FR
acredo - les alliances

Frans Polynesië

Gepubliceerd op 21-05-19 / Oceanië

Frans Polynesië

Delen op :

In deze rustige onmetelijkheid zijn ronddwalende, onbewoonbare eilanden te vinden, geparfumeerd met zachte monoï.
Tahiti, het grootste van de Polynesische eilanden, is een bestemming op zich met een breed scala aan entertainment, toeristische en culturele activiteiten die u niet mag missen.
Als Tahiti Nui (het grote eiland) vele mogelijkheden biedt voor uitstapjes (duiken, 4x4 safari, golf, canyoning, surfen of kajakken op zee), dan is Tahiti Iti, zijn klein zusje, discreter en staat het vol schatten, doordrenkt met een aura van de legende.
Papeete, de hoofdstad van Tahiti bevat vele schatten: de kleurrijke markt, de musea... het nachtleven en de culturele activiteiten, waaronder de traditionele Heiva, die iedereen een ander decor vol folklore, liedjes, kleuren en geuren aanbiedt.
Op een paar minuten van Tahiti is Moorea een must voor bezoekers op zoek naar een verandering van omgeving en authenticiteit. Moorea kan zowel in de bergen of aan de kust door allerlei activiteiten ontdekt worden.
Het zustereiland van Tahiti is wild en mysterieus en heeft niets van zijn authenticiteit verloren. Moorea is aan de oorsprong van vele mythen. Hier fluistert nog steeds de legende van Moua Puta, de fascinerende "gespleten berg", gemarkeerd door de pijl van de halfgod Pai, die de top in 2 spleet.
Langs de schaduwrijke paden die u naar de prachtige watervallen van Afareaitu leiden, waarbij de geur van oranje hibiscus en rozen, die over het hele eiland verschijnen, u zullen begeleiden, evenals plantages van bananen, papaya en ananas die Moorea bedekken.
De meest romantische van de eilanden is de thuisbasis van een prachtige lagune waarin honderden soorten vissen leven en waarop alle soorten watersport beoefend worden.
Bora Bora, het mythische eiland dat, volgens de legende, "gecreëerd werd door de goden", ook wel "de parel van de Pacific" door Captain Cook genoemd, draagt ​​de magie van de mooiste eilanden van Polynesië. Men vindt hier een oude gescheurde vulkaan met het silhouet van zijn twee enorme pieken, de Mount Pahia en de Mount Otemanu, waarvan de groene kleuren contrasteren met saffier, jade en turquoise tinten van de lagune die het eiland omringt.
De Bora Bora-lagune staat bekend als de mooiste van de wereld en is een helder en veelkleurig natuurlijk zwembad.

Praktische info

Formaliteiten

Het internationale paspoort moet nog zes maanden na terugkomst geldig zijn. Opgelet: een digitaal paspoort is nodig als u door wil reizen naar de Verenigde Staten.

Gezondheid

Geen vaccin nodig. Mee te nemen: een basiskit met anti-diarree medicatie, pijnbestrijding, muggenmelk, etc.
Zorg voor crèmes tegen muggen en kleine vliegen.

Klimaat

Het klimaat is tropisch maritiem.
Er zijn twee seizoenen: het hete seizoen van november tot april (25°C tot 37°C) en het koele seizoen van mei tot oktober (21°C tot 27°C)

Tijdsverschil

-11 uur in de winter en -12 uur in de zomer.

Elektrische stroom

220 volt. Frans type

Valuta

De monetaire eenheid is de Pacific Franc (XPF) -  1 euro = 119,33 XPF (05-2019)

Talen

Frans, Tahitiaans en Engels. Veel dialecten

Kleding

Neem zomerkleding: shorts, bermuda's, T-shirts, hoed of pet, open schoenen. Voorzie een lichte trui of sweatshirt voor de avond, plastic sandalen om in te zwemmen.

Telefoon

Van Polynesië naar België: 00 + 32 + nummer in België (zonder de 0).
Van België tot Polynesië: 00 + 689 + nummer van uw lokale correspondent.

Handig adres

Ambassade van Frankrijk in België
65, rue Ducale
1000 Brussel
Tel: 02/548 87 11

Tags : Oceanië

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio