FR
acredo - les alliances

Ideeën voor liedjes en dansen voor het openen van het avondfeest

Gepubliceerd op 28-03-18 / De openingsdans

Ideeën voor liedjes en dansen voor het openen van het avondfeest

Delen op :

Het meest ontroerende moment van een bruiloft is de openingsdans van het avondfeest. Ze toont meestal de medeplichtigheid van de jonggehuwden en zorgt dat beiden een tijdloos moment meemaken.
 
Helaas, de druk is nog groter met de keuze van de muziek, die veel moeilijker is dan voorheen om een "whouw" gevoel onder alle gasten te krijgen. Dit maakt het voor jonggehuwden zeker niet gemakkelijker. Ze moeten de gasten nu een onsterfelijke herinnering van hun bruiloft aanbieden.
 
Hoe te kiezen uit duizenden bestaande nummers en wat zou u regelen voor de opening van de bal? Geen zorgen! Er zijn twee mogelijkheden voor u beschikbaar. U kunt een choreografie verzinnen vanuit een lied dat u dierbaar is of voor muziek kiezen met een aangepast ritme in de dansstijl voor uw avondfeest.
 
Om u te helpen, verdeelden we de muziek per ritme en de dansen per stijl.
 
Vergeet niet dat uw openingsdans jullie beide persoonlijkheden moet weerspiegelen, dit is jullie moment!

De dans : welke stijl kiezen?

De traditionele slow :

De slow is de dans die de minste voorbereiding vereist. Het hoofddoel van deze dans is om een cocon te creëren, waarin u en uw tedere wederhelft in staat zullen zijn om alle liefde en tederheid, die jullie voor elkaar voelen, openbaar te maken. U hoeft niet te veel te doen, uw medeplichtigheid en uw emoties zullen in jullie ogen te zien zijn.
 
De verkeerde keuze van het lied voor de slow is een van de grootste risico's, het lijkt misschien het tegenovergestelde te zijn van wat u uw gasten wilt laten zien. Inderdaad, sommige bekende Engelse liedjes, bekend als slows, gaan over uit elkaar gaan... u moet heel voorzichtig zijn met de tekst wanneer u uw muziek kiest.

 

De wals :

De meest romantische dans die iedereen kent is natuurlijk de wals, het geeft een indruk van lichtheid. Wees niet te laat met oefenen om een zekere vloeibaarheid en gratie in de bewegingen te krijgen, want hoewel de stappen misschien simpel lijken, duurt het een paar weken aan oefenen. De voorbereiding moet niet worden weggelaten. Eenmaal u uw muziek heeft geselecteerd, denk aan het nemen van danslessen!

 

Hedendaagse dans :

De hedendaagse dans zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Deze dans onthult een emotie, een boodschap en stelt u in staat om uw verhaal te vertellen, met uw lichaam en uw bewegingen.
 
Er is echter geen sprake van improviseren, een choreografie is noodzakelijk. Om uw gevoelens te kunnen delen, moet u eerst leren u te laten gaan. Hoe comfortabeler u zich voelt met uw choreografie, hoe meer u zich kunt concentreren op uw gevoelens en niet op uw bewegingen.
 
Er is niet echt een specifiek ritme voor de hedendaagse dans, dus de keuze van het nummer is geheel aan u. Inspireer uzelf vrijelijk van al onze muziek hieronder.

Muziek : zacht of ritmisch?

U heeft al uw dansstijl gekozen? In dit geval zal uw muziek zich moet aanpassen aan het ritme van uw dans en vice versa. Trage muziek is meer geschikt voor slows en walsen. Daartegen komt meer ritmische muziek beter overeen met tango's, charlestons en rock.
 
Sommige koppels hebben het geluk om een lied te hebben dat symbool staat van hun liefde. Als dit uw geval is, aarzel dan niet om er de hymne van uw dansavond van te maken.
 
Hier zijn enkele muziek inspiraties :

 

Zachte muziek :

John Legend - All of Me
Christina Perri - A Thousand Years
Ed Sheeran - Thinking Out Loud
Josh Groban - You Raise Me Up
Train - Marry Me
Ed Sheeran - Perfect
Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing
Bryan adams - Everything i do
Elvis Presley - Love Me Tender
Elton John- Can You Feel The Love Tonight
The Bangles- Eternal Flame
Edith Piaf - L'hymne à l'amour
Louis Armstrong - What a wonderful world
Beyoncé - Halo
Ariana Grande & John Legend - Tale as old as time
Celine Dion - How does a moment last forever


Ritmische muziek :

Bruno Mars - Marry You
Michael Bublé - Everything
Frank Sinatra - The Way You Look Tonight
Metallica - Nothing else matter
John Travolta et Olivia Newton-John - You Are The One That I Want
Bill Medley et Jennifer Warnes - Time Of My Life
 
PS: Voor de opening van het avondfeest is een medley altijd leuk met een bijhorende choreografie. Dit wil zeggen een opeenvolging van muziek creëren door een montage van verschillende liedjes. U kunt beginnen met een slow en overgaan tot swingende dans zoals het u het beste lijkt!
 
Andere ideeën om het avondfeest te openen

Tags : Openingsdans

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio