FR
acredo - les alliances

Huwelijksreis op Bora Bora

Gepubliceerd op 27-06-19 / Oceanië

Huwelijksreis op Bora Bora

Delen op :

Als men u het woord Bora Bora zegt, dan denkt u waarschijnlijk op de eerste plaats aan een turquoise zee en witte zandstranden. Het eiland mist geen superlatieven en namen om de schoonheid van zijn landschappen te beschrijven. De parel van de astrale zeeën, het paradijselijke eiland, het paradijs op aarde... En terecht, dit eiland in de Stille Oceaan is ongetwijfeld een van de mooiste plekken, waarvan elke persoon droomt om het minstens één keer in zijn leven te bezoeken. Dus waarom zou u er niet uw huwelijksreisbestemming van maken?

Een bestemming die u laat dromen

Iedereen die zijn huwelijksreis plant, weet hoe belangrijk het is dat deze reis speciaal moet zijn. Dit is het moment waarop u kunt dromen en de bestemming van uw dromen met uw partner kunt bezoeken.

Bora Bora, gelegen in Frans-Polynesië op minder dan 300 kilometer van Tahiti, is eigenlijk een vulkanisch eiland aangezien het ontstaan is op een vulkaan (nu uitgestorven) en waarrond weelderige vegetatie is gegroeid. Meer dan dat, Bora Bora is samengesteld uit een lagune, aangezien het hoofdeiland omgeven is door een gordel die de lagune beschermt tegen de golven van de Stille Oceaan en zo de lagune zijn rust geeft.

Het is een droombestemming dat elk reisbureau u zal adviseren, als u uw eerste dagen van echtelijke gelukzaligheid in de zon en onder de kokospalmen wilt doorbrengen.

Voyage de noces à Bora Bora

In het hart van de natuur

Als het zandstrand en de lagune u niet overtuigen, dan zal het prachtige landschap op het kleine eiland u zeker bekoren. Verschillende excursies zijn mogelijk op het hoofdeiland, maar ook op de omliggende gordel.

De fauna en flora van het kleine eiland zullen u ook verrassen. Tussen de koralen en zee-egels van de lagune kan u allerlei soorten zeedieren bewonderen dankzij het kristalheldere water van de lagune, van murenen tot schildpadden!

Het is ook niet onmogelijk om een ​​zwartstaarthaai te kruisen, maar maak u geen zorgen, want ze zijn meestal erg verlegen, zelden agressief en niet gevaarlijk.

Buiten het eiland zijn nog meer zeedieren, waaronder walvissen en dolfijnen, maar ook het beroemde koraalrif te bewonderen.

De activiteiten

De eerste activiteit die we u aanraden is uiteraard duiken. Door de helderheid van het water kunt u gemakkelijk de zeebodem van het eiland zien, die meestal ondiep is en dus zonder problemen kan worden aangeraakt.

Voyage de noces à Bora Bora

Als duiken niet bij u past, is het nog steeds mogelijk om van de golven te genieten door een kano-excursie te maken om alle hoeken van het eiland te bezoeken.

Wandelingen zijn zeker niet te onderschatten, vooral als u zich buiten de paden wilt wagen. Het is niet te riskant om uw weg te verliezen, want het eiland is slechts dertig vierkante kilometer groot!

De opmerkelijkste te bezoeken punten zijn ongetwijfeld Mount Oteman, de marae, deze open tempels die overal op het eiland aanwezig zijn, en de koraaltuin.

Buiten het eiland zijn er ook "walvisexcursies" die u meenemen om de walvissen te observeren en ernaar te luisteren. Maar vergeet niet om dit te doen tussen juli en november, omdat het de periode is waarin ze komen baren en zich reproduceren.

Neem voor de rest ook de tijd om... te ontspannen! U bent tenslotte aan het einde van de wereld en niet gekomen om u uit te putten, en u zult waarschijnlijk ook tijd voor uzelf willen nemen en gewoon niets doen en genieten van de zon, misschien zelfs de voeten in het water?

Voedsel

In Bora Bora, net als op alle andere eilanden van Frans-Polynesië, zult u meer dan goed worden bediend. Polynesiërs houden inderdaad van voedsel, zozeer zelfs dat ze, wat zij Tamara'a noemen - begrijp, grote banketten organiseren.

Ze koken veel vis die overvloedig aanwezig is in deze plaats van de Stille Oceaan en aarzelen niet om het rauw te eten. Kokosmelk wordt ook veelvuldig gebruikt vanwege zijn aanwezigheid op het eiland.

Voyage de noces à Bora Bora

Dat vleesliefhebbers zich geruststellen, dit is ook op het eiland te vinden, omdat het regelmatig overkomt van het continent.

Gebruikte valuta

De valuta die wordt gebruikt in Polynesië is de Pacific Franc.

Geld kan ter plaatse worden opgevraagd, aangezien er distributeurs gevestigd zijn binnenin de bankfilialen op het eiland. Houd er rekening mee dat afhalen na openingsuren niet mogelijk is.

Daarnaast worden bankkaarten, Visa en Mastercard meestal geaccepteerd, maar voorzie toch cash geld, vooral als u van plan bent om souvenirs of andere kleine zaken in winkels te kopen, die niet altijd over het benodigde apparaat beschikken. American Express en andere kaarten worden minder vaak geaccepteerd.

Reisformaliteiten

Als u overtuigd bent van een huwelijksreis op het eiland, moet u een paspoort bezitten die nog drie maanden na terugkomst geldig is. In het geval van een tussenstop in de Verenigde Staten moeten echter de formaliteiten voor het land van bestemming worden vervuld, namelijk een elektronische ESTA-reistoestemming die online moet worden ingevuld, en een geldig elektronisch of biometrisch paspoort.

Wat vaccins betreft, worden geadviseerd:

Universele vaccins: hepatitis B en DTCP

Het tyfusvaccin

Hepatitis A-vaccin

Het vaccin tegen hondsdolheid kan nuttig zijn.

Slaapgelegenheid

Verschillende opties zijn voor u beschikbaar in Bora Bora. U kunt op allerlei plekken in een hotel slapen - het eiland bevat meer dan twintig hotels, met half- of vol pensioen formule - of zelfs in een bungalow boven het water. Merk op dat de meeste bungalows zich aan de oostkant van het eiland bevinden.Bovendien, en voor uw budget, weet dat er echt luxe hotels zijn in Bora Bora en dat de bungalows op houten palen niet voor iedereen gegeven zijn.

Er bestaan nog steeds goedkopere formules waarmee iedereen kan genieten van de idyllische en romantische omgeving die dit kleine Polynesische paradijs biedt.

Het is echter de moeite waard om een ​​paar kosten te maken, zeker als het is om magische en onvergetelijke momenten te beleven, niet?

Tags : Oceanië

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio