FR
acredo - les alliances

De traditie van het gooien van het bruidsboeket

Gepubliceerd op 14-11-18 / Tradities en gewoonten

De traditie van het gooien van het bruidsboeket

Delen op :

Het gooien van het bruidsboeket is een traditie die stevig geworteld is in onze landen! Het is altijd een "leuk" moment die de meisjes laat deelnemen aan een van de belangrijke fases van de bruiloft! Maar hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig : tijdens de avond verzameld de bruid alle vrijgezelle dames (zij die reeds met iemand samen zijn, doch niet getrouwd, worden eveneens aanvaard!). Zodra iedereen op zijn plaats is, draait de bruid zich om en gooit haar boeket over haar schouder. Volgens de traditie zal zij, die het bruidsboeket in de vlucht opvangt, de volgende zijn om te trouwen!

Deze 100% vrouwelijke traditie zet de meisjes en vrouwen, tijdens uw huwelijk, in het licht. Dit kunnen uw vrienden zijn, maar eveneens uw zussen, uw nichten, uw collega's, ... Het gooien van het boeket laat u toe, om gedurende een paar minuten met al de meiden die voor u tellen, een leuk en bevoorrecht moment door te brengen.

Bovendien blijkt deze gewoonte leuk te zijn! Sommige meisjes zijn zeer competitief en staan ​​klaar om alles te doen om de bloementrofee te pakken. Onvergetelijke (zelfs ongebruikelijke) foto's gegarandeerd!

De oorsprong van deze traditie is niet erg zeker.

Er zijn verschillende theorieën mogelijk, maar geen enkele kon nagegaan worden :

Het geluk van de bruid overnemen

een oud gebruik was dat de bruid haar persoonlijke bezittingen (juwelen, kousenbanden, stof van haar trouwkleed) gooide om haar "geluk" door te geven aan de andere meisjes. Het gooien van het boeket kan zijn oorsprong vinden in deze gewoonte.

Een bericht meegeven

de bruidegom moest, bij het kiezen van het boeket, de bloemen selecteren op basis van hun uitstraling. De rode roos symboliseert bijvoorbeeld een hartstochtelijke liefde. Door haar boeket naar de andere meisjes te gooien, communiceert de bruid aan de meisjes de liefde die haar nieuwe echtgenoot haar brengt.

Het boeket voor de heren

een andere theorie beweert dat het in eerste instantie om de alleenstaande mannen ging. Deze zouden achter de bruid rennen tot een van hen het boeket vangt. De jonge man zou het dan kunnen aanbieden aan het meisje van zijn keuze.

Als u aarzelt om uw mooi boeket te gooien, vraag dan aan uw bloemist om een extra boeket te vervaardigen, zodat u het uwe alleen voor uzelf kunt bewaren!

 

Raadpleeg de lijst met professionals om u te helpen:

Het bruidsboeket

Bloemdecoratie

Tags : Tradities

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio