FR
acredo - les alliances

Wat te doen met uw trouwjurk na de bruiloft ? Onze ideeën

Gepubliceerd op 10-11-17 / Bruidsjurken

Wat te doen met uw trouwjurk na de bruiloft ? Onze ideeën

Delen op :

Uw bruiloft is afgelopen en u vraagt zich af wat u nu met uw bruidsjurk gaat doen. Als u geen inspiratie heeft, maak u dan geen zorgen, we hebben enkele ideeën voor u verzameld.

Verkopen of schenken ?

U heeft niet genoeg plaats om uw mooie jurk te bewaren en moet met tegenzin afscheid nemen. U wenst een deel van de som die u er voor uitgegeven heeft, terug te krijgen ? Dan is ze doorverkopen een goede keuze ! Ja, maar aan wie?

Veel vrouwen, die de ideale partner hebben gevonden, willen trouwen om hun liefde te vieren, maar het budget volgt niet altijd. Net als u dromen ze ervan om voor het altaar te komen in een witte jurk, die stralender is dan ooit, om indruk te maken op hun wederhelft, maar dit idee moet opgeven vanwege geldgebrek. Indien u hen wilt helpen, verkoop dan uw jurk in een tweedehandswinkel of –site aan een democratische prijs. Als geld niet uw prioriteit is, kan u het ook schenken aan goede doelen.

Theatergroepen zijn eveneens op zoek naar dergelijke toneelstukken. Kostuums zijn duur, vooral voor kleine groepen en sommige spektakels vereisen de aanwezigheid van bruidsjurken. Aarzel dus niet om hen te contacteren.

Maak er lingerie van

De stof die wordt gebruikt om bruidsjurken te maken is meestal van zeer goede kwaliteit en het zou zonde zijn om er niet meer van te genieten. Als het idee, om uw jurk te transformeren, u niet afstoot, denk er dan eens aan om er lingerie van te maken. Niet alleen zal dit u aan de mooiste dag van uw leven doen herinneren, maar het zal waarschijnlijk een van de mooiste stukken in uw collectie zijn. Doe hiervoor beroep op een professionele naaister die er het beste uit zal halen.

Maak er een avondjurk van

Als het idee, om uw prinsessenjurk nooit meer te dragen, u bedroefd, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt er een meer casual avondjurk van maken. Om uw jurk te veranderen zijn er vele mogelijkheden : verkort uw bruidsjurk, verf het, verwijder de mouwen of voeg wat toe...

In deskundige handen van een naaister kan uw jurk een tweede leven worden aangeboden. Wees echter voorzichtig met het kiezen van de professional die voor deze missie zal zorgen, het zou jammer zijn om niet tevreden te zijn met het resultaat.

Ze inlijsten

Als in uw jurk snijden, u koude rillingen geeft maar ze toch in het zicht wilt houden om u elke dag aan deze perfecte dag te kunnen herinneren, denk dan aan het inlijsten. U zal natuurlijk een kader met een bepaalde diepte moeten selecteren. Verschillende mogelijkheden staan tot uw beschikking. Of u kiest een kader zo groot als u zelf, om uw jurk binnenin te kunnen spreiden, of u kiest voor een kleiner kader en u buigt uw schat zodanig dat alleen de voorkant zichtbaar is.

Het kostbaar bewaren voor de toekomstige generaties

U heeft heimwee naar de tijd dat we hetzelfde jurk van generatie op generatie doorgaven om geluk te brengen en u wenst dat uw dochter of kleindochter uw trouwjurk draagt ? Luister in dit geval naar uw hart en houd het in een gesloten doos die het zal beschermen tegen alle ongewenste effecten van de tijd. U zult binnen een paar jaar trots zijn om het met uw nakomelingen te kunnen delen.

Tags : Bruidsjurken

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio