Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be

Hoe wordt een seculiere ceremonie gehouden?

  • Gepubliceerd op 09-06-18
  • Categorie : Seculiere ceremonie

U wenst een seculiere ceremonie voor uw bruiloft te organiseren, maar u heeft totaal geen idee hoe deze viering plaatsvindt? Geen paniek, we leggen u uit hoe een seculiere ceremonie verloopt.

Installatie van de genodigden

Net als bij een religieuze ceremonie, zijn het de gasten die als eerste hun plaats innemen. Hierdoor kunnen ze genieten van de hereniging met hun familieleden en ook klaar zijn wanneer de ceremonie begint.

Uiteraard moet het logistieke gedeelte voor de komst van uw gasten al klaar staan. De dj of het orkest, evenals de ceremoniemeester, zullen zich van tevoren moeten installeren.

Aankomst van de bruidegom

De bruidegom mag al aanwezig zijn bij de aankomst van de gasten. Dit geeft hem de gelegenheid om hen te groeten en te discuteren. Maar hij kan ook een muzikale intrede doen aan de arm van zijn moeder wanneer iedereen geplaatst is. Hij zal dan een opgemerkte intrede maken, net zoals zijn toekomstige vrouw.

Binnenkomst van de bruid

Daarna is het de beurt aan de bruid om, aan de arm van haar vader, haar intrede te maken en op muziek naar het altaar of trouwboog te gaan. Bij haar aankomst begint de ceremonie officieel en kan de ceremoniële officiant spreken.

Introductie van de officiant

De officiant wenst iedereen welkom en legt de reden voor dit evenement uit, zijn motief : de echtelijke liefde. Hij kan, als u dat wilt, uw verhaal vertellen, jullie ontmoeting en de redenen die ervoor hebben gezorgd dat jullie een seculiere ceremonie heben gekozen.

Deelname van familieleden

Deze stap is niet verplicht, maar het blijft een van de meest emotionele momenten van de ceremonie. Uw geliefden hebben de mogelijkheid om het woord te nemen. Dit is een kans voor hen om hun steun te betuigen in deze unie. Ze kunnen een tekst of een gedicht lezen, een liedje zingen of een romantisch verhaal over jullie relatie vertellen... de mogelijkheden zijn talrijk.

Uitwisseling van de geloften

Het is dan aan de toekomstig getrouwden om het woord te nemen en hun geloften te wisselen. Het is best dat u zelf uw huwelijksgeloften schrijft. Hiermee kunt u uw passie verklaren en ook enkele persoonlijke anekdotes vertellen die uw gasten aan het lachen maken of doen huilen. Bovendien zal de emotie des te levendiger zijn als uw woorden uit het hart komen. De officiant zal jullie dan man en vrouw verklaren.

Symbolisch ritueel

Deze stap is eveneens optioneel maar blijft erg poëtisch. Dit zal de symboliek van uw unie versterken. Veel rituelen zoals het ritueel van zand, geplante boom of stenen zorgen ervoor om sporen van uw huwelijk voor de komende jaren te behouden! Ontdek de verschillende rituelen.

De conclusie van Celebrant

De officiant spreekt dan een paar woorden uit om de ceremonie af te sluiten en bedankt uw gasten voor hun aanwezigheid. Een muziek begint dan.

Vrijlating van het paar

De ceremonie is afgelopen en de pasgetrouwden verlaten op muziek de plaats. Aarzel niet om een ​​aanstekelijke muziek te kiezen en confetti, rozenblaadjes of zeepbellen te overwegen om uw vertrek op te fleuren. Uw getuigen kunnen aan de anderen het voorbeeld geven en confetti starten wanneer de tijd aangebroken is.

Zo, u weet alles! Goede ceremonie!

De laatste commentaren


laat een commentaar na

Om een commentaar achter te laten op dit artikel u moet ingelogd zijn

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

De wedstrijden

Enquetes

  • Uw huwelijk is :
  • Uw 1e unie
  • Uw 2e unie
  • Uw 3e unie of meer

Huwelijksbeurzen