FR
acredo - les alliances

Hoe kiest u de perfecte bruidsjurk voor uw lichaamsvorm?

Gepubliceerd op 06-11-23 / Bruidsjurken

Hoe kiest u de perfecte bruidsjurk voor uw lichaamsvorm?

Delen op :

Het kiezen van de perfecte bruidsjurk is een van de belangrijkste beslissingen die elke toekomstige bruid moet nemen. Er is echter geen enkele jurk die geschikt is voor alle vrouwen, omdat de lichaamsvorm van elke persoon anders is. Om op uw trouwdag te schitteren, is het essentieel om een jurk te vinden die uw sterke punten benadrukt en de aspecten minimaliseert die u liever wilt verbergen. Maak je geen zorgen, we hebben een gids voor je opgesteld om je te helpen de ideale bruidsjurk te kiezen op basis van je lichaamsvorm.

Zandloper lichaamsvorm

ls je een zandloper lichaamsvorm hebt, betekent dit dat je schouders en heupen ongeveer dezelfde breedte hebben, met een goed gedefinieerde taille. Je hebt geluk, want bijna alle stijlen van bruidsjurken zullen je goed staan. Baljurken, zeemeerminjurken en nauwsluitende jurken zijn uitstekende opties om je rondingen te benadrukken. Zorg ervoor dat je een jurk kiest die je taille benadrukt, of het nu een getailleerde jurk is of een jurk met een riem, en je zult er zonder twijfel prachtig uitzien!

Peervormige lichaamsvorm

Vrouwen met een peervormige lichaamsvorm hebben bredere heupen dan schouders. Om je silhouet in balans te brengen, kies je voor bruidsjurken die de nadruk leggen op het bovenste deel van je lichaam. A-lijn jurken, prinsessenjurken en empirejurken zijn uitstekende opties. We raden aan strakke jurken bij de heup te vermijden, omdat ze de nadruk leggen op dat gebied.

Appelvormige lichaamsvorm

Als je een appelvormige lichaamsvorm hebt, betekent dit dat je de neiging hebt om gewicht te krijgen in het bovenste deel van je lichaam, met name rond de buik. Kies voor jurken die de illusie van een smallere taille creëren. Empirejurken, korsetstijl jurken en jurken met een gemarkeerde taille zijn goede opties. Vermijd strakke taillejurken, want ze kunnen het buikgebied benadrukken.

Rechthoekige lichaamsvorm

Vrouwen met een rechthoekige lichaamsvorm hebben schouders en heupen van vergelijkbare breedte, zonder een zeer uitgesproken taille. Je kunt een bruidsjurk kiezen die rondingen creëert. Zeemeerminjurken, baljurken en empirejurken met een riem zijn goede opties om vrouwelijkheid aan je silhouet toe te voegen.

Diamantvormige lichaamsvorm

Vrouwen met een diamantvormige lichaamsvorm hebben schouders en heupen van vergelijkbare breedte, maar hebben meestal een grotere taille. Kies bruidsjurken die de nadruk leggen op je schouders en de illusie van een smallere taille creëren. A-lijn jurken, empirejurken en prinsessenjurken zijn uitstekende opties. Kies bij voorkeur jurken die niet te strak om de taille zitten.

Omgekeerde driehoek lichaamsvorm

Vrouwen met een omgekeerde driehoek lichaamsvorm hebben bredere schouders dan heupen. Om je silhouet in evenwicht te brengen, kies je voor bruidsjurken die de aandacht vestigen op het onderste deel van je lichaam. A-lijn jurken, prinsessenjurken en baljurken zijn goede opties. Laat jurken met blote schouders of zeer volumineuze schouders links liggen, omdat ze de schouders benadrukken en ze imposanter kunnen maken.

Uiteindelijk moet de keuze van je bruidsjurk ervoor zorgen dat je je op je trouwdag mooi, zelfverzekerd en comfortabel voelt. Probeer verschillende jurken om te zien welke het beste bij je past en aarzel niet om advies in te winnen bij een professionele mode-expert. Het belangrijkste is om een jurk te vinden die je persoonlijkheid weerspiegelt en die je laat stralen op deze speciale dag.

Veel succes met het vinden van de perfecte jurk!

Tags : Bruidsjurken

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio