FR
acredo - les alliances

De trouwstoet : Wat moet u weten ?

Gepubliceerd op 13-06-18 / De trouwstoet

De trouwstoet : Wat moet u weten ?

Delen op :

U heeft uiteindelijk het voertuig gekozen dat u op de dag van uw bruiloft naar uw bestemming brengt. Misschien is het een koets, een limousine of een oldtimer... Maar sommige vragen plagen u nog steeds, hoe organiseert u de stoet die u op de grote dag zal volgen ? Wat is er op de weg toegelaten ? We leggen u alles uit!

Hoe versiert u de bruidsauto ?

Er bestaan veel manieren om de auto van de bruid en bruidegom te versieren. U kunt bijvoorbeeld linten op de bumper plaatsen of autodecoratie kopen. Als uw budget het toelaat, kunt u het voertuig ook met bloemen decoreren. Ontdek al onze inspiratie voor de aankleding van uw bruidsauto!

De voertuigen in welke volgorde plaatsen ?

De aankomst

Wilt u uw toekomstige bruid/bruidegom in de kerk of in het stadhuis ontmoeten ? U zal dus apart moeten reizen. Maar hoe dit doen ? 

De auto van de bruidegom staat meestal aan het hoofd van de stoet en begeleidt de rest van de voertuigen. De reden is vrij eenvoudig : volgens de traditie verwelkomt de bruidegom de gasten. Hij moet dus als eerste ter plaatse zijn! 

De andere leden van het gezin volgen de auto van de bruidegom en vormen zo het geraamte van de trouwstoet naar de gemeente of de kerk. 

Het is het voertuig van de bruid die aan het einde van de trouwstoet geplaatst wordt. Dit laat in de eerste plaats toe om een visueel contact tussen de toekomstige echtgenoten te vermijden en zo de verrassing intact te houden, maar ook om aan te komen wanneer alle gasten klaar zijn om de intrede te bewonderen!

Het vertrek

Aan het einde van de viering, na het begroeten van de gasten, vertrekken de pasgetrouwden samen naar de volgende bestemming. Ze gaan dan naar de zaal voor de receptie of naar de plaats die gekozen is voor de fotoshoot. U en uw partner zullen daarom dezelfde bruidsauto nemen en als eerste vertrekken. Hierdoor kunt u van een intiem moment genieten en een opgemerkt vertrek maken.

Uw gasten zullen naar de receptie gaan, begeleid door uw voertuig of die van de persoon van uw keuze.

Vergeet niet om de route aan te geven die uw gasten moeten volgen in het geval ze alleen naar de bestemming zouden moeten gaan.

Opgelet voor boetes!

Uw bruiloft is een feestelijke dag voor u en uw gasten. Het is een tijdloos moment dat een aanzienlijke euforie loslaat. Het gebeurt vaak dat we de wereld om ons heen vergeten. Daarom, op de weg, is het van essentieel belang om bepaalde regels in gedachten te houden om onaangename verrassingen te voorkomen. Het zou spijtig zijn om een ​​ongeluk te veroorzaken of u te doen stoppen voor een politiecontrole op de mooiste dag van uw leven! Geef deze tips aan uw gasten door om zo boetes te vermijden.

Blijf in het voertuig tijdens het traject.

Het heeft geen zin om uw leven in gevaar te brengen en uw lichaam door het raam te hangen om uw vreugde met de rest van de wereld te delen. Een ongeluk is snel gebeurd! Tijdens de avond zullen er nog genoeg kansen zijn om dit geluk te delen!

Probeer uw claxon niet te veel te gebruiken in de stad

Vergeet de wegcode niet die stipuleert dat claxons bedoeld zijn om een ​​waarschuwing te geven en zo een ​​ongeluk te voorkomen en dat ze in principe verboden zijn in de bebouwde kom. Het zou zonde zijn om u aan te houden wegens geluidsoverlast...

Rijd met aangepaste snelheid

Respecteer de snelheidslimieten. Het heeft geen zin uw leven op het spel te zetten om sneller op uw bestemming te komen.

Overschrijd het aantal toegestane personen per voertuig niet

Oma Louise moet naar de receptie worden vervoerd, maar alle plaatsen in het voertuig zijn al bezet? Probeer u in dit geval op de beste manier te organiseren. Het is belangrijk dat iedereen een plaats heeft om dramatische gevolgen in geval van shock te vermijden.

Wijs een BOB aan om te rijden.

Hoewel dit zinvol is, is het de eerste regel die verwaarloosd wordt op bruiloften. Voorzie, indien mogelijk, wat slaapvoorzieningen voor de gasten die te dronken zijn om te vertrekken.

Tags : De trouwstoet

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio