FR
acredo - les alliances

Huwelijksreis in IJsland: een buitengewone reis

Gepubliceerd op 22-10-19 / Europa

Huwelijksreis in IJsland: een buitengewone reis

Delen op :

Op zoek naar een buitengewone huwelijksreisbestemming? Waarom brengt u uw huwelijksreis niet door op het ijs? IJsland is de perfecte bestemming voor pasgetrouwden die op zoek zijn naar een ontsnapping! Ontdek nu dit mythische eiland.

IJsland in het kort

IJsland is een Europees eiland gelegen in het hart van de Atlantische Oceaan tussen Groenland en Noorwegen. Deze eilandstaat, een voormalige Viking-kolonie, staat bekend om zijn vele buitengewone vulkanen en landschappen. IJsland heeft ongeveer 355.620 inwoners en heeft een toendra-klimaat dat onderhevig is aan poolwinden, wat betekent dat de temperaturen laag zijn (-1 tot 11 graden).

Wat te doen in IJsland?

Dettifoss

Dettifoss en Islande

Dettifoss is de naam van de krachtigste waterval van IJsland en Europa! Indrukwekkend door zijn stroom en breedte, is de waterval ongetwijfeld een van de wonderen van IJsland. In het hart van de kloof Jökulsárgljúfur, in het noorden van het land van ijs en buiten de gebaande paden, zult u deze belangrijke staar en zijn mystieke nevels ontdekken.

Jökulsarlon

Diamond beach en Islande

Voor een nog intensere verandering van omgeving, mis dan de gletsjerlagune ten zuiden van het eiland niet. Hier kunt u het beroemde zwarte zandstrand (Diamond Beach) en de grootste Europese gletsjer, de Vatnajökull, bewonderen. Het is in het hart van deze polaire landschappen, in een idyllische omgeving, dat u de zeehondenfamilies kunt aanschouwen die ontspannen op de ijsbergen van de lagune en zwemmen in het kristalheldere water.

Bewonder de aurora borealis

Aurore boréale en Islande

Het eiland ligt in de buurt van de poolcirkel, waardoor het de perfecte plek is om het noorderlicht onder de sterren te zien dansen. U kunt deze hemellichten bewonderen tijdens de nachten van augustus tot april, wanneer de lucht donker genoeg is om het fenomeen te laten verschijnen. Het is echter moeilijk, zo niet onmogelijk om van tevoren te voorspellen of u de aurora tijdens uw verblijf kunt observeren.

Bekijk de walvissen

Baleine en Islande

Het onderwaterleven laat u dromen? Voor een moment van emotie dat uw leven zal markeren, aarzel niet om aan boord te gaan van een boot die is gewijd aan walvissen spotten! De grootste zeezoogdieren komen inderdaad veel voor in de koude wateren van het eiland en zijn van april tot oktober waarneembaar.

Wat te eten in IJsland?

De IJslandse keuken is een rustieke keuken die voornamelijk bestaat uit lamsvlees, zuivelproducten of vis. Er zijn bekende soorten zoals zalm of haring en anderen een beetje minder zoals rog, blauwe vinvis of haai. De eenvoud van de IJslandse gastronomie is te wijten aan het moeilijke klimaat, waardoor de mogelijkheden van cultuur op het eiland aanzienlijk worden beperkt.

Onder de nationale gerechten kunt u proeven:

Reizen in IJsland

IJsland heeft geen spoorweg, dus u zult op de weg of lucht moeten vertrouwen om over het eiland te reizen. Het vliegtuig is inderdaad een van de bevoorrechte transportmiddelen van de IJslanders! Het eiland heeft ongeveer honderd kleine vliegvelden die volledig zijn gewijd aan nationale routes.

Op het land zijn bussen ook efficiënt en bedienen ze alle regio's. Verschillende formules zijn beschikbaar, maar individuele kaartaankopen zijn ook mogelijk.

Voor meer vrijheid wordt autoverhuur nog steeds aanbevolen. Het eiland heeft een aantal wegen en paden waarmee u toegang krijgt tot de verschillende toeristische bezienswaardigheden. Wees echter voorzichtig bij het huren van uw voertuig! In IJsland zijn niet alle wegen verhard en zijn sommige pistes met de classificatie F alleen toegankelijk per 4X4!

mariage en Islande

Formaliteiten

Identiteitskaart

Om het grondgebied te betreden, moet u uw identiteitskaart of paspoort meenemen. Minderjarigen moeten een eigen ID hebben.

Vaccins

Er is geen vaccinatie vereist om de ijsgronden te bezoeken. Het wordt echter aanbevolen om up-to-date te zijn met zijn vaccinaties.

Valuta

De monetaire eenheid van het eiland is de IJslandse kroon, afgekort ISK (króna). Desondanks wordt de euro steeds meer geaccepteerd door IJslandse handelaren. Geef indien mogelijk altijd de voorkeur aan de lokale valuta, wat interessanter is bij het kopen van contant geld.

Budget

IJsland is een van de duurste landen ter wereld! U moet een groot budget voorzien om deze reis te plannen. Voor 10 dagen telt u gemiddeld 1.800 euro per persoon (inclusief vlucht, accommodatie, eten en auto)!

Tags : Europa

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio