FR
acredo - les alliances

Buitengaan uit de kerk : alternatieven voor het rijstgooien

Gepubliceerd op 25-10-18 / Huwelijksideeën

Buitengaan uit de kerk : alternatieven voor het rijstgooien

Delen op :

Traditioneel was het volgens de heidense gewoonten gebruikelijk om graan te gooien naar de jonggehuwden om hun welvaart en vruchtbaarheid te bevorderen. De granen zijn geleidelijk aan vervangen door rijst, die tegenwoordig in onbruik raakt. Maar wat zijn de alternatieven voor deze rijstworp? Dit zijn onze ideeën.

Bloemblaadjes gooien

Alternatieven voor het rijstgooien

Het gooien van bloembladen is een klassieker. Het is tegelijkertijd poëtisch, esthetisch en eenvoudig te realiseren. Ga gewoon naar je bloemist en je bent klaar! Voor kleinere budgetten is het altijd mogelijk om de bloembladen zelf los te maken, wat zeker tijd kost, maar u centen bespaart.

De echte bloembladen zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat uw passage geen slechte indruk op uw omgeving achterlaat. Maar weet dat er ook kunstmatige bloembladen zijn, minder duur, die u hetzelfde eindresultaat zullen bieden. U zal echter na uw doortocht moeten opkuisen om niet te vervuilen.

Lavendel gooien

Alternative au lancer de riz

De lavendelworp past perfect in de context van een bruiloft op het platteland. In aanvulling op zijn mooie paarse kleur, zal de lavendelbloem uw kerkuitgang opfleuren. Twee in één!

Bladeren gooien

Alternative au lancer de riz

In perfecte harmonie met de natuurthema's, is het gooien van bladeren onbekend. Het principe is eenvoudig, het gaat erom de traditionele bloembladen te vervangen door boombladeren. Eenvoudig, goedkoop en efficiënt!

Confetti gooien

In een meer feestelijke geest is confetti ook erg populair. Ze zijn verkrijgbaar in vele vormen en kleuren en passen zich gemakkelijk aan alle huwelijksthema's aan. Het is ook de ideale oplossing voor kleine budgetten. Inderdaad, deze kleine stukjes papier zijn zeer betaalbaar en kunnen aan alle budgetten voldoen.

Zeepbellen

Op zoek naar een oplossing zonder hoofdpijn? Dan zullen zeepbellen perfect bij u passen. Tegelijkertijd zijn ze speels, eenvoudig en bieden ze een magische en fotogenieke exit. Bovendien kunnen uw gasten de containers meenemen als souvenir! Controleer toch dat ze uw mooie kleren op de d-dag niet bevlekken.

Linten

Op zoek naar een licht alternatief voor de beroemde rijstworp? Waarom dan niet kiezen voor linten? Het principe is eenvoudig : hang veelkleurige linten aan het einde van een stok die uw gasten zullen zwaaien bij uw uittrede.

Papieren vliegtuigen

Voor reisthema's is een papieren vliegtuiglancering het mooiste effect. Het enige dat u hoeft te doen, is de mooiste vouwen oefenen, zodat uw vliegtuigen de top bereiken.

Magische vlinders

Om in het poëtische te blijven, zullen magische vlinders je beste bondgenoten zijn. Ze zijn ontworpen in papier, draad en elastiekjes en bieden u een sprookjesachtig uittrede. Als u dit concept niet kent, hier is het principe : de elastiekjes een paar keer draaien en dan vliegen de vlinders een paar meter ver.

Tags : Huwelijksideeën

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio