FR
acredo - les alliances

Het Argentijnse huwelijk

Gepubliceerd op 03-01-19 / Huwelijken in de hele wereld

Het Argentijnse huwelijk

Delen op :

Op weg naar Latijns-Amerika, onder de evenaar, meer bepaald naar het land van Eva Peron en Diego Maradona! U heeft begrepen dat we naar Argentinië gaan, een aangename mix tussen traditie en moderniteit...
Het Argentijns huwelijk loopt van vrijdag tot zondag. Drie dagen van formaliteiten, vreugde, emoties, maar vooral feesten!

De vrijdag
Na een uur van passage verkregen te hebben, tussen 11:00 en 13:00, gaan de verloofden naar het gemeentehuis om het nationale register te ondertekenen.
Het paar is eenvoudig gekleed. Een goede outfit is echter wel vereist, het wordt dus een kostuum voor meneer en een jurk voor mevrouw. De witte jurk verschijnt later...
Twee getuigen wonen de ceremonie bij. Sommige familieleden en vrienden zijn ook aanwezig.
Elke verloofde en getuige gaat voor zijn kleine speech, waarna de burgemeester actie onderneemt.
Hij informeert de verloofden over de formaliteiten van het huwelijk en stelt vervolgens de dubbele vraag. Wilt u Mevrouw Y als echtgenote nemen? Wilt u Mijnheer X als echtgenoot nemen?
Het paar is nu burgerlijk getrouwd. Bij de uitgang van het stadhuis wachten verwanten en vrienden op de pas getrouwden om hen te feliciteren en rijst te gooien.
Om deze eerste dag in stijl af te ronden, gaat de groep naar het restaurant of bij het jonge stel.

De zaterdag
Het is DE dag van het huwelijk, en vooral die van de religieuze ceremonie. De hele familie en een groot deel van de vrienden zijn in de kerk aanwezig. Van zodra iedereen aanwezig is, komen de pasgehuwden aan.
Ze zijn al samen, en vaak komen ze in een vervoermiddel aan dat naar het thema van het feest verwijst. Het kan een snoeproze auto zijn, een oldtimer of sportwagen, op skateboard, paarden, ... alles is mogelijk!
Om de traditie te respecteren, wacht de vader van de bruid op het voorplein. De bruidegom komt alleen binnen en gaat dan naar het altaar. Dan weerklinkt de muziek van de huwelijksmars en komt de bruid in haar sublieme witte jurk binnen.
Een min of meer lange ceremonie volgt, naargelang het geloof van de echtgenoten.
Tijdens dit moment van meditatie wisselt het paar hun trouwringen uit, belooft het liefde en trouw, en luistert naar de heilige liederen.
Bij de uitgang van de kerk worden de pasgehuwden begroet door een regen van rijst.

Op weg naar de receptie!
De gasten gaan rechtstreeks naar de receptieruimte terwijl de bruid en bruidegom verdwijnen voor de fotosessie.
De stijl van de foto's past zich aan het type bruiloft aan (klassiek - traditioneel - modern en ongebruikelijk). Over het algemeen is de rapportage plechtig en vol emoties.
Ondertussen wachten de gasten geduldig en genietend van heerlijke cocktails.

Daar zijn ze!
Als de pasgetrouwden aankomen, houden ze een toespraak en dan... aan tafel!
Het voorgerecht wordt opgediend, muzikale pauze waarbij de jonggehuwden de bal openen. Plaats voor het hoofdgerecht. Als iedereen klaar is, nieuwe muzikale break! Wat is er immers beter om te verteren ?!
Dan komt het dessert. De maaltijd is afgelopen, het feest gaat echt beginnen.
Alle gasten zijn op de dansvloer en dansen op het ritme van de salsa, slows, jazz, rock, tango... onmogelijk om stil te zitten!

Wat traditie betreft, de bruid werpt haar boeket. Net als in Europa, zal het alleenstaande meisje, die het vangt, in het jaar getrouwd zijn!
Voordat u terug vnaar de dansvloer trekt, moet u de bruidstaart opeten!
Ook hier worden alleenstaande meisjes in de schijnwerpers geplaatst. De taart is ingelegd met kleine ongebruikelijke objecten die door een draad met de buitenkant zijn verbonden. Elk meisje kiest een touwtje. Degene die de ring vindt, zal ook in het jaar getrouwd zijn.

Na dit klein spel en taart proeverij gaat het feest verder. Rond 03:00 verschijnen drums en een danseres! Het is tijd voor de Carnival Criocha! Elke gast, inclusief pasgetrouwden, krijgt een grappige hoed en begint te dansen op een onverwachte en zelfs belachelijk manier!
Het is een ideale manier om het feest nieuw leven in te blazen en de minder gemotiveerden terug wakker te maken.

De zondag
Er is niets bijzonders op zondag... Behalve de verlenging van het zaterdagfeest!
Inderdaad, de gasten verlaten de feestzaal niet en blijven daar tot de volgende dag!
Dat is waarom, aan het einde van de Carnival Criocha, het feest doorgaat. Een rokende wagen komt de dansvloer opgereden. Het is gebraden varkensvlees! Dit wordt geserveerd in een broodje met een sausje met perteselie.
Zodra deze snack binnen is, is het al snel 07.00 uur.
Daarna gaan de gasten weg om zich op te frissen en eventjes te rusten... want daarna moet iedereen terugkomen voor de zondagsbrunch!

Het is niet nodig om u nog uit te leggen dat de Argentijnen goed weten hoe mensen te ontvangen en vooral

Tags : Huwelijk in de hele wereld

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio