FR
acredo - les alliances

Huwelijksreis op de Bahama's

Gepubliceerd op 08-01-20 / Amerika

Huwelijksreis op de Bahama's

Delen op :

U droomt van een romantisch verblijf voor uw huwelijksreis? Beleef een hemelse huwelijksreis door te vliegen naar de Bahama’s en haar prachtige postkaartlandschappen! De romantiek en de lieflijkheid van het leven wachten daar op u voor een ongewone vakantie! Maak uw koffers klaar, we vertrekken naar deze droomreis...

De Bahama's in een oogopslag

De Bahama’s-archipel, gelegen in de Atlantische Oceaan ten noordoosten van Cuba, is een echte droombestemming en trekt nog steeds jonggehuwden aan. Niet verwonderlijk als u bedenkt dat het gematigde tropische klimaat het hele jaar door bijna permanente zonneschijn biedt! Met een gemiddelde temperatuur tussen de 26 en 32 graden Celsius staat de hitte ook op het rendez-vous op deze eilanden van de Commonwealth.

Wat te doen op de Bahama's?

Zwemmen met de varkens in de Exumas

Nager avec les cochons aux bahamas

De Exumas-archipel bestaat uit 360 eilanden en is ongetwijfeld de meest mythische van de Bahama’s. Hier kunt u de bijzondere lokale fauna leren kennen en met de varkens zwemmen! Deze zoogdieren hebben inderdaad bezit genomen van bepaalde eilanden zoals Big Major Cay en leven daar al tientallen jaren in alle rust. Om van deze ervaring gebruik te maken, bezoekt u het eiland het liefst in de vroege ochtend. Varkens hebben dan meestal een volle buik in de middag en rusten liever op de witte zandstranden.

Haaienduiken in Bimini

Nager avec les requins aux bahamas

Het eiland Bimini, gelegen in het westen van de Bahama's, is de ideale bestemming voor sensatiezoekers en diepzeeliefhebbers. Het gebied staat bekend om zijn uitstekende duiklocaties die toegankelijk zijn voor zowel beginners als ervaren duikers. In deze kristalheldere wateren kunt u naast hamerhaaien, verpleegsterhaaien, citroenhaaien, gevlekte dolfijnen en roggen zwemmen voor een adrenaline pompend uitje.

Wandelen op de hemelse stranden.

Plage des bahamas

Een romantisch uitstapje naar de Bahama's zou niet compleet zijn zonder momenten van luieren in de zon op de fijne zandstranden. Neem de tijd om te genieten van de romantiek en de schoonheid van deze buitengewone plek door uzelf een moment van rust te gunnen in het hart van deze uitzonderlijke landschappen. U zult het turquoise water van de Caraïben niet elke dag zien, dus rust tenminste één keer uit in de zachte schaduw van de kokosnootbomen! De mooiste stranden ter wereld verdienen het om bewonderd te worden, vindt u niet?

Verken het West Side National Park in Andros

Andros is het wildste eiland van de Bahama's en dus het eiland dat het meest onaangetast blijft door toeristen. Daarom werd het gekozen om het West Side National Park te herbergen. Hier geen grote hotels of boten met honderden, maar een complete verandering van omgeving in een bijna ongerepte natuur. Het park is een waar paradijs voor liefhebbers van ecotoerisme en herbergt talrijke dier- en plantensoorten zoals leguanen en roze flamingo's.

Wat te eten op de Bahamas?

conch-salad-bahamas

De Bahamaanse keuken bestaat voornamelijk uit zeevruchten, exotisch fruit en allerlei soorten kruiden. Kreeften, gegrilde vis en schelpdieren staan in de schijnwerpers met kokosnoten en bananen. Lekkere gerechten die de overgrote meerderheid van de westerlingen zullen bevallen.

Onder de nationale gerechten zult u kunnen proeven:

Rondreizen op de Bahama’s

De archipel wordt relatief goed bediend door kleine vliegtuigen, maar over het algemeen is het nodig om via Nassau, de hoofdstad, van het ene naar het andere eiland te gaan. Bovendien zijn interne vluchten, hoewel ze relatief kort zijn, nog steeds vrij duur. Inderdaad, het zal gemiddeld 100 US$ kosten om aan boord van deze vliegtuigen te klimmen.

De alternatieve oplossing voor eiland-naar-eiland transfers is simpelweg het nemen van de boot. Hoewel langer dan vluchten met het vliegtuig, zijn boottochten beter betaalbaar. Veerboten, postboten of watertaxi's brengen u zonder zorgen naar uw bestemmingen.

Aan land bedienen de Jitney bussen de grotere eilanden. Deze lokale minibussen dekken de belangrijkste routes tegen relatief lage tarieven. Een goede oplossing als u niet ter plaatse een auto wilt huren!

Formaliteiten

Identiteitsdocument

Voor deze uitzonderlijke reis heeft u een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden na de geplande terugreisdatum geldig is. Als u met uw kinderen reist, moeten zij ook een eigen paspoort hebben.

Vaccins

Gele koortsvaccinatie is verplicht voor alle reizigers uit landen waar de ziekte aanwezig kan zijn. Als Belgische onderdaan die opstijgt vanuit een Europees land, valt u dus niet onder deze regeling.

Het is echter raadzaam om zich te laten vaccineren tegen difterie en hepatitis A en B.

Valuta

De officiële munteenheid op de Bahama's is de Bahamaanse Dollar, maar de lokale handelaars gebruiken ook de Amerikaanse Dollar.

Als u uw valuta voor uw vertrek wilt omwisselen, is de eenvoudigste manier om uw euro's om te zetten in Amerikaanse dollars. U moet echter weten dat u ter plaatse geld kunt opnemen bij de geldautomaten.

Budget

De Bahama’s is een van de meest romantische en mooiste bestemmingen ter wereld. Voor een verblijf van een week moet u dus rekenen op gemiddeld 2.800 euro per persoon (vlucht, maaltijden, accommodatie en activiteiten inbegrepen). Dit tarief kan natuurlijk variëren van enkelvoudig tot dubbel, afhankelijk van uw voorkeuren op het gebied van activiteiten en hotels.

Tags : Amerika

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio