FR
acredo - les alliances

Martinique en Guadeloupe

Gepubliceerd op 10-05-19 / Amerika

Martinique en Guadeloupe

Delen op :

Het archipel Guadeloupe, gesust door de passaatwinden, het hele jaar door getemperd door een onfeilbare zon, geslagen door de Atlantische Oceaan en gestreeld door de Caribische Zee, is ongetwijfeld gezegend door de goden.
Eerst en vooral een plezier voor de ogen, dankzij het ongelooflijke kleurenpalet aan blauw in de Caribische Zee. Daarna, plezier voor de zintuigen, met een waaier aan wateractiviteiten die niet zullen uitputten tijdens uw verblijf.
De eilanden van Guadeloupe zijn zeker een van de mooiste plekken om wateractiviteiten te beoefenen...
Ontspanning, dronkenschap, vrijheid, welzijn...

Ga voor groen... Grappig, want deze uitdrukking lijkt op maat gemaakt te zijn voor Guadeloupe. Als er in Basse-Terre een kleur is die overvloedig weerkomt, dan is het groen! Of beter gezegd de groenen, omdat het licht, dat altijd verandert, het spel van nuances met duizenden plantensoorten lijkt te hebben overgenomen. De geur van de vulkanische aarde, scherp en fris, is minstens zo spookachtig als de schittering van de kleuren. Het gebulder van watervallen in het bos of de kristalheldere kabbeling van een zacht glooiende rivier bekroont dit fantastische schilderij, dichter bij dromen dan werkelijkheid. Guadeloupe is het favoriete terrein van sport- en natuurrecreatie, wandelen, canyons, mountainbiken, uitstappen of trekking laten totale onderdompeling toe in dit groene regeneratie bad.

Op de eilanden van Guadeloupe hebben de magie van kruising en de enorme variëteit aan specerijen het culinaire genie doen ontstaan. Het terroir van de eilanden van Guadeloupe en hun gastronomische knowhow zullen de fijnproevers tevreden stellen.

Martinique, een klein puntje in het hart van de Caraïbische boog, is een ruig land. Behalve de Lamentin, zijn er geen vlaktes maar lange en smalle stromen. Van saai naar somber, de blik glijdt en stort zich plotseling naar de bodem van de valleien. Ergens heen gaan, is altijd omhoog of omlaag gaan. We gaan omhoog naar Gros-Morne, we dalen af ​​naar Fort de France. Martinique houdt van diversiteit en schittert in elk facet van de wereld.

Kruispunt van uitwisselingen en ontmoetingen, culturen en beschavingen, Martinique weerspiegelt deze meerdere bijdragen die de rijkdom van haar cultuur en haar tradities smeedden.

Martinique kan trots zijn, dankzij haar gastronomie, om een ​​bevoorrechte troef te bezitten die zijn bezoekers betovert. Gevarieerd en rijk, het is een weerspiegeling van een culturele identiteit, geworteld in traditie.
Een rijkdom aan landschappen, tussen de vredige stranden van de Zuid-Caraïben, en de meest tumultueuze van de Atlantische kust. Mooie zeebodem met scholen kleurrijke vissen. Wat een genot om te zwemmen in transparant water...

Praktische info

Formaliteiten

Onderdanen van lidstaten van de Europese Unie hebben alleen een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid

Geen vaccin nodig. Mee te nemen : een basiskit met anti-diarree medicatie, pijnbestrijding, muggenmelk, enz...

Klimaat

Martinique

De gemiddelde temperatuur is 27 °C. Er zijn twee seizoenen met min of meer duidelijke overgangen. Een droog seizoen genaamd “Carême” van december tot mei. De lucht is droger en buien zijn zeldzaam. De temperaturen zijn aangenaam en de passaatwinden zijn over het algemeen goed ingeburgerd. natter seizoen genaamd "Hivernage" van juli tot oktober, vergezeld door perioden van frequente en intense regenval. Het seizoen van tropische depressies en begint rond juli.

Guadeloupe

Twee seizoenen : van december tot april is het droge seizoen,"Carême", het meest aangename seizoen, dit is het hoogseizoen. Van juli tot oktober is er het natte seizoen: de "Hivernage". Mei, juni en november zijn nog steeds zeer aangename maanden, niet te warm en bovendien is Guadeloupe in volle bloei! De aanwezigheid van microklimaten zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de zon schijnt ten noorden van Grande-Terre of Saint-François, terwijl het regent in Pointe-à-Pitre. Augustus en september : risico op cyclonen.

Tijdsverschil

-5 uur in de winter en -6 uur in de zomer

Elektrische stroom

220 volt

Valuta

De euro. Creditcards en reischeques worden geaccepteerd.

Talen

Frans en Creools

Kleding

Neem zomerkleding mee : shorts, bermuda's, T-shirts, hoed of pet, open schoenen. Voorzie een lichte trui voor de winteravonden, regenkleding en wandelschoenen om te wandelen.

Telefoon

Martinique

Van Martinique naar België : 00 + 32 + nummer in België (zonder 0).
Van België tot Martinique : 00 + 596 + nummer van uw lokale correspondent.

Guadeloupe

Van Guadeloupe naar België : 00 + 32 + nummer in België (zonder 0).
Van België tot Guadeloupe : 00 + 590 + nummer van uw lokale correspondent.

 

Tags : Amerika

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio