FR
acredo - les alliances

Het huwelijk in Japan : de kunst van de ceremonie

Gepubliceerd op 02-01-19 / Huwelijken in de hele wereld

Het huwelijk in Japan : de kunst van de ceremonie

Delen op :

Vandaag houden we halt in Japan. In deze cultuur is het huwelijk een instelling. Het combineert traditie en moderniteit. Er zijn verschillende soorten ceremonies. De boeddhistische bruiloft, in de kerk of in het openbaar. De meest traditionele van deze ceremonies is de Shinto. Deze is nog steeds populair, maar de huidige trend is meer en meer gericht op de Europese bruiloften. Lange tijd werden huwelijken geregeld en gedwongen (principe Mi-Ai genoemd). De relatie tussen de families was belangrijker dan de persoonlijke relatie. Nu, dit soort huwelijk is veel zeldzamer geworden, een bewijs van de invloed van het Westen op het land van de rijzende zon. 

De Shinto-ceremonie

Ten eerste is het Shintoïsme de oudste fundamentele religie van Japan en dit heeft veel te maken met de mythologie. Zijn hoofdthema is de grote liefde en het diep respect voor de natuur.
Het gezin is ook belangrijk. Het wordt beschouwd als het belangrijkste mechanisme dat de tradities bewaart. Vandaar zijn vitale rol tijdens de huwelijksceremonie.
Het begint allemaal met de rite "Yuimono", wat betekent «het verbinden van twee families ». Het vertegenwoordigt het feit dat de verloving officieel is, het is op dit moment dat de bruidegom naar zijn bruid gaat en haar saké aanbiedt.

Als dit deel voorbij is, komt het sleutelmoment van de religieuze ceremonie. Alleen de naaste familie woont deze bij. De jonggehuwden gaan naar een heiligdom, ze worden daar gereinigd en moeten een offer brengen aan de "Kami", de goden. Bij deze ceremonie kan men de traditionele kostuums dragen, die gewoonweg prachtig zijn. De Shiromuku, is de kledij van de bruid. Het is een overlay van kimono's. Er zijn twee soorten, de keuze zal voornamelijk afhangen van de sociale klasse. Het eerste model is erg zwaar en dik, het reikt tot de grond en kan tot vijf lagen samengesteld zijn. Het tweede model is een superpositie van twaalf zeer fijne kimono's, we zien het aantal aan de hals en de mouwen. In beide gevallen zijn ze wit en versierd met symbolische motieven, zoals de kraanvogel of de lelie, die tekenen van geluk zijn. Het enige nadeel is dat de bewegingen in dit soort kleding zeer beperkt zijn...
De bruidegom daartegen, draagt de traditionele kimono, meestal nachtblauw.

Tot slot, de receptie. In Japan is het gebruikelijk dat de bruid en bruidegom aan alle gasten een ​​cadeau geven. Dat is de reden waarom dit soort ceremonie extreem duur is. Hoe luxueuzer, hoe meer het paar sociale erkenning krijgt. Inderdaad, collega's en bazen zijn heel vaak in bruiloft banketten te vinden. Het paar kan zo de waarde van hun unie tonen.
Bij de receptie zullen enkele gasten zingen om de echtgenoten te vieren, anderen zullen toespraken houden en ervoor zorgen dat de woorden "cut-leave-separated" (verbreken-verlof-gescheiden) vermeden worden, wat betekent dat de bruid heel snel na de bruiloft naar haar ouders zal terugkeren.
De keuze van de stijl van de receptie zal gemaakt worden volgens de seizoenen, de concepten van het moment of de concurrentie in de huwelijksindustrie. Wat betekent dat zelfs in een traditionele ceremonie de moderniteit haar plaats vindt...

Andere ceremonies

Openbare ceremoniën zijn ook erg aanwezig. Het is niet ongewoon dat u door een park wandelt en bij een heiligdom komt waar een buitenceremonie wordt gehouden. U kunt dan de vreugde van het paar delen, maar ook en vooral de schoonheid van dit soort huwelijk bewonderen. Alle aanwezigen zijn gekleed in kimono's en de rite is indrukwekkend. Er zijn verschillende monniken, monnikenmuzikanten, mensen schudden takken van de bomen rond de bruid en bruidegom,...

De huidige trend gaat naar Europese huwelijken. Sommigen betalen gekke sommen en vliegen naar Europa. Dit type uitstap wordt aangeboden door gespecialiseerde bureaus, waardoor jonge koppels de westerse bruiloft van hun dromen kunnen vieren, maar ook een beetje vakantie nemen. Om een ​​dergelijk project te realiseren, is het budget aanzienlijk, toch zal het nog steeds minder zijn dan voor een traditioneel Shinto-huwelijk.

Anderen zijn niet bang voor spot en willen absoluut trouwen in nepkerken of kapellen, met een valse priester. Dit soort kerk bevindt zich meestal tussen gebouwen en lijkt op kartonnen gebouwen. De kapellen staan aan de andere kant op een prestigieuze hotelverdieping. Kortom, zelfs als de bruid en bruidegom boeddhist, shinto of atheïst zijn, dan is trouwen volgens de christelijke traditie chic.

Onthoud dat het niet uitmaakt welk soort ceremonie er wordt gekozen, het belangrijkste is dat de bruid en bruidegom gelukkig zijn…

Tags : Huwelijk in de hele wereld

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio