FR
acredo - les alliances

De Braziliaanse bruiloft

Gepubliceerd op 02-01-19 / Huwelijken in de hele wereld

De Braziliaanse bruiloft

Delen op :

Nu we er zijn, blijven we er! Latijns-Amerika boeit met zijn hectische ritmes en zijn zon... Na Argentinië, richting een andere natie van voetbal en het feest, Brazilië! 
De Braziliaanse bruiloft is zowel feestelijk als serieus, er zijn zelfs enkele punten die overeenkomen met de Europese tradities.

In Brazilië verschilt de huwelijksceremonie afhankelijk van sociale klasse en religieuze denominatie. 80% van de Brazilianen is katholiek. De unies worden vaak in de kerk gevierd en dan gaat de avond door in een zaal.
Om van het gewone af te stappen, stellen wij u de beschrijving voor van een huwelijk dat vrij klassiek maar niet religieus is...

Correcte kledij verreist
Allereerst moet u weten dat het huwelijk 's avonds plaatsvindt en dat het ofwel katholiek en/of burgerlijk is.
Gasten worden rond 20.00 uur uitgenodigd in de feestzaal. Mannen dragen donkere pakken en vrouwen dragen prachtige lange jurken, die allemaal concurreren met elegantie.

De ceremonie
Een klein uur later, dat wil zeggen rond 21:00 uur, komt de bruid op een bossa nova-air binnen. Ze draagt ​​een traditionele jurk en heeft een boeket met witte bloemen in haar hand. Haar haar en make-up zijn vrij eenvoudig.
De bruid steekt de zaal over, de tafels zijn zo gerangschikt dat ze een gang vormen, gevolgd door alle gasten.   

Aan het einde van de gang bevinden zich de bruidegom en de vrederechter (het equivalent van de burgemeester). De vertegenwoordiger van de stad houdt een toespraak, de getrouwden wisselen hun geloften uit, de ceremonie is binnen 15 minuten voltooid! Tijdens de traditionele uitwisseling van de trouwringen en de kus juichen de gasten toe.

Wanneer de ovatie voorbij is, gaan de pasgetrouwden naar hun eretafel en de gasten naar hun plaats.

De maaltijd
Terwijl de gasten de echtgenoten feliciteren, overspoelen obers de zaal met verschillende hapjes en cocktails. Merk op dat het meest succesvolle drankje bier is ...

Rond 22:00 uur moet iedereen terugkeren naar zijn plaats, want de maaltijd zal (eindelijk) beginnen. Elke tafel wordt opgeroepen om naar het buffet te gaan. Over het algemeen is het eten vrij eenvoudig, tomatensalade, groene salade, kippenboutjes, visbraadpan of rood vlees. Er is voor elk wat wils!

Het grote verschil tussen een Europees en een Braziliaans bruiloft is het gebrek aan bruidstaart!
Als dessert moeten de gasten inderdaad terugkeren naar het buffet en kiezen tussen lekkernijen zoals chocoladetaarten of koekjes met amandelspijs.

Fiesta! 
Rond 23:00 is de maaltijd voorbij. De weddingplanner verdeelt dan boa's, grote brillen, hoeden en zelfs maskers en clownneuzen! Het feest kan beginnen...
De muziek valt de feestzaal binnen, bossa nova, forro, salsa, samba... moeilijk om niet te bewegen!

Sommige dansen later, kleine halte voor de traditie. De bruid gooit haar boeket. Gelukkig huwelijk voor het meisje dat het vangt!

Iedereen geniet van deze pauze om op adem te komen en zijn dorst te lessen. Na deze nieuwe energie boost kan het feest opnieuw beginnen!

Rond 05:00 beginnen de gasten weg te glippen...

Parabéns voor de pasgehuwden!

Tags : Huwelijk in de hele wereld

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio