FR
acredo - les alliances

Getuige en Bruidsmeisje: Wat is het verschil?

Gepubliceerd op 27-11-18 / De suite

Getuige en Bruidsmeisje: Wat is het verschil?

Delen op :

Voor de mooiste dag van uw leven wilt u zich omringen met uw beste vrienden. De mensen die u ondersteunen, zowel in goede als kwade tijden. U weet echter niet welke rol ze te geven op uw bruiloft... getuige of bruidsmeisje? Wat is het verschil tussen deze twee statussen? Wij informeren u!

De getuigen

De getuigen hebben een wettelijke rol te spelen tijdens de burgerlijke unie. Het is daarom in de eerste plaats een officiële functie. Hoewel ze tegenwoordig in de gemeente niet meer verplicht zijn (sinds 2010), wil de traditie dat ze hun handtekeningen op de huwelijksakte zetten, als bewijs van deze unie.

De wet beperkt het aantal getuigen tot vier. Elke echtgenoot kan een of twee getuigen of zelfs geen kiezen.

Naast deze wettelijke rol, zal een getuige meestal de verloofden helpen bij de verschillende taken voorafgaand aan het huwelijk. Het is vaak zij of hij die verantwoordelijk zal zijn voor het organiseren van het vrijgezellenfeest van de toekomstige bruid of bruidegom, of het bijwonen van het passen van jurken en kostuums. De getuige is daarom een ​​persoon die heel dicht bij het echtpaar staat, iemand in wie zij/hij een blind vertrouwen heeft. Men vertrouwd vaak zijn trouwringen toe aan deze persoon!

De bruidsmeisjes

Bruidsmeisjes hebben een puur ere-rol. Er is dus geen wettelijke verplichting om aan te wijzen en daarom geen limiet met betrekking tot hun aantal. Toch is het beter er om niet meer dan 6 te hebben om de coördinatie te vergemakkelijken en de kosten te verlagen.

Deze meisjes zijn meestal vrienden of familieleden die de bruid bij zich wil hebben voor de mooiste dag van haar leven. Oorspronkelijk was deze rol bedoeld voor meisjes die op zoek zijn naar een man, maar wees gerust, tegenwoordig kan elke dame deze functie vervullen.

De bruidsmeisjes zijn er ook om de bruid tijdens de D-Day te helpen. Ze zullen er zijn om voor allerlei kleine taken te zorgen. Tijdens de voorbereiding bijvoorbeeld, helpen ze bij het aantrekken van de jurk of schoenen. Tijdens de ceremonie zorgen ze ervoor dat de sluier altijd goed ligt en bij de receptie zorgen ze ervoor dat de make-up van de bruid altijd onberispelijk is en dat het boeket niet rommelig wordt. Als deze functies eenvoudiger lijken dan die van de getuige, toch zijn ze belangrijk voor het goede verloop van de dag.

Ten slotte legt de bruid gewoonlijk een dresscode op aan haar bruidsmeisjes. Hun outfits zullen het prachtig overeen stemmen en een zeer esthetische weergave op de foto's opleveren. Dit is vaak hetzelfde kleed, maar het kan evengoed een kleurkeuze zijn.

Kan een getuige bruidsmeisje zijn?

De wettelijke rol van de getuige belet hem niet om andere functies te vervullen. Uw getuige kan daarom deel uitmaken van uw bruidsmeisjes. Het is aan u om te beslissen of ze dezelfde outfit zal dragen als de bruidsmeisjes of dat haar verantwoordelijkheden belangrijker zullen zijn!

Tags : De suite

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio