FR
acredo - les alliances

Het Amish huwelijk

Gepubliceerd op 05-01-19 / Huwelijken in de hele wereld

Het Amish huwelijk

Delen op :

Voordat we de gewoonte van het Amish huwelijk beschrijven, is het belangrijk om u deze mensen voor te stellen...
De Amish zijn een wederdopers christelijke gemeenschap die wijdverspreid is in Noord-Amerika. Ze leven op een eenvoudige manier, weg van de moderne samenleving. "Je zult je niet aanpassen aan de wereld om je heen" is de eerste regel die door de Amish gerespecteerd wordt.

Nu dat u de basiskennis heeft, plaats aan de bruiloft!
Het gezin is de belangrijkste zorg van de Amish. Vanaf de leeftijd van 16 jaar gaan meisjes en jongens op zoek naar een partner voor het leven. Op 20-jarige leeftijd voelen de ouders en de rest van de gemeenschap dat de jonge mensen klaar zijn om te trouwen.

Jongeren die willen trouwen, moeten beiden lid zijn van de Amish-kerk, dat wil zeggen, gedoopt en respectvol voor de Ordung.

Tijdens de verloving, wanneer de jongen zijn huwelijksaanzoek formaliseert, biedt hij zijn bruid geen ring, maar een porseleinen object of een klok aan.
Vanaf dat moment helpt het meisje haar moeder om het huis klaar te maken voor de ceremonie.

De trouwjurk

In tegenstelling tot ons ongerept wit, symbool van zuiverheid, zal de Amish-trouwjurk vervaardigd worden in een blauwe stof. Bovendien zal ze door de toekomstige vrouw zelf genaaid worden. Dit is veel origineler dan pagina 37 van de laatste catalogus...

De Amish kilt

Het is een deken dat gemaakt is voor een bruiloft of geboorte. Men verwacht dat de bruid er minstens drie maakt. Ze kan geholpen worden door haar moeder, zussen en nichten.

Het vervaardigen van 3 kilts betekent veel werkuren. Daarom moet deze activiteit vóór de unie gedaan worden, want eenmaal ze getrouwd is, heeft de jonge vrouw geen tijd meer om de andere te maken. Ze zal zich dan inzetten voor het huishoudelijk werk en voor de opvoeding van de kinderen.

De keuze van de huwelijksdatum

Bruiloften worden enkel tussen november en december gevierd. Dat wil zeggen na de oogst en vóór de winter.

Wat de dag betreft, zal het voornamelijk een dinsdag of donderdag zijn. Zaterdag wordt vermeden omdat het slecht gezien is om op een zondag te werken.

Op de bruiloft zullen er tussen de 200 en 400 gasten zijn. Het meisje en haar moeder moeten alles een paar dagen van tevoren voorbereiden om niet te moe te zijn op het huwelijk zelf.

De D-Day

De dag begint met een religieuze ceremonie van 4 uur met psalmen en hymnes. Daarna gaan de gasten naar het huis van de ouders van het meisje om hun felicitaties over te maken en de maaltijd te nuttigen.

Tags : Huwelijk in de hele wereld

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio