FR
acredo - les alliances

Uw huwelijksbudget

Gepubliceerd op 21-03-17 / Uw budget

Uw huwelijksbudget

Delen op :

U droomt van een sprookjeshuwelijk ?

U wilt de luxe van een prinselijke bruiloft tijdens uw eigen huwelijk benaderen ? Niets belet u om u te inspireren van dit soort ceremonies.
U kunt zelfs ideeën uit tijdschriften gebruiken, die het huwelijk van een grote filmster overlopen. En indien u het wenst : ook u heeft het recht om in een kasteel ten noorden van Rome te trouwen!

Uiteindelijk is de echte zorg van alle toekomstige echtgenoten een unieke en bijzondere dag te beleven.
Of u nu voor een eenvoudig bruiloft kiest of voor een groot feest vol glitter, u zal steeds met het zelfde probleem geconfronteerd worden : de kostprijs!

Sterker nog, het gemeenschappelijke punt tussen alle huwelijksstijlen is dat alles snel duur is.
En omdat u noch een prinses, noch een grote ster bent : de kans bestaat dat u uw huwelijksfoto’s niet voor een hoge prijs zal kunnen verkopen aan een of andere magazine.
U zal een budget moeten opstellen en u hieraan proberen vast te houden.

De behoeften

In eerste instantie is het aangeraden om speciale aandacht te besteden aan de behoeften die essentieel zijn om van het feest een succes te maken.


Laat daarna uw verbeelding los!

Het kiezen van het type organisatie

Het is aan u de keuze of u liever voor klassiek of gekheid kiest.
U kunt uw unie vieren op een boerderij, of risico’s nemen met het weer door tafels op te stellen in een bos. Dit is gegarandeerd een terugkeer naar de natuur!

Indien de verbeelding niet uw sterkste kant is, of u gewoonweg de tijd niet heeft om voor een dergelijke organisatie te zorgen, doe dan beroep op professionelen. Zij bieden u een "sleutel in de hand" dag aan, maar dit vergt wel extra budget. Met deze optie hoeft u alleen maar het uur van de officiële ceremonies en het aantal gasten door te geven vooraleer u enkele informatie vergaderingen plant.

Uw budget berekenen

Wees ervan bewust dat, in het algemeen, het aantal gasten de totale kost van uw bruiloft bepalen.
Van zodra het budget vast ligt, is het beter om dit met 20% te verhogen, zodat u een redelijk comfortabel foutenmarge bezit. Dit om onverwachte uitgaven te regelen.

Het is moeilijk om nauwkeurig de verschillende posten te berekenen, aangezien dit meestal varieert in functie van de prestaties en regio. Daarom tonen wij u een voorbeeld van een gemiddeld budget die de essentiële zaken overloopt en de geldsom die hiermee verband houdt.

Voorbeeld van een budget voor 100 personen :

Dit voorbeeld stelt u een budget van 11.350 € voor, zonder de verhoging van 20% voor meer veiligheid.
Dit bedrag is vrij consistent en valt niet altijd binnen het budget van een jong koppel, dat aan het leven begint.
Sommigen zullen, geheel of gedeeltelijke, financiële steun krijgen van hun ouders, anderen zullen gebruik maken van hun spaargeld, indien ze er natuurlijk bezitten.

Indien de toekomstig gehuwden hun portefeuille moeten opendoen en hun bankrekening niet willen leeg maken, dan is het mogelijk om het huwelijk te financieren zodat deze de mooiste dag van uw leven wordt.

De financiering van uw huwelijk

Net zoals u een reis kan financieren, kunt u ook een financiering verkrijgen voor uw huwelijk : het is een oplossing om de bruiloft van uw dromen te bekomen.
U bepaalt zelf het bedrag van de lening en beschikt er over wanneer u wilt!

U aarzelt ? U denkt : "We financieren een wagen, maar toch geen bruiloft! " ? Vergis u!
Het is een volledig privé initiatief dat enkel u betreft, niemand zal weten dat u uw ceremonie financiert.

Hier zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor deze financieringswijze :

De financiering van een bruiloft gebeurt via een lening op afbetaling, een krediet, terug te betalen op een relatief kort termijn. U geeft uw akkoord om het bedrag, dat door de kredietverstrekker ter beschikking wordt gesteld, vermeerderd met rente, terug te betalen door middel van vaste maandelijkse aflossingen.

Een lening voor uw huwelijk zal ervoor zorgen dat u de strop niet rond uw nek hangt. Het helpt u om een uitzonderlijk moment te beleven.
 

Tags : Budget

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio