Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be

Waarom draagt men de trouwring aan de linkerringvinger?

  • Gepubliceerd op 05-01-19
  • Categorie : Trouwringen

De oorsprong

De trouwring vindt zijn oorsprong in het Antieke Rome, het paar ruilde een metalen ring om hun unie te markeren. In de mythologie van die tijd was de ring het symbool van de cirkel van leven en eeuwigheid. Het was pas in het begin van het christelijke tijdperk dat goud, een edel metaal zoals vele andere, het ijzer verving.

De traditie

Dit is u zeker niet ontgaan, de trouwring zit altijd rond de linkerringvinger. Zoals met elke traditie zijn er een aantal verklaringen!

Om te beginnen, als we de derde vinger van de hand "ringvinger" noemen, is het precies omdat de verbintenis tussen de huwelijken zich daar bevindt...

De eerste theorie vindt zijn oorsprong bij de Grieken in de 3e eeuw voor Christus. De artsen van toen dachten dat een ader, de amoris, de ringvinger rechtstreeks met het hart verbond. Vandaar het idee om een ​​ring aan deze vinger door te geven om de ader te beschermen.

Twee andere theorieën lijken logischer en worden gevorderd door de kerk.
De priester heeft de gewoonte om "in de naam van de Vader" uit te spreken op het niveau van de wijsvinger, "van de Zoon" tot de middelvinger en "van de Heilige Geest" tot de ringvinger. De trouwring vindt dan logisch zijn plaats.

De tweede interpretatie van de kerk is dat wanneer de bruidegom zijn geloften uitspreekt, hij de ring aan zijn vrouw presenteert vanaf de wijsvinger. En wanneer hij eindigt met "In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest", wordt de ring natuurlijk op de ringvinger geplaatst.

De laatste commentaren


laat een commentaar na

Om een commentaar achter te laten op dit artikel u moet ingelogd zijn

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

De wedstrijden

Enquetes

  • Had u reeds uw servies en huishoudapparaten voor u huwelijk ?
  • Ja
  • Nee
  • Niet volledig

Huwelijksbeurzen