FR
acredo - les alliances

Champagne: hoe goed te serveren?

Gepubliceerd op / Tips voor de huwelijksdranken

Champagne: hoe goed te serveren?

Delen op :

Champagne is de onmisbare wijn voor elke feestelijke gebeurtenis. Het is er om de mooiste momenten van uw leven te begeleiden. Maar om deze verfijnde drank met elegantie en kennis van zaken te serveren, kunt u best een paar regels volgen... Hoe kunt u het serveren? Hoe kies u het? Volg het advies van een kenner, de beroemde Champagne Lanson!

Op welk moment?

Tijdens de erewijn:

Er gaat niets boven het verwelkomen van uw gasten met een glas Champagne om de festiviteiten van een van de mooiste dagen van uw leven te lanceren. Uw gasten zullen u dan kunnen feliciteren door het heffen van een glas ter ere van u!

Welke champagne kiezen?

·         De Champagne Lanson Brut Black Label staat bekend om de finesse van zijn bubbels, perfect om plaats te maken voor een lange maaltijd

·         De Champagne Lanson Bio Green Label voor zijn groene en trendy kant


Gedurende de hele maaltijd:

Mixen worden vaak ontmoedigd om de eenvoudige reden dat ze snel naar uw hoofd stijgen. Dus waarom verrast u uw gasten niet met een combinatie van eten en champagne?

Welke champagne kiezen?

·         Champagne Lanson Extra Age Blanc de Blancs voor vis en wit vlees

·         Champagne Lanson Extra Age Brut met een meerderheid van pinot noir voor rood vlees.

 

Voor het dessert:

Het dessert is een van de meest verwachte momenten voor de gasten. Aarzel niet om de spectaculaire kant van de binnenkomst van de bruidstaart te accentueren door het te begeleiden met een glas of een fontein van Champagne! Effect gegarandeerd!

Welke champagne kiezen?

·         Champagne Lanson Rosé Pink Label voor desserts op basis van rood fruit en zijn girly kant.

·         De Champagne Lanson White Label voor zijn lichtzoete kant en zijn witte fles.

In welke hoeveelheid

Hoeveelheden zijn vaak moeilijk in te schatten en zijn een van de vele puzzels waar bruiden en bruidegoms mee te maken hebben. Het is echter over het algemeen aan te raden om één fles champagne per service te tellen voor twee gasten.

Hoe het serveren?

Het is essentieel om de champagne goed gekoeld te serveren om alle aroma's te onthullen. Laat het dus de dag voor uw evenement in de koelkast afkoelen, zodat het een temperatuur tussen 8° en 10° bereikt wanneer u het drinkt. Om te voorkomen dat de bubbels verdampen, dient u de Champagne ten slotte in fluiten te serveren.

Nu bent u klaar! Champagne maar!

 

 

Tags : Dranken

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio