FR
acredo - les alliances

Huwelijksreis op Bali

Gepubliceerd op 26-04-19 / Azië

Huwelijksreis op Bali

Delen op :

Droomt u van een ontspannende huwelijksreis en fijne zandstranden? Ontdek het Indonesische eiland Bali, een echt paradijs op aarde waar tempels en tropische bossen elkaar kruisen.

Bali in het kort

Bali, ook wel bekend als het Eiland der Goden, is een van de kleinste eilanden in de Indonesische archipel. Bali, gelegen tussen Java en Lombok, heeft ongeveer 4 miljoen, voornamelijk hindoeïstische inwoners. Het eiland wordt beïnvloed door een tropisch klimaat, gekenmerkt door zeer warm weer, wat betekent dat de temperaturen het hele jaar hoog zijn (24 tot 32 graden), maar het ondergaat ook het regenseizoen. Deze periode van november tot maart moet daarom worden vermeden als u wilt genieten van de zon en de paradijselijke landschappen.

Wat te doen in Bali

Uluwatu-tempel

Uluwatu staat bekend om zijn prestigieuze tempel Pura Luhur. Dit gebouw, gelegen aan de rand van de klif, is gewijd aan de goden van de zee en biedt u een onvergelijkbaar panorama aan van de omgeving. Aarzel niet om er te wandelen. Maar pas op voor uw spullen! De vele apen rond de tempel zouden ze wel eens kunnen stelen...

Het bos van de apen

In het hart van Ubud is een natuurgebied met de bijnaam "Monkey Forest". U raadt het al, het Wanara Wana-reservaat is een ruimte die wordt bevolkt door veel primaten! De apen zijn alomtegenwoordig en circuleren er vrij. Het is daarom een ​​geweldige kans om de bijzondere wereld van de makaken te ontdekken!

Diepzeeduiken

Bali is een uitstekende plek om te duiken. Het eiland ligt in de koraaldriehoek, een gebied van de Stille Oceaan met de grootste mariene biodiversiteit ter wereld. Roggen, bladvissen, schildpadden, rifhaaien en vele andere soorten zijn er overvloedig aanwezig in deze onderwaterwereld.

Rijstvelden

Rijstvelden zijn alomtegenwoordig op het eiland Bali. En terecht: rijst is het hoofdvoedsel van de Balinese maaltijden! Het wordt geconsumeerd in al zijn vormen en al zijn variëteiten, witte rijst (Ketan), rode (Barak), zwarte (Injin). Deze rijstvelden, beschermd door de godin Dewi Sri, zijn adembenemend mooi en vertegenwoordigen een van de oudste vormen van landbouw in de wereld. Om u maar te zeggen dat een wandeling in het hart van deze culturen, beschermd door UNESCO, u enorm zal stimuleren!

Wat te eten?

Saveurs de Bali
Balinese gerechten, net zoals alle Indonesische gerechten, bestaan ​​voornamelijk uit rijst. Dit graan vergezelt bijna alle lokale specialiteiten, bestaande uit groenten, tofu, vlees of tempe (gefermenteerde sojabonenzaad).

De Balinezen zijn dol op gefrituurd voedsel en de gerechten zijn over het algemeen behoorlijk rijk en vettig. U moet uw dieet even op pauze zetten als u naar het eiland van de goden wilt gaan ... Maak u geen zorgen, u zal er goed eten!

Lokale specialiteiten die u niet mag missen, zijn onder andere:

-Nasi Goreng: gebakken rijst met eieren, vergezeld van groenten en vlees.

-De Babi Guling: op vuur geroosterd melkvarken, gevuld met meerdere kruiden (uien, gember, kurkuma, knoflook, chili ...)

-De Urab: mix van kokos, bonen en andere groenten op smaak gebracht met kruiden.

Rondreizen op Bali

Op het eiland is het openbaar vervoer erg onbetrouwbaar. Als u echter deze ervaring wilt uitproberen, aarzel dan niet om in een Bémo (openbare minibus) te klimmen. Dit lokale transport is zeer economisch en maakt reizen tussen steden mogelijk. Comfort is echter geen prioriteit en lange reizen kunnen onaangenaam zijn.

Privé-bussen zijn moderner en comfortabeler. Ze bestrijken over het algemeen lange afstanden, zoals de as Zuid/Noord of Noord-Oost/Noord-West.

Vaccins

Er is geen verplicht vaccin voor reizigers uit Europa. Het is niettemin raadzaam om gevaccineerd te worden tegen buiktyfus, hepatitis A en B, evenals Japanse encefalitis en rabiës.

Tags : Azië

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio