FR
acredo - les alliances

De Seychellen

Gepubliceerd op 26-05-19 / Afrika

De Seychellen

Delen op :

Onder de geur van Frangipani...

U bent wel degelijk in leven en toch staat u aan de poorten van een aards paradijs.
Aankomen op de Seychellen geeft altijd een vreemd gevoel van ergens anders te zijn, maar nog steeds met een gevoel van veiligheid en voldaanheid... een zachte warmte, gefilterd licht, rustgevende kleuren... Afhankelijk van het seizoen, is er een vreemde magie op deze eilanden, een echte zachtheid van het leven.

De Republiek der Seychellen, gelegen ten oosten van Tanzania en ten noorden van Madagaskar, bestaat uit een archipel van 115 eilanden, verspreid over 400.000 km² in de Indische Oceaan. 32 eilanden zijn granietachtig, waarvan de belangrijkste: Mahé, Praslin en La Digue, waarop de 80.000 geregistreerde inwoners wonen. De andere eilanden liggen voorbij het koraalrif en stijgen slechts 9 meter boven de zeespiegel uit, het eiland Mahé, en de hoofdstad Victoria, zijn het centrum van de archipel. Het beslaat 150 km² en stijgt tot 900m.

Op de Seychellen staat de natuur centraal. Dit is de “hoofdinkomst”' van deze archipel. De bescherming ervan staat in de grondwet van het land beschreven. Twee regio's zijn geclassificeerd als werelderfgoed van het UNESCO: het Aldabra-atol sinds 1982 en het natuurpark Mai Valley sinds 1983. De Seychellen hebben ook een aantal strikt gereguleerde natuurparken om fauna en flora te beschermen.

Wat te doen in de Seychellen

Een wandeling op het strand

De Seychellen zijn overal bezaaid met stranden die de beste Hollywood-films waardig zijn. Wit zand, turquoise water en palmbomen wachten u op. Dus waarom zou u niet een romantische wandeling plannen met uw zoete helft langs deze zandstranden?

Reuzenschildpadden op het Île Curieuse

LÎle Curieuse, dat zijn naam te danken heeft aan de Opaalstern of Goélette, is een van de mooiste eilanden van de Seychellen. Beschermde site waarvan de grond felrood gekleurd is, Curieuse is altijd al het bevoorrechte huis geweest van zeeschildpadden en zee-kokosnoten. Als u van fauna en flora houdt, is dit een essentiële excursie tijdens uw reis naar de Seychellen!

Diepzeeduiken

De zeebodem van de Seychellen zit ook vol leven. De door de stroming aangetrokken fauna is inderdaad overvloedig en kleurrijk. In het hart van de koraalriffen ziet u grote scholen vissen, roggen of zeeschildpadden... Kortom, het kristalheldere water van de archipel is een ideaal zwempunt voor duikliefhebbers!

Praktische info

Formaliteiten

Internationaal paspoort nog geldig 6 maanden na terugkeer. Het toeristenvisum wordt bij aankomst afgegeven.

Gezondheid

Geen vaccinatie nodig. Mee te nemen: een basiskit met diarree-medicatie, pijnbestrijding, muggenmelk, ... Zorg voor anti-muggenlotion. Vermijd kraanwater (vooral in Mahé). Drinkwater uit flessen.

Klimaat

Het klimaat van de Seychellen is vochtig, tropisch. Van mei tot oktober waait de wind regelmatig vanuit het zuidoosten, wat resulteert in een droger klimaat en een iets koelere temperatuur. Van december tot maart is het de australe zomer. De wind waait dan uit het noordwesten. Het klimaat is dan ook natter. Niettemin zijn de temperaturen in alle seizoenen aangenaam: noch te koud, noch te warm. De Seychellen liggen buiten de orkaanzone. Het is in juli en augustus dat de temperatuur "het koelst" is: 28°C. De maanden maart, mei en november zijn de warmste met een gemiddelde van 32°C.

Tijdsverschil

+2 uur in de zomer en + 3 uur in de winter

 

Elektrische stroom

220/230 volt.
Voorzie een plug-adapter voor de Engelse plug

Valuta

De monetaire eenheid is de Seychelse roepie. 1 € is 15,3060 roepie waard (05-2019)

Talen

Engels, Frans en Creools

Kleding

Neem zomerkleding mee: shorts, bermuda's, T-shirts, hoed of pet, open schoenen.

Telefoon

Van Seychellen tot België: 00 + 32 + nummer in België (zonder de 0)
Van België tot de Seychellen: 00 + 248 + netnummer + nummer van uw lokale correspondent

Goed om te weten

Links rijden

Handig adres

De Seychellen Ambassade in België
Sint-Michielslaan 28
1040 Brussel
Tel: 02/732 60 22

Tags : Afrika

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio