FR
acredo - les alliances

Hoeveel kost een trouwjurk?

Gepubliceerd op 16-02-20 / Bruidsjurken

Hoeveel kost een trouwjurk?

Delen op :

U staat op het punt om te beginnen met het passen van uw trouwjurk, maar u weet niet hoeveel u moet besteden om DE jurk van uw leven te vinden? Onder de ruime keuze in bruidswinkels schatten we de gemiddelde prijs van een bruidsjurk voor u in.

Een prijs die varieert naargelang het merk

De prijs van bruidscouture is zeer variabel van het ene merk tot het andere en van de ene collectie tot de andere. Zoals in de wereld van de mode in het algemeen, heeft de huwelijkswereld zijn beroemde ontwerpers die de wereld van de trouwjurken leiden, evenals zijn uitzonderlijke ontwerpers die haute couture aanbieden.

De prijs van een trouwjurk hangt dus in de eerste plaats af van het merk dat voor de gelegenheid is geselecteerd. Voordat u met uw onderzoek begint, is het daarom essentieel dat u een paar kleine onderzoeken uitvoert om de ontwerpers te vinden die aan uw verwachtingen en uw budget voldoen. Om u te begeleiden, zijn hier de prijsklassen die door verschillende sectoren van de bruidsmode worden gehanteerd.

De prijs van een kleine prêt-à-porter trouwjurk 

Bruidsklare collecties worden steeds talrijker en hebben weinig andere mogelijkheden. Dus als uw budget een essentieel criterium is bij de keuze van uw bruidspak, aarzel dan niet om deze modellen tegen miniprijzen aan te schaffen!

U kunt nu al voor 70 € een eenvoudige trouwjurk kopen in uw favoriete kledingwinkels! En ja, zelfs de winkels van grote namen (Naf Naf, H&M, Asos, Zalando...) doen het, voor ons grootste plezier!

Maar voor wie op zoek is naar een meer uitgebreide prinsessenjurk, zijn er ook gespecialiseerde winkels beschikbaar! U zult echte wonderen kunnen vinden tegen onklopbare prijzen: tussen 250 en 700€.

Robes de mariées avec étiquettes de prix

De prijs van een traditionele trouwjurk (grote prêt-à-porter)  

In de grote meerderheid van de winkels vindt u grote namen van de bruidsmode zoals Pronovias, White one, Rosa Clara, Miss Kelly... Deze prachtige jurken maken inderdaad deel uit van de meest verkochte collecties en vragen om een budget dat al consequenter is.

Het zal over het algemeen nodig zijn om een minimum van 1.200€ te tellen om zich een dergelijke trouwjurk te kunnen veroorloven en deze op maat te laten maken. Toch hebben sommige van deze grote merken ervoor gekozen om toegankelijk te blijven en bieden daarom modellen aan vanaf 800€. Aarzel dus niet om de verkoopsters te laten weten wat uw budget is.

De prijs van een op maat gemaakte trouwjurk 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet nodig om een miljardair te zijn om een jurk op maat te laten maken. Beroep doen op een stylist om de originele witte trouwjurk te maken waarvan u droomt kost bijna net zoveel als het kopen van een jurk in een boetiek! Dus als u een precies idee heeft van wat u wilt, denk er dan aan om een atelier binnen te gaan om uw fantasie de vrije loop te laten!

Als u een kleermaker vraagt om de ideale jurk te naaien, heeft u een budget nodig tussen de 1.000 en 2.500€. Het is echter noodzakelijk dat u volledig vertrouwen heeft in uw kleermaker voordat u hem de creatie van de belangrijkste outfit van uw leven toevertrouwt. Denk er dus aan om hem een portfolio van zijn vorige creaties te vragen voordat hij ja zegt.

Essayage d'une robe de mariée

De prijs van een trouwjurk te huur

Voor uw bruiloft is uw budget beperkt, maar u wilt de prinsessenjurk waar u van droomt niet opgeven? Waarom huurt u uw dierbare niet in een trouwjurkwinkel die gespecialiseerd is in verhuur? U zult de mooiste jurken kunnen vinden tegen uitzonderlijke prijzen!

Enkele tips om een jurk te kopen aan de beste prijs

Nu u de gemiddelde prijzen in de verschillende winkels kent, laten we u een paar tips geven over hoe u de beste prijzen kunt krijgen.

Wacht op de solden en stockverkoop:

Bruidsjurken schommelen aan hetzelfde tempo als de standaard mode, wat betekent dat er elk jaar nieuwe collecties verschijnen. Wees geduldig en wacht op stockverkoop voordat u jurken in een trouwjurkenwinkel probeert. U zult moeiteloos veel geld kunnen besparen.

Beurzen bijwonen

Meerdere keren per jaar worden in België huwelijksbeurzen georganiseerd om de nieuwe trends in de huwelijkswereld voor te stellen. Tijdens deze beurzen presenteren veel winkels de kledingmodellen van de nieuwe collectie en bieden ze korting op hun producten. Het enige wat u hoeft te doen om van deze kortingen te profiteren en een afspraak te maken en uw voucher mee te nemen. Makkelijk, hè?

Kijk eens naar de tweedehands jurken

De perfecte jurk is off-budget? Heeft u de tweedehands sites gecontroleerd? U kunt unieke modellen vinden tegen betaalbare prijzen. Het gaat erom dat u weet hoe u het verschil kunt zien tussen koopjes en oplichterij.

Tags : Bruidsjurken

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio