FR
acredo - les alliances

Welke hoeveelheid drank voor een bruiloft?

Gepubliceerd op 08-01-20 / Tips voor de huwelijksdranken

Welke hoeveelheid drank voor een bruiloft?

Delen op :

De trouwdag nadert snel en u begint geleidelijk aan de laatste voorbereidingen. De gastenlijst is gesloten, het tafelplan is klaar, de maaltijd is besteld en er moeten nog enkele details worden afgerond voor de grote dag. Hoewel uw instinct u door de meeste stappen heeft geleid, toch lijkt het een beetje vast te zitten met betrekking tot de drank die u voor uw gasten moet voorzien. Geen paniek! Wij helpen u met het berekenen van het aantal flessen dat nodig zijn om uw bruiloft soepel te laten verlopen.

Schat het aantal drinkers in

Neem de tijd om een schatting te maken van het aantal mensen dat de verschillende aangeboden dranken zullen drinken voordat u met de berekeningen begint. Hoeveel gasten zullen alcohol drinken, hoeveel zullen er kiezen voor een frisdrank? Houd rekening met kinderen, zwangere vrouwen en diabetici.

Denk dan eens na over hoe uw avond zal verlopen. Slapen uw gasten ter plaatse of hebben ze een lange rit naar huis? Dit criterium kan inderdaad een bepalende factor zijn voor uw schattingen, omdat het de alcoholconsumptie van de chauffeurs zal beïnvloeden.

Profileer ten slotte uw gasten aan de hand van hun leeftijd. 18-35 jarigen zullen over het algemeen meer alcohol drinken dan hun 65-90 jarige tegenhangers.

Hoeveel flessen champagne?

Meestal geserveerd tijdens de erewijn en het dessert, is champagne de onmisbare drank van deze festiviteiten. Met één fles van deze drank kunt u ongeveer 6 individuele glazen vullen.

Voor de aperitiefcocktail die bij de hapjes worden geserveerd, is het noodzakelijk om minimaal twee glazen per persoon te voorzien, dus 1 fles champagne voor 3 gasten.Voor het dessert is één glas per gast normaal gesproken voldoende, d.w.z. 1 fles voor 6 personen.

Quelle quantité de boisson

Hoeveel flessen wijn?

Een goede maaltijd gaat altijd gepaard met een fles wijn en uw bruiloft is geen uitzondering. Maar welke hoeveelheid moet u kiezen om de liefhebbers van dit druivensap tevreden te stellen?

Voor het voorgerecht dient u over het algemeen 1 glas witte wijn per gast te verstrekken, d.w.z. 1 fles voor 6 personen.
Reken voor het hoofdgerecht van uw bruiloftsmaaltijd gemiddeld op 3 glazen rode wijn per gast of 1 fles voor 2 personen.

Hoeveel flessen water?

Niet-alcoholische dranken zijn net zo belangrijk (zo niet meer) dan andere. Ze zorgen ervoor dat uw gasten zich genoeg kunnen hydrateren, vooral bij warm weer. Maar hoeveel mineraalwater moet er worden verstrekt voor een bruiloft?
U dient 1 liter mineraal of bruisend water per gast te voorzien. Zo kunnen al uw gasten genoeg drinken.

Hoeveel flessen frisdrank?

Om mensen die geen alcohol drinken niet te verwaarlozen, vergeet dan niet voldoende frisdrank (cola, ijsthee...) en andere frisdranken te voorzien.
Kinderen, zwangere vrouwen en diabetici zullen u dankbaar zijn! Als u een bruiloft zonder alcohol plant, aarzel dan niet om de alternatieven te ontdekken in onze blog die gewijd is aan de huwelijksdag.

De algemene regel is om 1 fles frisdrank te tellen voor 3 personen tijdens de erewijn.

‘s Avonds zal er meestal 1 fles voor 2 personen nodig zijn, omdat de chauffeurs langzaam overgaan op niet-alcoholische dranken voordat ze naar huis rijden.

Samenvattend

Heeft u niet de tijd of de moed om in details te treden? Hier is het aantal flessen dat u voor elk moment van de dag moet plannen.

1 fles champagne voor 3 personen

1 fles witte wijn voor 6 personen

1 fles rode wijn voor 2 personen

1 fles water voor 1 persoon

1 fles frisdrank voor 3 personen

Tags : Dranken

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio