FR
acredo - les alliances

Het Malinese huwelijk: een bruisende traditie!

Gepubliceerd op 05-01-19 / Huwelijken in de hele wereld

Het Malinese huwelijk: een bruisende traditie!

Delen op :

Onze wereldreis van de huwelijken maakt een tussenstop in Mali. Richting Bamako, een multi-etnische hoofdstad waar een mengeling aan verschillende culturen de inwoners niet belet de traditie van het huwelijk te respecteren, en meer in het bijzonder die van de traditionele aanvraag. We zullen hier meer aandacht aan schenken omdat de ceremonie zelf minder folkloristisch is.

Wanneer een jongeman zijn uitverkorene het hof wenst te maken, moet hij een griot (dichter-musicus van Afrika) naar haar vader sturen. De rol van deze boodschapper is om de vraag aan te kondigen en het symbolische geschenk van 10 kolanoten en 500 F CFA-frank aan te bieden. Het is belangrijk om te weten dat een vader in Mali zijn dochter niet weggeeft voor een huwelijk. De griot wordt doorgestuurd naar een broer of een vriend. Eenmaal de beslissing genomen, gaat hij naar de familie van de jongeman om hem daarover in te lichten. Als het verzoek wordt aanvaard, zal de dichter het cadeau aan de vader van de toekomstige bruid geven, anders zal hij het teruggeven aan de afgewezen jongeman.

Om de overeenkomst af te sluiten laat de bruidegom 3 manden van 10 kolanoten en 500 CFA per mand naar zijn schoonvader brengen. Het is precies op dit moment dat de moeder van de bruid tussen komt. Haar rol is om haar zusters en schoonzusters te raadplegen om de bruidsschat te bepalen. Er is geen plafond, dus de moeder kan het bedrag vragen dat ze wilt. Over het algemeen bestaat de bruidsschat uit manden met kolanoten vergezeld van een geldbedrag. Een mandje zal bestaan ​​uit 5 tot 12 kolanoten en 100 tot 1000 F CFA. De verdeling van deze bruidsschat zal gebaseerd zijn op de relatie van verwantschap en vriendschap. Inderdaad, in Mali wordt de bruidsschat van de toekomstige vrouw gedoneerd aan al haar familie. Een huwelijk is niet alleen het geluk van het paar!

Ondanks veel respect voor de voorouders, toch waarderen jonge Malinezen niet te veel het traditionele huwelijk omdat het een zeer grote investering vereist. Inderdaad, elk paar dat zich wil verenigen, moet het drie keer doen! Voor God, voor een gemeenschappelijk gezag, en volgens de traditie. Wetende dat de volledige families worden uitgenodigd bij elk van de drie recepties, is het duidelijk dat een groot budget aan kolanoten nodig is!

Tags : Huwelijk in de hele wereld

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio