan goud.

Het heeft dezelfde eigenschappen als platina, met het voordeel dat het goedkoper en lichter is, terwijl het taaier en daarom beter bestand is tegen krassen. De hardheid komt echter van zijn minder vloeibaarheid, dit laatste zorgt ervoor dat men geen ontwerpen kan maken die zo dun zijn als platina of andere metalen.

Titanium is een nog lichter metaal (een vijfde van het gewicht van goud!) En goedkoper dan palladium. Het is zeer resistent en daarom moeilijker te graveren of te krimpen. Het heeft het voordeel dat het in staat is om bepaalde tinten te nemen door gecontroleerde oxidatie

Het is ook hypoallergeen, terwijl het zeer betaalbaar is in termen van prijs. Het heeft een dichtheid vergelijkbaar met dat van goud, maar is 10 keer harder dan dit laatste, en 4 keer harder dan titanium. Het is het meest krasbestendigste metaal, verslechtert niet en vereist geen onderhoud. Het is daarom moeilijker om te graveren, dus dit deel kan u duurder uitkomen.

Welke steen te kiezen?

Als het belangrijk is om aandacht te besteden aan de associatie tussen de steen en het metaal, kunt u ook de stap in de andere richting zetten en op zoek gaan naar een steen en op basis daarvan de associatie zoeken.

De meest voor de hand liggende keuze, edelstenen. Ze zijn geclasseerd van de duurste tot de minst dure.

Het symboliseert de eeuwigheid en perfectie. Het wordt geassocieerd met wil en overwinning. Het is de beroemdste en de meest solide edelsteen (hardheidsindex: 10).

Hij is het symbool van passie, naastenliefde en loyaliteit. Het wordt geassocieerd met vertrouwen, intelligentie of geluk. Het wordt ook vaak geassocieerd met moed. Het is ook erg sterk (hardheidsindex: 9.0).

Symbool van liefde en geluk. Het zou geassocieerd worden met vruchtbaarheid en hoop. Het is de meest fragiele edelsteen, (hardheidsindex: tussen 7,5 en 8,0).

Het is het symbool van trouw, of voor anderen van hemelse zuiverheid. Het wordt geassocieerd met succes, waarheid en wijsheid. Het is zo sterk als robijn (hardheidsindex: 9.0)

U zou ook een juweel kunnen zoeken tussen fijnere edelstenen (voorheen bekend als halfedelstenen), minder bekend en goedkoper ook, zoals amethist, citrine, topaas, aquamarijn, ... er is een uitgebreide keuze voor u beschikbaar in termen van kleuren!

Verband tussen trouwringen en verlovingsring

Wat is een betere manier om uw liefde te verzegelen dan een trouwring die bij uw verlovingsring past?

Het is de keuze die sommige maken en niet eens zo dwaas - u zult tenslotte ertoe gebracht worden om ze samen te dragen. Dit is vooral belangrijk als u besluit ze op dezelfde vinger te dragen.

Denk dan aan het harmoniseren van alles, en het kiezen van stenen of vergelijkbare legeringen, of misschien simpelweg door geen edelsteen aan de trouwring te geven en trouwens, misschien wilt u liever gewoon dat uw trouwring niet versierd is... Het is uw keuze en ze moet u behagen, omdat u het tenslotte uw hele leven zult dragen.

Tags : Trouwringen

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio