FR
acredo - les alliances

Uw bruiloft organiseren: waar te beginnen?

Gepubliceerd op 05-01-19 / De planning

Uw bruiloft organiseren: waar te beginnen?

Delen op :

Wat moet u als eerste doen bij het organiseren van uw bruiloft? Dit is een vraag die veel toekomstige trouwers stellen over de voorbereidingen. Hier zijn de 7 dingen waarmee u moet beginnen.

1. Stel een budget op

Het allereerste dat u moet doen voordat u aan het grote en mooie huwelijksavontuur begint, is om een ​​budget vast te stellen. Het is belangrijk om uw financiële middelen niet te overschrijden en niet onnodig schulden te maken. Neem even de tijd om na te denken over hoeveel u echt wilt investeren in deze dag. Het gemiddelde ligt meestal rond de 10.000 euro, maar het is best mogelijk om minder uit te geven. Het hangt allemaal af van wat u van uw bruiloft verwacht!

2. Kies een datum

Het is nu tijd om een ​​datum of periode voor uw bruiloft te kiezen. Is er een symbolische dag binnen uw koppel of maakt het jullie niets uit? Bepaal uw wens met uw toekomstige.

3. Maak een gastenlijst

Voordat u op zoek gaat naar de perfecte feestzaal, is het essentieel dat u weet hoeveel gasten u zult ontvangen. Hoewel het duidelijk is dat iedereen, die op uw lijst staat, niet op de D-day aanwezig zal zijn, zal het u niettemin een benadering geven die noodzakelijk is voor het reserveren van de feestzaal. Zijn jullie met 50? 100? 150? Maak een compleet overzicht van uw potentiële gasten en voorzie enkele annuleringen. Blijf realistisch! Een zittende maaltijd voor één persoon kost ongeveer 35 tot 85 euro en dit kan de kosten snel opdrijven!

4. Zoek uw feestzaal

Zodra u een budget, een gastenlijst en een datum heeft opgesteld, gaat u op zoek naar een feestzaal. Dit is inderdaad het eerste belangrijke voorbehoud om uw voorbereidingen te starten! Idealiter zou u uw zaal moeten boeken vanaf 2 jaar tot 8 maanden vóór uw bruiloft. Dit zal de kansen vergroten om de feestzaal van uw dromen op de gewenste datum te boeken. Deze zaal moet geschikt zijn voor uw gasten, maar ook voor uw thema en uw budget. Aarzel dus niet om er minstens 2 te contacteren en hun offertes te vergelijken. Wees voorzichtig! Sommige feestzalen leggen hun eigen traiteur op...

5. Zoek uw traiteur

In het geval dat uw feestzaal geen cateringservice aanbiedt, ga dan vrij snel op zoek naar een professionneel. De erkende traiteurs zijn niet zo talrijk en zijn erg populair tijdens het huwelijkseizoen! Nogmaals, overweeg uw budget voordat u de sprong maakt. Sommige professionals hebben tarieven, aangepast voor kleine portefeuilles.

6. Zoek uw fotograaf

Als de kwaliteit van de foto's belangrijk voor u is, wacht dan niet om uw favoriete fotograaf te boeken. Getalenteerde artiesten hebben meestal veel vraag, dus grijp zo snel mogelijk uw kans!

7. Zoek uw trouwjurk

Wacht niet te lang met de pasbeurten om de jurk van uw leven te vinden. Soms kost het wat tijd om het model te vinden dat bij u past. Daarnaast is het essentieel om voldoende tijd over te houden voor de winkel om alle noodzakelijke wijzigingen aan te brengen. Met andere woorden, doe u best om minstens 5 maanden voor uw huwelijk een besluit te nemen.

Ziezo ! Nu kunt u beginnen met het organiseren van de mooiste dag van uw leven!

 

Tags : Planning

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio