FR
acredo - les alliances

Hoe hulde te brengen aan de vermisten

Gepubliceerd op 15-12-18 / Huwelijksideeën

Hoe hulde te brengen aan de vermisten

Delen op :

U kan uw huwelijk niet voorstellen zonder te denken aan deze dierbaren, die te vroeg wegging. Daarom wilt u hen hulde brengen tijdens D-Day. Maar hoe doet u dat zonder de vrolijke stemming van de dag aan te tasten en in verdriet te vallen? Hier zijn enkele ideeën!

Het loslaten van ballonnen of lantaarns

Sinds uw kindertijd wordt u verteld dat, na de dood, de zielen naar de hemel gaan om voor eeuwig in vrede te rusten. Dus waarom geen bericht naar hen sturen? Hang kleine kaartjes of mooie quotes aan heliumballonnen en bewonder deze prachtige show met uw gasten.

Wijs uw boeket toe

Rendre hommage avec son bouquet

Uw boeket zal u tijdens uw bruiloft vergezellen, net zoals de te vroeg gestorven geliefden zouden gedaan hebben. Dus aarzel niet om uw boeket aan hen te wijden, door de bloemen te selecteren die zij/hij leuk vond of door zijn/haar foto in de compositie op te nemen.

Een lied ter ere van hen

Of het nu gaat om uw kerkintrede of uw eerste dans, kies een stuk dat u aan goede tijden herinnert, die u met uw geliefden doorbracht. Het zijn enkele minuten om aan hen te wijden tijdens deze ​​drukke dag.

Steek een kaars aan

U heeft problemen om de juiste woorden te vinden of de herinnering aan deze geliefden is nog steeds te pijnlijk en kan u in tranen doen vallen? Het is misschien gemakkelijker voor u om te communiceren via een symbolisch gebaar. Neem tijdens uw ceremonie of uw receptie even de tijd om een ​​kaars aan te steken ter ere van hen. Zo zal u hen laten weten dat u aan hen denkt.

Plaats een foto

Houd tijdens uw ceremonie een stoel vrij, waarop u een kader met zijn foto installeert. U krijgt de indruk dat zijn plaats bezet is en dat hij over u waakt. De foto kan ook worden vervangen door een teken of een symbolisch object als u dat wilt.

Zeg een paar woorden

Rendre hommage avec un discours

Als u er zin in heeft, aarzel dan niet om het woord te nemen en een paar woorden te zeggen ter ere van uw geliefde. Of het nu een eenvoudige toast, een lange toespraak of een gedicht is, deze delicate aandacht zal ongetwijfeld sommige harten verwarmen.

In de handen klappen

Nodig uw gasten aan het einde van uw ceremonie uit om voor de afwezigen in de handen te klappen, om samen met hen aan de goede momenten te denken. Dit is een eenvoudig maar krachtig gebaar dat de sfeer niet zal bederven.

Wat er ook gebeurt, weet dat uw geliefden door u heen blijven leven. Het is in uw mooiste herinneringen dat ze hun toevlucht zoeken en zelfs als hun aanwezigheid niet zichtbaar is, waken ze over u! Het beste eerbetoon dat u ze kunt geven, is om ze niet te vergeten!
 

"Je bent niet langer waar je was, maar je bent overal waar ik ben."
Victor Hugo

 

Tags : Huwelijksideeën

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio