FR
acredo - les alliances

De Schotse bruiloft

Gepubliceerd op 14-11-18 / Huwelijken in de hele wereld

De Schotse bruiloft

Delen op :

Schotland en zijn tradities zijn min of meer bekend en fascineren velen onder ons. Waarom de stap niet zetten en op zijn Schots of gewoonweg in Schotland te trouwen ; waar landschappen, dorpen en kastelen u verwelkomen met zijn warmte en geschiedenis van dit land. Dit geldt eveneens  voor de dresscode van de bruid en bruidegom, hun suite en waarom niet, alle gasten op deze Schotse bruiloft.

De kilt voor de mannen, maar niet alleen

Een van de kenmerken van een Schots bruiloft is natuurlijk het dragen van de kilt voor de mannen, en vooral de bruidegom, die de tartan, de traditionele Schotse wollen stof, maar ook de kleur van zijn keuze, naar zijn smaak en de decoratie van de huwelijk zal kiezen. Zijn getuige en mannelijke suite, of alle gasten van hetzelfde geslacht, kunnen hetzelfde doen door dezelfde kilt te dragen, of met dezelfde tartan, maar dan met een paar accessoires minder, met een verschillende tartan, of gewoon dezelfde tartan dragen, maar soberder, bijvoorbeeld in het knoopsgat ; laat in ieder geval de schijnwerpers op de bruidegom.

U moet weten dat de kilt door iedereen gedragen kan worden, er is inderdaad geen enkele wetgeving die het dragen ervan beschermt, noch door een autoriteit, noch een minderheid van het land ; nee, alles is toegestaan ​​met het dragen van de kilt. Het enige wat u hoeft te doen is bij u in de buurt of elders op zoek gaan naar een paar merken voor het kopen of huren van de kilt en de accessoires en de zaak is opgrelost, maar u moet er vroeg bij zijn! Als u in Schotland trouwt, wordt het zoeken nog eenvoudiger.

De jas en de essentiële accessoires voor het dragen van de kilt

De keuze van de jas voor de bruidegom hangt af van de connotatie en Schotse betrokkenheid die u aan uw bruiloft wilt geven. Een zeer formele Schotse bruiloft vereist een Prince Charlie-jas, een korte jas met gouden knopen ; als het iets minder is, zal een Argyll-jas voldoende zijn, maar altijd met een gilet. Aan de andere kant is het dragen van de kilt authentieker met de "sporran", de kleine traditionele lederen tas die op de riem wordt gedragen, boven de tartan.

Hoe zal de bruid in het Schots uitgedost zijn?

De bruid en de vrouwen worden natuurlijk niet buitengesloten door de Schotse kleding. Ze kan het doen, ofwel discreet door het dragen van enkele accessoires van dezelfde tartan als haar man, met een "sash" bijvoorbeeld, traditionele sjaal gedragen op de rechterschouder, met haar schoenen, haar kousenband of in haar bruidsboeket of, voor de durvers, een Schotse trouwjurk aandoen ; een mix van het traditionele trouwjurk en een op maat gemaakte tartan-overjurk, afgestemd op de kilt van de bruidegom. Het is een keuze die alleen aan u en uw gevoelens toebehoort en zo de sfeer van uw Schots bruiloft te markeren. De bruidsmeisjes, getuige en andere vrouwelijke leden van de Suite kunnen hun outfits aanpassen door bijvoorbeeld een lint van dezelfde tartan aan de pols te dragen.

Neem enkele Schotse tradities over om uw huwelijk te sublimeren

Doe beroep op een een doedelzakspeler voor uw binnenkomst in de kerk en daarna bij de aankomst op de receptie plaats van uw Schotse huwelijk.

Vraag een bruidsboeket, de boutonniere van de bruidegom en andere bloemendecoraties die uw Schots bruiloft zullen verheerlijken met distels en heide, symbolen van geluksbrengers in Schotland.

Handknopen is ook een Schotse traditie. De bruid en bruidegom binden zich met een tartan touw of lint, identiek aan de kilt van de bruidegom.

Als Schotse gewoonten en gebruiken u aanspreken, als het land u betovert, laat dan uw droom van een Schots huwelijk uitkomen.

Tags : Huwelijk in de hele wereld

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio