FR
acredo - les alliances

Huwelijksreis in Cambodja

Gepubliceerd op 26-04-19 / Azië

Huwelijksreis in Cambodja

Delen op :

Droomt u van een culturele huwelijksreis, rijk aan onverwachte ontdekkingen? Ontdek Cambodja! Overblijfselen, tempels en weelderige natuurlijke landschappen wachten u daar op. Zet uw koffers klaar ... Laten we er een leuke reis van maken!

Cambodja in het kort

Cambodja is een Zuidoost-Aziatisch land gelegen tussen Thailand, Laos en Vietnam. Het heeft ongeveer 15 miljoen inwoners, voornamelijk boeddhisten. Het land wordt beïnvloed door een tropisch klimaat, wat betekent dat de temperaturen het hele jaar warm zijn (tussen 25 en 35°C), maar het kent ook een regenseizoen. Het moessonseizoen vindt elk jaar plaats tussen mei en oktober. Het is daarom beter om uw reis buiten deze periode te organiseren, tijdens het droge seizoen, als u wilt genieten van zijn paradijselijke landschappen en een meer adembare lucht.

Wat te doen in Cambodja?

Phnom Penh

Palais royal Cambodge

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en ontleent zijn naam aan de heuvel Wat Phnom (tempelheuvel in Khmer). Het is de belangrijkste stad van het land. Ze is inderdaad het middelpunt van de economie en de cultuur van Cambodja.

Om te beginnen is het essentieel om de prachtige boeddhistische tempel van Wat Phnom, bijgenaamd de pagode van de heuvel, te bezoeken. U ontdekt er het indrukwekkende Boeddhabeeld, prachtige muurschilderingen en een bijzondere architectuur. In het midden van de zoete geur van wierook kun u zelfs de kans krijgen om de apen te zien die zich in dit klooster hebben gevestigd!

Als u van dit soort culturele bezoeken houdt, aarzel dan niet om naar het koninklijk paleis van Phnom Penh te gaan, de thuisbasis van de heersers sinds de bouw ervan. U kunt de Khmer-architectuur, de Franse tuinen of de zilveren pagode bewonderen die ook wel de Emerald Buddha-pagode wordt genoemd.

Daarna kunt u zich laten meeslepen in de steegjes van de verschillende overdekte markten van Phnom Penh om hun specifieke kenmerken te ontdekken. De centrale markt en de Russische markt zijn vol met handwerk en allerlei soorten voedsel.

Angkor

Angkor Vat

In het hart van het Cambodjaanse regenwoud, in de buurt van Siem Reap, verbergt er zich een verloren stad, een echte archeologische vindplaats van 400 km²... Angkor. Als u een echte avonturier bent, zou deze site en zijn meerdere tempels u moeten bekoren. De stad getuigt van de pracht van het oude Khmer-rijk en de belangrijkste tempel Angkor Vat wordt geprezen als het achtste wereldwonder. De stad, UNESCO-werelderfgoed, trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

Wat te eten?

De Khmer (Cambodjaanse) keuken is vergelijkbaar met wat er te vinden is in Thailand, Vietnam of China. Het is voornamelijk samengesteld uit rijst en groenten, maar kan worden gegarneerd met gember, kurkuma, aromatische kruiden, munt en vlees zoals kip, rundvlees of vis. Als u goed oplet, zult u merken dat sommige van deze gerechten bepaalde aspecten van het Franse koloniale tijdperk (brood voor dippen van de saus) hebben geërfd.

Wees echter voorzichtig bij het bestellen van een gerecht. Cambodjanen houden van rauwe groenten, maar wassen ze niet altijd goed. U zou daarom gevaarlijke organismen of stoffen kunnen inslikken. Dus liever gekookte gerechten.

Rondreizen in Cambodja

Binnen de steden is de tuk tuk de handigste en meest economische manier om de stad te verkennen. Voor langere ritten zullen bussen met airconditioning echter comfortabeler zijn en u laten genieten van de frisse lucht.

Vaccins

Er is geen verplichte vaccinatie om Cambodja binnen te komen. Voor uw comfort is het echter nog steeds raadzaam om in orde te zijn met uw vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis A en B, rabiës, malaria of Japanse encefalitis. Uit voorzorg is het ook aan te raden om uw handen regelmatig te wassen als u er eenmaal bent.

Gebruikte valuta

Het is de Amerikaanse dollar die de overhand heeft in Cambodja, hoewel de officiële valuta van het land de Riel (KHR) is. Verkopers voeren daarom het merendeel van hun transacties uit met de Amerikaanse valuta en het is mogelijk om deze af te halen bij de meeste distributeurs van het land.

Ter informatie: 1 dollar staat voor ongeveer 4000 riels

Welk budget verwacht u?

Het leven in Cambodja is goedkoop. In de toeristische gebieden betaalt u tussen de 40 en 85 dollar voor een hotelkamer van goede kwaliteit (luxehotel) en veel minder in de rest van het land. Om echter ter plaatse aan te komen, moet u eerst tussen 800 en 1.100 euro per persoon betalen voor vluchten (heen en terug). Dit verhoogt snel het reisbudget. U moet ongeveer 1.200 euro per persoon tellen voor een goede reis van een week.

Tags : Azië

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio