FR
acredo - les alliances

De gesponsorde bruiloft in België

Gepubliceerd op 27-03-17 / Uw budget

De gesponsorde bruiloft in België

Delen op :

Gedurende een dag een echte ster zijn!

Net zoals beroemdheden, kunnen particulieren van hun huwelijk een groot media-evenement maken, via het concept van het gesponsorde huwelijk, en dit dankzij aangepaste reclame.
De gesponsorde bruiloft komt rechtstreeks over van de Verenigde Staten, is al succesvol geweest in Frankrijk en vestigde zich sinds augustus 2011 in België : het laat de toekomstige touwers toe om partners te vinden die, in ruil voor publiciteit voorgesteld door het echtpaar, hen voordelen aanbieden.

Wat is dit nieuw concept van gesponsord huwelijk?

Een gesponsord bruiloft organiseren bestaat er uit om aan professionelen te vragen om echte partners te worden, door het aanbieden van zeer goede prijsvoorwaarden voor hun diensten, in ruil voor reclame en communicatie, verkregen door de bruid, bruidegom en/of wedding planner die betrokken zijn bij de organisatie van dit niet alledaags huwelijk…

Het echtpaar kan dus samenwerken met het media van hun keuze om zo financiële voordelen bij de professionelen te bekomen voor hun huwelijk.

Wetende dat de gemiddelde voorbereiding van een huwelijk in België ongeveer 9 maanden duurt, en daarna effectief slechts een dag of twee duurt, is dit een goedkope uitgebreide zichtbaarheid voor deze professionelen...

Terwijl u bij de klassieke formule uw leveranciers kiest, vraagt sponsoring overtuigingskracht om de beste prijs te verkrijgen : een gigantische organisatie en effectieve communicatie, waardig aan een grote gebeurtenis.

Praktisch, hoe doen we om zijn huwelijk te sponsoren ?

Het toekomstig echtpaar moet zich engageren met al de media-aandacht tijdens hun huwelijk : reclame maken voor de professionelen en dit, gedurende de hele organisatie en daarna : hoe langer en consequenter de reclame, hoe meer de professionelen overtuigd zullen zijn. Het is een echte persoonlijke investering.
Ieder koppel heeft zijn eigen manier van omgaan met zaken, er zijn verschillende manieren om sponsoring te benaderen. Aan elkeen om een goed evenwicht te vinden tussen de impact die nodig is voor een goede samenwerking en daarnaast het heilige en intieme karakter van het huwelijk te behouden, hoewel het gesponsord wordt.

Enkele voorbeelden van interessante zichtbaarheden voor de professionelen :

Hoeveel kunt u besparen met een gesponsord bruiloft?

Er zijn geen regels. Elke professioneel biedt kortingen of deals aan, op basis van verschillende criteria : gebied van de activiteiten, de prestaties of de voorgestelde financiële mogelijkheden van de onderneming.
Gemiddeld kunnen we zeggen dat het mogelijk is om ongeveer 50% van de normale kosten van een huwelijk te besparen.

Wat zijn de nadelen van een gesponsord bruiloft?

Het grootste nadeel is de tijd en de energie die u er insteekt zodat de aanpak ook effectief werkt. Het is een werk van dagelijks zoeken, herhalen en uw huwelijksconcept uit te leggen aan al diegenen die u wilt overtuigen. Er zijn, net zoals bij een klassiek bruiloft, risico’s die u ontmoedigen en stress geven.

Wat is het nut van het gesponsorde huwelijk voor de professionelen?

Het grootste voordeel is reclame, maar vrij aan elke professioneel om te oordelen... want het kan een dubbel gevoel opwekken bij het publiek...
Er bestaat namelijk een risico om benadert te worden voor nog meer gesponsorde huwelijken.
Elke professioneel is vrij om te beoordelen of de uitdaging de moeite waard is...

Voor veel koppels is het huwelijk nog steeds een project voor het leven, het moet niet per se worden geassocieerd met luxe of schuld...
 

Tags : Budget

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio