Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be

Buitengaan uit de kerk : alternatieven voor het rijstgooien

  • Gepubliceerd op 25-10-18
  • Categorie : HuwelijksideeŽn

Traditioneel was het volgens de heidense gewoonten gebruikelijk om graan te gooien naar de jonggehuwden om hun welvaart en vruchtbaarheid te bevorderen. De granen zijn geleidelijk aan vervangen door rijst, die tegenwoordig in onbruik raakt. Maar wat zijn de alternatieven voor deze rijstworp? Dit zijn onze ideeën.

Bloemblaadjes gooien

Alternatieven voor het rijstgooien

Het gooien van bloembladen is een klassieker. Het is tegelijkertijd poëtisch, esthetisch en eenvoudig te realiseren. Ga gewoon naar je bloemist en je bent klaar! Voor kleinere budgetten is het altijd mogelijk om de bloembladen zelf los te maken, wat zeker tijd kost, maar u centen bespaart.

De echte bloembladen zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat uw passage geen slechte indruk op uw omgeving achterlaat. Maar weet dat er ook kunstmatige bloembladen zijn, minder duur, die u hetzelfde eindresultaat zullen bieden. U zal echter na uw doortocht moeten opkuisen om niet te vervuilen.

Lavendel gooien

Alternative au lancer de riz

De lavendelworp past perfect in de context van een bruiloft op het platteland. In aanvulling op zijn mooie paarse kleur, zal de lavendelbloem uw kerkuitgang opfleuren. Twee in één!

Bladeren gooien

Alternative au lancer de riz

In perfecte harmonie met de natuurthema's, is het gooien van bladeren onbekend. Het principe is eenvoudig, het gaat erom de traditionele bloembladen te vervangen door boombladeren. Eenvoudig, goedkoop en efficiënt!

Confetti gooien

In een meer feestelijke geest is confetti ook erg populair. Ze zijn verkrijgbaar in vele vormen en kleuren en passen zich gemakkelijk aan alle huwelijksthema's aan. Het is ook de ideale oplossing voor kleine budgetten. Inderdaad, deze kleine stukjes papier zijn zeer betaalbaar en kunnen aan alle budgetten voldoen.

Zeepbellen

Op zoek naar een oplossing zonder hoofdpijn? Dan zullen zeepbellen perfect bij u passen. Tegelijkertijd zijn ze speels, eenvoudig en bieden ze een magische en fotogenieke exit. Bovendien kunnen uw gasten de containers meenemen als souvenir! Controleer toch dat ze uw mooie kleren op de d-dag niet bevlekken.

Linten

Op zoek naar een licht alternatief voor de beroemde rijstworp? Waarom dan niet kiezen voor linten? Het principe is eenvoudig : hang veelkleurige linten aan het einde van een stok die uw gasten zullen zwaaien bij uw uittrede.

Papieren vliegtuigen

Voor reisthema's is een papieren vliegtuiglancering het mooiste effect. Het enige dat u hoeft te doen, is de mooiste vouwen oefenen, zodat uw vliegtuigen de top bereiken.

Magische vlinders

Om in het poëtische te blijven, zullen magische vlinders je beste bondgenoten zijn. Ze zijn ontworpen in papier, draad en elastiekjes en bieden u een sprookjesachtig uittrede. Als u dit concept niet kent, hier is het principe : de elastiekjes een paar keer draaien en dan vliegen de vlinders een paar meter ver.

De laatste commentaren


laat een commentaar na

Om een commentaar achter te laten op dit artikel u moet ingelogd zijn

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

De wedstrijden

Enquetes

  • Waar zou u uw avond- of ceremoniejurk gaan kopen ?
  • In een traditionele winkel
  • In een outlet
  • In een tweedehandswinkel
  • Via internet
  • Alle hierboven vermelde opties zijn mogelijk

Huwelijksbeurzen